Ulcerativ kolitt og råd til avtaler

Administrer en første avtale med ulcerøs kolitt

La oss innrømme det: de første avtalene kan være vanskelig. Legg til hevelse, magesmerter og plutselige blødningsangrep og diaré som kommer med ulcerøs kolitt (UC), og er nok til å få deg til å glemme bomben ved siden av og bli hjemme.

UC påvirker ofte i midten av årene av avtaler: i henhold til Crohn og Colitt Foundation of America, De fleste er diagnostisert med en 9217 år gammel mellom 15 og 35 år. Men bare fordi du har UC, betyr ikke at du ikke kan nyte tid med venner eller gi en sjanse til romantikk.

Prøv disse forslagene til folk som har vært der.

Velg en god beliggenhet

Velg et sted du kjenner godt eller undersøk badesituasjonen på forhånd hvis du skal til et nytt sted. Middag og en film er vanligvis en trygg innsats, men unngår overfylte barer der det kan være lange køer for bad. Du kan gi opp en ettermiddag med utflukter, terrengsykling eller kajakkpadling og prøve et museum eller en fornøyelsespark i stedet.

Føl deg som hjemme

Gjør det du kan for å lindre nervøsitet, spesielt hvis stress eller nerver ser ut til å forverre dine symptomer. Bruk noe der du føler deg bra og trygg på deg og gi deg selv hele tiden for å forberede deg selv.

Og selvfølgelig forberedt på nødsituasjoner. Tuck Wipes, et par ekstra undertøy og alle stoffene i posen eller i posen, for eventuelle hendelser.

Spise bevisst

L’UC slår alt annerledes, så det er viktig å vite hvilke matvarer som er til stede, aktiver symptomene. Koffein, karbonert drikker, alkohol og rik fiber eller fett mat kan forårsake problemer.

Plan hva du vil spise før / # 8217; avtale. Dette kan bidra til å forhindre et tidlig overraskelsesangrep. Også, plan på forhånd hva du spiser i løpet av avtalen. Mange restauranter inkluderer sine online-menyer, som kan lindre litt og # 8216; når tiden kommer til å bestille ditt måltid.

Tilleggsinformasjon: Matvarer som skal unngås i tilfelle av CU »

Være åpen, bare hvis du vil bli åpnet

Selv om du ikke føler deg best i løpet av avtalen, bør du ikke føle deg tvunget til å snakke om tilstanden din. Du er mer enn en person med UC.

Bestemmer seg for å ha et liv

Å ha ulcerativ kolitt kan være irriterende, frustrerende og noen ganger enda restriktiv. Men du trenger ikke å sjekke hele livet ditt eller ditt livsstil. Mange mennesker lever et lykkelig og produktivt liv med denne tilstanden, og mange hyppige eller gifte seg lykkelig!

Annet: Seks triks for liv av ulcerøs kolitt »