Ulcerativ kolitt: Årsaker, symptomer og behandlinger

COS’er ulcerøs kolitt?

Ulcerativ kolitt (UC) er en Intestinal inflammatorisk sykdom (IBD). L’IBD inkluderer en gruppe sykdommer som påvirker mage-tarmkanalen.

Den ulcerative kolitt oppstår når belegget av # 8217; stor tarm (også kalt kolon), av endetarmen eller begge inflamene.

Denne betennelsen produserer små sår som kalles sår på tykktarmsbelegget. Det starter vanligvis i endetarmen og sprer seg til det høye. Det kan innebære hele tykktarmen.

L’betennelse forårsaker at tarmen din raskt beveger innholdet og tømmes ofte. Når celler på overflaten av belegget av Dell’tarmene dør, er såret dannet. Sår kan forårsake blødning og sekresjon av slim og pus.

Selv om denne sykdommen påvirker mennesker i alle aldre, blir de fleste diagnostisert mellom 15 og 35 år gammel. Etter 50 år observeres en annen liten økning i diagnosen, vanligvis hos menn.

Symptomer på ulcerøs kolitt

Alvorlighetsgraden av symptomene på ulcerativ kolitt varierer blant de berørte personene. Symptomene kan også endres over tid.

Personer med diagnose av CU kan manifestere perioder med milde symptomer eller ingen symptomer. Dette kalles remisjon. Imidlertid kan symptomene gjenta og være seriøse. Dette kalles forbud.

De vanlige symptomene på ulcerøs kolitt inkluderer:

UC kan forårsake ytterligere forhold som:

 • Articolar smerter
 • felles hevelse
 • kvalme og reduksjon i’appetitt
 • hudproblemer
 • Munnsår
 • Øyebetennelse

Årsaker til ulcerøs kolitt

Forskere mener at ulcerøs kolitt kan være et resultat av et hyperaktivt immunsystem. Det er imidlertid ikke klart hvorfor noen immunsystemer reagerer ved å angripe L’Crassous tarm og ikke andre.

Risikofaktorer som kan spille en rolle i UC utvikler:

 • Genes: Du kan arve et gen fra en forelder som øker risikoen.
 • Andre immunforstyrrelser: Hvis du har en type Immunforstyrrelse, Risiko for utviklingen av et sekund er større.
 • Miljøfaktorer: Bakterier, Virus og antigener kan utløse immunforsvaret ditt.

Diagnose av ulcerøs kolitt

Flere tester kan hjelpe legen din diagnostisere UC. Denne lidelsen imiterer andre intestinale sykdommer som Crohns sykdom. Legen vil utføre flere tester for å utelukke andre forhold.

Tester for å diagnostisere ulcerøs kolitt inkluderer ofte:

 • FECI TEST: En lege undersøker avføringen din for blod, bakterier og parasitter.
 • Endoskopi: En lege bruker et fleksibelt rør for å undersøke magen, esophagus og objektiv og # 8217;.
 • Koloskopi: Denne diagnostiske testen inkluderer innsetting av et langt og fleksibelt rør i endetarmen for å undersøke tykktarmen inne;.
 • Biopsi: En kirurg fjerner et utvalg av stoff fra tykktarmen til analysen.
 • Tac: Dette er en spesialisert radiografi av # 8217; Abdomen og bassenget.

Blodprøver er ofte nyttige i diagnosen Cu. En komplett emochocytometrisk eksamen ser etter tegn på anemi (lavt blod emochrome). Andre tester indikerer en betennelse på 8217 som et høyt nivå av C-reaktivt protein og en høy sedimenteringshastighet. Legen kan også bestille spesialiserte antistoffetester.

Det har blitt diagnostisert med nylig? Her er hva du trenger å vite om behandling og sameksistens med ulcerøs kolitt.

Behandlinger for ulcerøs kolitt

Ulcerativ kolitt er en kronisk tilstand. L’Behandlingsmål er å redusere betennelsen som forårsaker symptomer slik at det kan gjøres Hindre flammer Og de har lengre remisjonsperioder.

