Type 2 Diabetes og graviditet: Kosthold, Retningslinjer og komplikasjoner

Beskrivelse

Type 2 diabetes er den vanligste formen for diabetes, ifølge American Diabetes Association. I denne form for diabetes bruker kroppen ikke insulinet riktig. Dette kalles Motstand All’insulin.

Blodsukkernivået øker fordi det ikke er produsert nok insulin for å opprettholde normale nivåer. For noen mennesker med type 2 diabetes, kan dette administreres med en sunn livsstil og endringer i kostholdet, men andre kan trenge narkotika eller insulin for å opprettholde passende blodsukkernivåer.

Hvis du har type 2 diabetes, kan du fortsatt ha en sunn graviditet, men det er noen ting å vurdere å redusere mulige risikoer og sørge for at du og barnet ditt er bra.

Før du blir gravid

Hvis du tenker på å bli gravid, snakk med din endokrinolog og med gynekologen din. Vær ærlig og diskuter:

 • Nivået på glukosekontrollen kreves
 • Tilstedeværelsen og sannsynligheten for diabetes komplikasjoner, som nyresykdom, øyesykdommer og nevropati
 • Din medisinske historie og annen eksisterende helsetilstand
 • Hvilke tiltak forplikter for tiden for å opprettholde sunne blodsukkernivåer
 • en gjennomgang av alle dine nåværende stoffer for diabetes & # 8211; og andre stoffer & # 8211; For å sikre at de er trygge for graviditet

Din gynekolog kan råde deg til å møte en Spesialist i Maternal-Fetal Medisin (MFM), En lege som spesialiserer seg på mødre med kroniske helsemessige forhold eller høyrisiko graviditeter.

Legen din vil kanskje sette noen ting på plass før du blir gravid. Å miste vekt eller endre diett kan bidra til å stabilisere glukose nivåer før unnfangelsen. De vil også sørge for at din nåværende behandling for diabetes er trygt under graviditeten.

Avhengig av din generelle helse og # 8217; Effektiviteten av diabetesstyring, kan legen din anbefale deg å vente på å bli gravid eller gi deg det grønne lyset for å prøve.

Ha en ærlig samtale med legene dine på din diabetes og dine potensielle effekter på din fremtidige graviditet vil begge bestemme om det er optimal tid for å bli gravid. Du bør også diskutere ditt ideelle nivå av blodsukkerkontroll for graviditet, som kan være strengere enn typiske blodsukkermål.

Mens du prøver å bli gravid

Det er ikke nødvendigvis spesifikke vanskeligheter forbundet med type 2 diabetes når du prøver å bli gravid. Imidlertid kan andre faktorer komme i spill, inkludert årsakene som kan ha bidratt til diabetesdiagnose.

Å være overvektig eller overvektig er forbundet med type 2 diabetes, så vel som til syndromet til’polycystisk eggstokk (PCOS). Både fedme som PCOS kan gjøre det vanskeligere å tenke på og ha vært koblet til sterilitet.

Gå ned i vekt, følg et sunt kosthold, gjør fysisk trening regelmessig og ta alle narkotika som trengs for PCOS, kan bidra til å øke dine oppfatningsavgifter.

Hvis du har problemer med å bli gravid, kan du konsultere en fruktbarhetsspesialist eller en reproduktiv endokrinolog. Den ideelle tiden til å gjøre det er etter et år med forsøk hvis du er under 35 eller etter seks måneders forsøk hvis du er 35 år eller mer.

Narkotika og graviditet

Mens noen mennesker kan kontrollere deres type 2 diabetes med diett og # 8217; trening, andre tar medisiner for å bidra til å kontrollere glukose. Før du blir gravid, snakk med ditt medisinske team eller med jordemor for å se om du fortsatt kan ta dem under graviditeten.

Mange nåværende diabetesmedisiner er ikke etablert som trygge i svangerskapet, slik at du kan passere til insulinet.

L’insulin bidrar til å kontrollere blodsukkeret og, i motsetning til narkotika for oral diabetes, ikke krysse placenta, så det er trygt å ta under graviditeten. Faktisk blir insulinet også brukt i kvinner som utvikler svangerskapsdiabetes under graviditet.

Når du er gravid

Når du blir gravid, må du kanskje se din gynekolog eller obstetriske oftere. Blodsukkernivået ditt må overvåkes, og legen din vil kanskje sjekke ofte for å se hvordan du føler deg og overvåker graviditeten.

