Uhthoffs fenomen: Forstå overoppheting

Hva er fenomenet Uhthoff?

Noen mennesker med multippel sklerose (SM) føler at deres symptomer blir verre når de overopphetes. Når den høye kroppstemperaturen endrer utsikten, kalles det Uhthoff-fenomenet.

L’Uhthoff oppstår på grunn av skade på den optiske nerven. Forstyrrer overføringen av signalene mellom øynene og hjernen. Symptomene inkluderer uskarpt eller redusert syn og er ofte et av de første symptomene på MS.

Fenomenet av Uhthoff kalles noen ganger & # 8220; Uhthoff Syndrome & # 8221; O & # 8220; Uhthoff Sign & # 8221;. Tilstanden ble kalt for William Uthfoff, en tysk professor i oftalmologi som levde fra 1853 til 1927.

Hvordan MS fungerer

MS er en kronisk sykdom hvor immunsystemet angriper myelin, det beskyttende belegg som omgir nerveceller i sentralnervesystemet (SNC). L’betennelse skader nerveceller og forårsaker dannelsen av skade og arrvev. Denne skaden endrer NC-kapasiteten til å sende signaler til resten av kroppen.

SM-symptomene varierer avhengig av lesjonens stilling. Noen symptomer inkluderer:

 • Visjonsproblemer
 • Dysfunksjon av blæren
 • Vanskelighetsgrad med balansen og koordinasjonen

Hvordan varme påvirker MS

Til 2011 studere rapporterte at mellom 60 og L’80% av personer med SM eksperimenter varmefølsomhet. De demcyciniserte fibre i sentralnervesystemet er overfølsomme for en økning i kroppstemperaturen. Dette gjør det vanskeligere for kroppen å motta interne signaler. Dette kan forårsake en forverring av SM-relaterte symptomer og forårsake uskarpt utsikt.

Den gode nyheten er at varmesensivitet og forringelse av SM-symptomene er bare midlertidige. Dette kalles pseudo-forverring. Det betyr ikke nye lesjoner, varig nevrologisk skade eller en rask progresjon av MS.

Hva å gjøre når Uhthoffs angrep

L’Uhthoff er bare midlertidig, så ikke C’Det er nødvendig å panikk hvis symptomene utvikler seg. Men hvis visningen din er alvorlig kompromittert, spør noen om å hjelpe deg.

SM-relatert varmefølsomhet forårsaker ikke nye symptomer, men kan forverre eksisterende symptomer. I tillegg til synproblemer kan de inkludere:

 • utmattelse
 • nummenhet
 • svakhet
 • Blæreproblemer

Behandlingen inkluderer avkjøling av kroppstemperatur. Hvis du er ALLE’Åpne på en varm eller våt dag, finner du et 5217; skyggelagt område å hvile. Hvis du kan, bli hjemme og dra nytte av’air condition eller en vifte. Du kan også ta et bad eller en frisk dusj. Og drikk en frisk drink eller bruk isbiter for å avkjøle kroppen din. Når du har avkjølt, forbedrer symptomene generelt raskt.

Feber kan også forårsake urhoff. Når du har feber, er løsningen kurere den underliggende årsaken.

Når skal du kontakte legen din

L’Medisinsk inngrep er ikke nødvendig for symptomene på Uhthoff. Hvis du allerede har opplevd, vil du vite hva du kan forvente. Men det er lett å forvirre symptomene knyttet til varme med andre medisinske nødsituasjoner.

Kontakt lege hvis:

 • Du har aldri opplevd symptomene på SM-bundet til å varme først
 • Du er ikke sikker på at symptomene dine er relatert til Uhthoff eller SM
 • Du har ikke rettet mot SM medfølgende symptomer
 • Dine symptomer forbedrer ikke etter at du har avkjølt

Hvordan unngå Uhthoff

For å unngå fenomenet Uhthoff, er nøkkelen for å unngå overoppheting først. Prøv å bli hjemme og bruke klimaanlegg for D’luft eller en vifte i perioder med ekstrem varme og fuktighet. Dette er spesielt nyttig under treningen. Selv selv varme dusjer, bad og badstuer.

Alle & # 8217, prøv å stå alle’Shadow og unngår intens trening. Bruk kjølingsprodukter som kjølejakker, nakkeband og bærbare fans. Nyt isete drinker og unngår boblebad og bassenger oppvarmet ved temperaturer over 85 ° C (29 ° F).

I noen tilfeller går MS og Uhthoff ikke sammen. Hvis du ikke er følsom for varmen, trenger du ikke å unngå aktivitetene du liker.

Et kaldt klima er svaret?

Mens varmen og fuktigheten kan utløse et bredt spekter av SM-relaterte symptomer, kan det samme være kaldt. L’høy luftfuktighet eller kulde kan utløse ufrivillige muskelspasmer eller stivhet, kalt spastisitet.

Hvis du har SM-symptomer knyttet til varme eller kaldt, er det bedre å unngå eksponeringen for ekstreme temperaturer. Hvis du tenker på å flytte av helsemessige grunner, er det en god ide å tilbringe litt tid før et annet klima for å se om det gjør forskjellen.

Outlook

Fenomenet av Uhthoff er lett å behandle og betyr ikke at SM-symptomene forverres. Men hvis du aldri har hatt symptomer på Uhhff eller MS, kontakt legen din.