Dressing

Legen kan foreskrive dem en dressing å redusere betennelsen og hevelsen. Dette vil bidra til å lindre mange symptomer.

Disse typer stoffer inkluderer:

 • Mesalamina (Asacol og Lialla)
 • sulfasalazin (Azulfidin)
 • Balsalazide (colazal)
 • Olsalazina (dybde).

Noen UC-tilfeller kan be om kortikosteroider, antibiotika, narkotika som undertrykker immunfunksjonen eller organisk. De biologiske er antistoffmedikamenter som bidrar til å blokkere betennelsen annerledes.

I 2018 godkjente Food and Drug Administration (FDA) L’Tofacitinib (xeljanz) Som en behandling for UC. I utgangspunktet brukt til å behandle leddgikt, Dette stoffet retter seg mot cellene som er ansvarlige for Dell’betennelse. Det er det første muntlige stoffet som er godkjent for langsiktig behandling av UC.

gjenoppretting

Hvis symptomene dine er alvorlige, må du være sykehus for å rette effekten av dehydrering og tap av elektrolytter forårsaket av diaré. Det kan også være nødvendig å erstatte blod og behandle andre komplikasjoner.

Forskere fortsetter å lete etter nye behandlinger hvert år. Mer informasjon om nye stoffer for ulcerøs kolitt.

Ulcerøs kolittoperasjon

Kirurgi er nødvendig hvis store blodtap oppstår, kroniske og svekkende symptomer, kolonboring eller en seriøs blokk. En TC-skanning eller koloskopi kan oppdage disse alvorlige problemene.

Kirurgi innebærer Fjerner hele tykktarmen Med etableringen av en ny vei for avfall. Denne banen kan overvinnes En liten åpning i bukveggen eller omdirigert tilbake gjennom enden av rektum.

For å omdirigere avfallet gjennom bukveggen, vil kirurgen ta en liten åpning i bukveggen. Spissen av’liten lavere tarm, eller ileo, føres deretter over overflaten av huden. Avfallet vil bli drenert gjennom åpningen i en pose.

Hvis avfallet kan omdirigeres gjennom endetarmen, fjerner kirurgen den syke delen av tykktarmen og endetarmen, men holder de eksterne musklene i endetarmen. Kirurgen angriper deretter din myke tarm til endetarmen for å danne en liten pose.

Etter denne operasjonen er du i stand til å passere avføringen gjennom endetarmen. Tarmbevegelsene vil være hyppigere og vannet enn normalt.

En i fem Med UC vil det kreve kirurgi i løpet av livet. Mer informasjon om hver av de kirurgiske alternativene og deres langsiktige effekter.

Naturlig behandling for ulcerøs kolitt

Noen av de foreskrevne legemidlene for behandling av ulcerøs kolitt kan ha alvorlige bivirkninger. Når tradisjonelle behandlinger ikke tolereres godt, vender noen individer til naturlige rettsmidler for å administrere UC L & # 8217.

Naturlige rettsmidler som kan bidra til å behandle ulcerøs kolitt inkluderer:

 • Boswellia: Dette gresset finnes i barken av trær og forskning tyder på at det arresterer noen av de kjemiske reaksjonene i kroppen som kan forårsake betennelse.
 • Bromeline: Disse enzymer er naturlig funnet i # 8217; ananas, men selges også som kosttilskudd. De kan lindre symptomene på ulcerøs kolitt og redusere raketter.
 • Probiotika: Tarmene dine og mageverten milliarder av bakterier. Når bakteriene er sunne, er kroppen din i stand til å betale bedre enn betennelsen og symptomene på ulcerøs kolitt. Spise mat med probiotika eller ansette probiotiske kosttilskudd kan bidra til å forbedre helsen til den mikrobielle floraen i # 8217; tarmene.
 • Psillio frø / peeling: Dette fibertilskudd kan bidra til å holde intestinale bevegelser regelmessig. Dette kan lindre symptomene, forhindre forstoppelse og legge til rette for eliminering av avfall.
 • Gurkemeie: Denne gyldne gule krydderet er fullt av curcumin kile, en antioksidant som har vist seg å redusere betennelsen.

