Type 2 diabetes: Hvor lang tid det tar insulin å jobbe?

Hvis du bor fra en PO & # 8216; av tid med type 2 diabetes, kan du bli utsatt for et farmakologisk regime som inkluderer insulin. Du har sikkert lagt merke til at din type 2 diabetes er litt annerledes enn andre. Kroppen til hver person er annerledes, og dette er bare en av grunnene til at svaret på insulinbehandlinger kan variere fra person til person.

Fortsett å lese for å avlaste forvirringen på # 8217; insulin og finn ut hvordan det støtter styringen av blodsukkeret på det enkelte nivå.

Hvordan det fungerer l’insulin i kroppen

L’insulin er naturlig produsert i kroppen fra bukspyttkjertelen. Bukspyttkjertelen inneholder millioner av beta-celler, og disse cellene er ansvarlige for produksjon av insulin. Når du spiser mat med karbohydrater, frigjør dine beta-celler insulin slik at andre kroppsceller kan bruke blodsukker som kommer fra mat til å produsere energi. På en måte virker insulin som en nøkkel, slik at glukose i celler.

Hvordan det fungerer l’insulin uten diabetes

Under normale omstendigheter produserer kroppen insulin etter fordøyelsen. Tilstedeværelsen av insulin gjør at cellene absorberer glukose og bruker den som energi. Det kalles celle evne til å reagere på insulinet følsomhet Alle’insulin.

Hva skjer med # 8217; insulin når du har diabetes?

Hvis du har type 2 diabetes, kan kroppen din ikke produsere insulin eller nok eller er motstandsdyktig mot din tilstedeværelse. Dette betyr at glukose ikke klarer å gå inn i kroppens celler effektivt.

L’celle manglende evne til å absorbere blodsukker forårsaker høye nivåer av blodsukker. Blodsukkernivået vil være høye etter måltider og til og med mellom måltider, siden leveren produserer glukose når vi er blant måltider eller søvn. Folk som har type 2 diabetes, tar ofte piller for diabetes eller insulininjeksjoner for å forbedre blodsukkernivået.

Funksjoner på’insulin

L’insulin eksisterer i form av suspensjon. Den er tilgjengelig i forskjellige styrker. Standardstyrken som brukes i USA er U-100. Dette betyr at den inneholder 100 insulin-enheter for flytende milliliter.

Selv om styrken til det ulike insulinet, er dets handling avhengig av tre funksjoner: begynnelsen, punktet og varigheten.

L’debut refererer til tidspunktet tatt av insulinet for å begynne å senke blodsukkernivået. Toppetid refererer til det øyeblikket at insulinet er i sin maksimale effektivitet i # 8217; lavere blodsukkernivåer. Til slutt refererer varigheten til hvor lenge insulinet fortsetter å senke blodsukkernivået.

Typer insulin

Insulinet er ikke tilgjengelig i form av en pille fordi fordøyelsesenzymer kan stoppe. Insulinet er tross alt et protein. Injisere det under hudfett transporterer det effektivt i blodet. Det finnes ulike typer insulin tilgjengelig for folk som har diabetes:

  • Hurtig handling: Denne typen insulin begynner å handle 10 minutter etter injeksjonen. Punta Time varierer fra 30 minutter til tre timer, men fortsetter å jobbe i tre til fem timer. Eksempler på Rapid Action Insulin inkluderer Lispro (Humalog), Aspart (Novogolog) og Glulisina (Apidra).
  • Med vanlig handling: også kalt insulin til kort handling, begynner å jobbe 30 minutter etter injeksjon og topptid er mellom to og fire timer. Fortsett å kjøre for 12-xnumx timer. Eksempler på kortsiktig insulin D’handling inkluderer novolin r og humulin r.
  • Intermediate Action: Begynner å tre i kraft fra en til tre timer etter injeksjonen. Han har en tips tid på åtte timer og er fortsatt effektiv fra 12 til 24 timer. Eksempler på insulin til mellomliggende handling inkluderer Novolin n og humulin n.
  • Langvarig D’Action: Begynn å jobbe rundt fire timer etter injeksjon og har evnen til å jobbe opptil 24 timer. Disse insuliner når ikke toppen, men de er konstante hele dagen. Eksempler på insulin med langvarig handling inkludert glargin (Lantus) og detemir (Levemir).
  • Insulin ved innånding: En ny type insulin Det ble introdusert i 2015. Det er raskt tiltak og begynner å jobbe fra 12 til 15 minutter etter innånding. Det har imidlertid bare en tips tid på 30 minutter og er bare effektivt i 180 minutter. Inalate insulin som AFCS burde tas I kombinasjon med langvarig handlingsinsulin.

Faktorer som påvirker absorpsjonen av insulin

Forskere stresset Den oppførselen til’insulin etter administrering kan variere. Dette betyr at C’Det er en trend for insulin å ikke følge standarden begynner å begynne å jobbe. Det er flere faktorer som påvirker insulinabsorpsjonen;.

Injeksjonssted

Personer med diabetes bruker generelt tre regioner som injeksjonssteder for deres insulin: toppen av armen, den øvre delen av beinet og # 8217; magen. Av de tre områdene, det er magen I mest effektive og raske absorpsjon insulin. Regionen i overbenet er langsommere.

Insulinkonsentrasjon

Jo større konsentrasjonen av insulin, raskere er diffusjonen og absorpsjonshastigheten. Den vanligste insulin-ordlyden er U-100, men U-500 og gamle U-40 er også tilgjengelige, som ikke lenger produseres.

Tykkelse av det subkutane fettlaget

Insulinet må injiseres i fettlaget like under huden, hvor kapillærene er rikelig. Overvektige mennesker har en tendens til å ha mindre blodstrøm i fettvevet, noe som kan forårsake en forsinkelse i topp og varighet av varigheten av insulin etter injeksjonen;.

Fysiske faktorer

Fysiske faktorer som øvelsen, eksponeringen for varme og lokal massasje kan akselerere absorpsjonen av insulinøkende blodstrømmen. For eksempel L’trening øker blodstrømmen og hjerteutgangen øker hjertefrekvensen. I et studio publisert på Journal of Pharmaceutical Sciences, Å gjøre mindre øvelser har økt 12% insulinabsorpsjon.

Måten det virker insulin varierer fra individ til individ. Derfor er det viktig å vite hvilke fysiske faktorer og livsstil som vil påvirke måten insulinet virker i kroppen din og hvordan det virker for å senke blodsukkernivået.