En MFM-spesialist kan overvåke helsen til deg og ditt barn. Ofte vil MFM-spesialister jobbe med generelle gynekologer for å ta vare på noen, spesielt hvis personens kroniske forhold er godt administrert.

Betraktninger om kosthold og på og på vektøkning

Et sunt kosthold er viktig når du har type 2 diabetes. Faktisk, for noen mennesker, et sunt kosthold og # 8217; trening er nok til å holde blodsukkeret under kontroll.

Under graviditet er det spesielt viktig å sørge for at blodsukkernivået er til et passende nummer. Det er også viktig å sørge for at du følger et balansert og næringsrikt kosthold.

Snakk med legene dine hvis du trenger et matprogram for å hjelpe deg, og barnet ditt får essensielle næringsstoffer samtidig som blodsukkernivået på passende nivåer opprettholder blodsukkernivået på passende nivåer. De kan anbefale en ernæringsfysiolog spesialisert på arbeid med Prenatal kunder.

En sunn prenatal diett ligner en sunn og vanlig diett, som inneholder mange forskjellige matvarer og vær forsiktig så du ikke spiser for mye. & # 8220; å spise for to & # 8221; Det er ikke nødvendig, så ikke C’Det er nødvendig å spise for mye.

Mat å velge mellom inkluderer:

 • frukt og grønnsaker
 • Integrert frokostblandinger, bønner og belgfrukter
 • Magert kjøtt, inkludert kylling
 • Fisk, selv om du bør unngå råpreparater og varianter med høyt kvikksølvinnhold
 • Lavfett Meieriprodukter

Snakk med legene dine og dieter Dell’vektøkning forventet for graviditeten din. Generelt, hvis du starter graviditet med en normal vekt for din høyde, er L’forventet vektøkning er mellom 25 og 35 pounds. Kvinner som anses å være overvektige, anbefales generelt å tjene fra 15 til 25 pund.

Hvert individ er annerledes, og avhengig av din medisinske historie, kan legene gi deg mer personlig rådgivning.

Risiko og komplikasjoner relatert til graviditet med type 2 diabetes

Å ha type 2 diabetes, spesielt den ukontrollerte typen 2 diabetes, kan sette deg i fare for noen komplikasjoner under graviditeten. Noen av disse komplikasjonene kan inkludere:

 • Preeklampsi, eller hypertensjon under graviditet, som kan ha alvorlige effekter på deg og ditt barn, muligens forårsaker hjerneslag eller blodpropper i deg, og rettferdiggjøre en tidlig fødsel for barnet
 • Graviditetsavbrudd, siden kvinner med type 1 eller type 2 diabetes har høyere risiko for spontan abort eller død foster
 • Preterm fødsel eller keisersnitt
 • Økt mengde amniotisk væske

Kontakt legen din regelmessig for å overvåke helsen til deg og ditt barn. Hvis du begynner å ha symptomer utenom det vanlige, ring legen din umiddelbart.

Risiko for barn

Hvis blodsukkernivået ikke er godt kontrollert under graviditeten, kan det ha betydelige effekter på å utvikle foster. Noen av disse risikoene inkluderer:

 • Fødselsskader. Før du selv vet hvordan å være gravid, begynner babyens organer å danne seg. Det ukontrollerte blodsukkeret rett rundt unnfangelsen kan forårsake feil ved fødselen i organer som hjertet, hjernen og ryggraden.
 • Veldig stort barn. Når blodsukker er høy, er barnet & # 8220; supercharged & # 8221;. Dette kan øke risikoen for skulderskade under fødsel og øker sannsynligheten for en keisersnitt eller keisersnitt.
 • For tidlig fødsel. Kvinner med type 1 og type 2 diabetes er mer sannsynlig å føde snart i forhold til kvinner uten diabetes. Hvis et barn er født for tidlig, kan dette øke risikoen for helseproblemer.
 • Neonatal komplikasjoner. Hvis blodsukkernivået ikke kontrolleres, har barnet større risiko for lavt blodsukker og respiratoriske problemer.

L & # 8217;

Hvis du har type 2 diabetes og du tenker på å bli gravid, snakk med din obstetriske og endokrinolog. Vær oppriktig med dem på statusen til din diabetes, hvordan det påvirker helsen din, og hvis du er noe du har problemer i øyeblikket.

Hold type 2 diabetes under kontroll før du blir gravid, er viktig for deg og ditt barn. Helsesektoren din kan hjelpe deg med å garantere en sunn og sikker graviditet og fødsel.