Mange naturlige rettsmidler kan brukes i kombinasjon med andre UC-behandlinger. Finn ut hva du kan være sikker på for deg og hvilke spørsmål du bør spørre legen din.

Kosthold for ulcerøs kolitt

Det er ingen bestemt kosthold for ulcerøs kolitt. Hver person reagerer på mat og drikke annerledes. Noen generelle regler kan imidlertid være nyttige for folk som prøver å unngå en forverring:

 • Følg et fettfattig diett: Det er ikke klart hvorfor et lite fett diett er nyttig, men søket antyder å spise mer Lavt fett matvarer kan forsinke raketter. Når du spiser fett, velger du sunnere alternativer som olivenolje og omega-3 fettsyrer.
 • Ta mer vitamin C: Dette vitaminet kan ha en beskyttende effekt på # 8217; tarmene. Folk som følger vitamin C Dietter har lengre perioder med vurdering av CU. Vitamin C Rich Foods. Inkluder persille, paprika, spinat og bær.
 • Spis mer Fiber: Under en bluss, voluminøs, sakte fiber er # 8217; siste ting du vil ha i tarmen din. Under remisjonen kan fiberen hjelpe deg med å holde deg glatt. Det kan også forbedre den enkle som du kan tømme under tarmbevegelser.

Forbered en matdagbok

Å lage en matdagbok er en intelligent måte å begynne å forstå hvilke matvarer som kan påvirke deg. I flere uker, følg hva du spiser nøye og hvordan du føler deg i de neste timene. Registrer detaljer om tarmbevegelsene eller symptomene du kan støte på.

I denne tiden er det sannsynlig at du kan oppdage trender mellom ubehag eller magesmerter og noen problematiske matvarer. Prøv å eliminere disse matene for å se om symptomene forbedres.

Du kan være i stand til å håndtere de milde symptomene på UC som unngår matvarer som forstyrrer mage-tarmkanalen.

Disse matene er mer sannsynlig å forårsake problemer i tilfelle ulcerøs kolitt.

Ulcerøs kolitt mot Crohn

Den ulcerative kolitt og Crohns sykdom er de vanligste former for intestinal inflammatorisk sykdom (IBD). Det antas at begge sykdommer er resultatet av et hyperaktivt immunsystem.

De deler også mange lignende symptomer, inkludert:

 • spasmer
 • magesmerter
 • diaré
 • utmattelse

Imidlertid har Crohn’s Cu og sykdom tydelige forskjeller:

Adresse

Disse to sykdommene har innvirkning på ulike deler av mage-tarmkanalen (GI).

Crohns sykdom kan slå noen del av mage-tarmkanalen, fra munnen til # 8217;. Det er oftere i # 8217; mykt tarmen. Uc treffer tykktarmen og endetarmen.

Svar på behandling

Lignende medisiner er foreskrevet for å behandle begge forholdene. Selv operasjon er en «8217; behandlingsalternativ. Men folk med Crohns sykdom har mye mer sannsynlig å be om kirurgi sammenlignet med folk med cu.

De to forholdene er like. Forstå de viktigste forskjellene mellom ulcerøs kolitt og Crohns sykdom kan hjelpe deg med å få en korrekt diagnose.

Den ulcerative kolittet kan behandles?

For øyeblikket er det ingen medisinsk behandling for UC L & # 8217;. Behandlinger for inflammatorisk sykdom tar sikte på å forlenge perioder med remisjon og gjøre forverring mindre alvorlig.

For personer med alvorlig Cu, er kurativ kirurgi en mulig behandling. # 8217 fjerning; hele krympet tarmen (Total colectomy) Det vil avslutte symptomene på sykdommen.

