Type 2 Diabetes: 7 Advarselsskilt og symptomer

Cos’type 2 diabetes?

Type 2 Diabetes påvirker nesten 10% av USAs voksne befolkning, ca 30 millioner mennesker. Det anslås at 7 millioner ikke er diagnostisert ennå. Også, en annen 84 millioner voksne har prediabetet, Ifølge sentrene for sykdomskontroll og forebygging.

Med tall som disse er det viktig at alle vet de første tegnene på type 2 diabetes.

Når du har type 2 diabetes, mister kroppen din muligheten til å konsumere blodsukker, også kjent som blodsukker. Langsiktig og ukontrollert blodsukkernivå kan forårsake nerveskader, nyreskade, synsavfall og hjertesykdommer.

De første tegnene på diabetes er ikke alltid åpenbare. Videre er mange mennesker asymptomatiske og kan forbli ikke diagnostisert i lang tid. Hvis du tror du har en av disse første tegnene, må du sikre en avtale med legen din.

1. Hyppig urinering

Også kjent som polyuria, hyppig og / eller overdreven urinering er et tegn på at blodsukkernivåene er ganske høye fra & # 8220; spilling og # 8221; urin. Når nyrene dine ikke klarer å holde tritt med mengden glukose, la den gå inn i en rolle i urinen.

Dette tvinger deg til å urinere ofte, selv om natten.

2. Ekstrem silke

Ekstrem tørst er et annet vanlig og tidlig symptom på diabetes. Det er relatert til Høye blodsukkernivåer, Som provoserer tørst og forverres av hyppig vannlating. Ofte drikker du ikke kjenner tørst.

3. Sult økning

Selv den intense sult, eller Polyphagia, er et tidlig alarmsignal av diabetes. Kroppen din bruker blodsukker til å mate cellene dine. Når dette systemet er ødelagt, kan cellene dine ikke absorbere glukose. Som et resultat, er kroppen din hele tiden på jakt etter mer drivstoff, noe som forårsaker vedvarende sult.

Fordi du har så mye mer glukose i omløp som kommer ut i urinen, kan du også gå ned i vekt, til og med spise mer og mer for å appease sulten. Et uforklarlig vekttap kan være faresignalet til diabetes.

4. Nervøs eller nummen smerte

Du kan føle prikking eller nummenhet i hendene, til fingrene, ved foten og til føttene. Dette er et tegn på skade på nerver eller diabetisk nevropati. Denne tilstanden utvikler seg generelt sakte. Det er sannsynlig at du vil oppleve det etter år med samliv med diabetes, men for mange kan det være et første tegn.

5. Sakte helbredende sår

Det er flere grunner til at sårene vil helbrede langsommere hvis du har diabetes. Over tid begrenser høyt blodsukkernivåer blodkar, reduserer blodsirkulasjon og begrensende næringsstoffer og # 8217; oksygen som trengs for å nå sår.

Nivåer av langvarig blodsukker og høy skader også immunforsvaret ditt, så kroppen din har flere problemer med å bekjempe infeksjoner.

6. Tåkesyn

Den uskarpe synet skjer vanligvis i de tidlige stadiene av ustyrte diabetes. Det kan være et resultat av plutselig høye nivåer av blodsukker, noe som påvirker de små blodkarene i øynene, noe som forårsaker væskeinntrengningen i krystallet av øyet. Uskarphet vil vanligvis løse. Men kontakt umiddelbart en oftalmolog.

Med langvarig blodsukkernivå, blir du i fare for mer alvorlige forhold som kan føre til blindhet, som for eksempel diabetisk retinopati.

7. Mørke skinnpunkter

Mørk og fløyelsaktig misfarging i hudplater kalles acanthosis nigricans. Dette er en annen type 2 premonitory tegn på diabetes. Er mer vanlig i områdene armhuler, nakke og # 8217; lysken og til og med huden er tykkere.

Dette skyldes et overskudd av insulin i blodet, som er vanlig hos personer med type 2 diabetes fordi IL’insulinresistens er hovedforløperen til type 2 diabetes.

L & # 8217;

Hvis du mistenker at du har et av de første tegnene på type 2 diabetes, snakk umiddelbart med legen din. En tidlig diagnose og rask behandling kan betydelig redusere risikoen for alvorlige og farlige komplikasjoner for livet.