Denne prosedyren krever at legen skaper en pose alle’eksteriør av kroppen der avfallet kan tømme. Denne posen kan flamme og forårsake bivirkninger.

Av denne grunn velger enkelte individer å ha bare en delvis colectomy. I denne operasjonen fjerner legene bare deler av kolon som er rammet av sykdommen.

Selv om disse kirurgiske inngrepene kan bidra til å lindre eller avslutte symptomene på CU, har bivirkninger og mulige langsiktige komplikasjoner. Les mer om disse problemene for å avgjøre om kirurgi er et alternativ for deg.

Koloskopi av ulcerøs kolitt

TIL koloskopi Det er en test som leger kan bruke til å diagnostisere UC. De kan også bruke testen for å bestemme alvorlighetsgraden av sykdommen og screening for kolon-rectic kreft.

Før prosedyren vil legen trolig instruere deg for å redusere faste matvarer og bytte til et utelukkende flytende diett. Typisk Forberedelse for kolonskopi Det innebærer også å ta av en avføringsmiddel om kvelden før testen. Dette bidrar til å eliminere eventuelle avfall i tykktarmen og i endetarmen. Legene kan lettere undersøke en ren kolon.

Under prosedyren vil du ligge på den ene siden. Legen din vil gi deg en beroligende for å hjelpe deg med å slappe av og forhindre ubehag.

Når medisinen påvirker legen, vil legen sette inn en opplyst søker som kalles kolonskop i # 8217; anus. Denne enheten er lang og fleksibel, så det kan bevege seg lett gjennom mage-tarmkanalen. Kolonoskopet har også et kamera som er koblet til, slik at legen kan se alt i tykktarmen i tykktarmen.

Under eksamenen vil legen søke tegn på betennelse. De vil verifisere den forankrede veksten som heter Polyps. Legen kan også fjerne et lite stykke stoff, og utfører en biopsi. Stoffet kan sendes til et laboratorium for videre undersøkelse.

Hvis du har blitt diagnostisert med en CU, kan legen din utføre periodiske kolonskoper for å overvåke betennelsen, skade på skade på tarmene og fremdriften av helbredelse.

En koloskopi er et viktig verktøy for å oppdage kolon-rektum kreft. Finn ut hvorfor det er så viktig for folket som den ulcerative kolitt har blitt diagnostisert.

Ulcerativ kolitt vs andre former for kolitt

Kolitt refererer til # 8217; betennelse i den indre fôr av # 8217; tarmkrassus (kolon). Den kolitt forårsaker symptomer som magesmerter og kramper, hevelse og diaré.

An Betent kolon Det kan skyldes forskjellige forhold. L’UC er en av de mulige årsakene. Andre mulige årsaker til kolitt inkluderer infeksjoner, Crohns sykdom eller en allergisk reaksjon.

For å diagnostisere årsaken til kolittet, vil legen utføre en serie tester. Disse testene vil hjelpe dem å forstå hvilke andre symptomer du finner og regjerer ut forholdene basert på hva du ikke opplever.

Behandlingen av kolitt er avhengig av den underliggende årsaken og andre symptomer som du.

Ulcerativ kolitt er smittsom?

Nei, ulcerøs kolitt er ikke smittsom.

Men noen årsaker til kolitt eller betennelse i’Stor tarm kan være smittsom. Dette inkluderer «8217; betennelse forårsaket av bakterier og virus. Imidlertid er «8217; uc ikke forårsaket av noe som kan deles med en annen person.

Ulcerativ kolitt hos barn

Ifølge Crohn’s & # 8217s og Colitis Foundation, 1 hos personer 10 Under 18 år er diagnostisert med IBD. Faktisk vil de fleste diagnostisert med sykdommen ha mindre enn 30 år. For barn med CU er en diagnose mer sannsynlig etter 10 år.

Symptomer hos barn ligner på symptomer hos eldre individer. Barn kan manifestere diaré med blod, magesmerter, magekramper og tretthet.

Videre kan det oppstå problemer som forverres fra tilstanden. Disse symptomene inkluderer:

 • Anemi på grunn av blodtap
 • underernæring på grunn av dårlig kraft
 • Uforklarlig vekttap

L’UC kan ha en betydelig innvirkning på et barns liv, spesielt hvis tilstanden ikke behandles og håndteres riktig. Behandlinger for barn er mer begrenset på grunn av mulige komplikasjoner. For eksempel er medisinske enemas sjelden brukt på barn.

Men barn med CU kan foreskrives legemidler som reduserer betennelse og hindrer angrepene i tykktarmen immunforsvaret. For noen barn, kan kirurgi trenge symptomer.

Hvis barnet ditt har blitt diagnostisert, er det viktig at du jobber tett med legen sin for å finne behandlinger og endringer i livsstilen som kan hjelpe barnet ditt. Les disse forslagene til foreldre og barn som står overfor L’UC.

Komplikasjoner av ulcerøs kolitt

Ulcerativ kolitt øker risikoen for Tykktarmskreft. Lengre du har sykdommen, desto større er risikoen for denne kreften.

På grunn av denne økningen i risiko, vil legen utføre en koloskopi og sjekke tilstedeværelsen av kreft når du mottar diagnosen.

Vanlige skjermer bidrar til å redusere risikoen for kolonkreft. Deretter er det tilrådelig å gjenta screeningene hvert eller tre år. Oppfølgingsundersøkelser kan oppdage foreløpig precochery.

Andre komplikasjoner av CU inkluderer:

 • Tarmveggtykkelse
 • sepsiseller blodinfeksjon
 • alvorlig dehydrering
 • Giftig Megacoloneller et kolon som svulmer raskt
 • Leversykdom (sjeldne)
 • intestinal blødning
 • nyrestein
 • Betennelse i huden, ledd og øyne
 • Kolonavbrudd
 • ankyloserende spondylitt, som involverer betennelsen i leddene mellom ryggradens bein

Komplikasjonene i ulcerativ kolitt er verre hvis tilstanden ikke behandles tilstrekkelig. Les disse seks vanlige komplikasjonene til den ukontrollerte CU.

Risikofaktorer i ulcerøs kolitt

De fleste med CU har ingen familiehistorie av tilstanden. Men om 12 prosent Med sykdommen de har et familiemedlem med sykdommen.

UC kan utvikle seg i en person av enhver rase, men det er mer vanlig i kaukasiere. Hvis du er en jøde ashkenazita, har du flere sjanser til å utvikle tilstanden enn de fleste andre grupper.

Noen studier viser en mulig forbindelse mellom narkotikabruk isotretinoin (Accutane, Amnesteem, Claravis eller Sotret) og UC. L’isotretinoin behandler cystisk akne.

Hvis du bestemmer deg for ikke å behandle ulcerøs kolitt, øker risikoen for noen alvorlige komplikasjoner. Les hva disse risikoene er og hvordan de kan forebygges.

Forebygging av ulcerøs kolitt

Det er ingen konkrete bevis som indikerer at det du spiser påvirker l’uc. Du kan oppleve at noen matvarer forverrer symptomene dine når du har en rehabilitering.

Practices som kan bidra til å inkludere:

 • Drikk små mengder vann i løpet av dagen
 • Spis mindre måltider i løpet av dagen
 • Grense l’å ta fiberrike matvarer
 • Unngå fettstoffer
 • Reduser melkeintoleringen hvis du er laktoseintolerant

Spør også legen din om du skal ta et multivitamin.

Perspektiver av ulcerøs kolitt

L’Den eneste kur for ulcerøs kolitt er fjerning av hele tykktarmen og endetarmen. Legen vil vanligvis starte med medisinsk terapi med mindre det i utgangspunktet har en alvorlig komplikasjon som krever kirurgi. Noen kan gjøre det bra med medisinsk terapi, men mange på slutten vil kreve kirurgi.

Hvis du lider av denne tilstanden, må legen din overvåke det, og du må nøye følge behandlingsplanen din for livet nøye.