Type 1 Diabetes: Symptomer, behandling, årsaker og vs. Type 2

Definisjon av type 1 diabetes

Type 1 diabetes er en kronisk sykdom. Hos personer med type 1 diabetes, blir bukspyttkjertelceller som produserer insulin ødelagt, og kroppen er ikke i stand til å produsere insulin.

Insulinet er et hormon som hjelper kroppsceller til å bruke glukose til å produsere energi. Kroppen din mottar glukose fra maten du spiser. L’insulin tillater glukose å bytte fra blod til kroppsceller.

Når cellene har nok, lagrer leveren og muskelvevene den ekstra glukosen, også kalt blodsukker, i form av glykogen. Det er brutt ned i blodsukkeret og frigjøres når du trenger energi mellom måltider, under L’trening eller mens du sover.

I type 1 diabetes, er kroppen ikke i stand til å behandle glukose, på grunn av mangel på insulin. Matglukose kan ikke trenge inn i cellene. Dette etterlater for mye glukose i blodsirkulasjonen. Høye blodsukkernivåer kan føre til både korte og langsiktige problemer.

Symptomer på type 1 diabetes

Følgende er symptomene på type 1 diabetes:

 • overdreven sult
 • Overdreven tørst
 • tåkesyn
 • utmattelse
 • hyppig urinering
 • Dramatisk vekttap på kort tid

En person kan også utvikle ketoacidose, en komplikasjon av diabetes. Symptomene på denne tilstanden inkluderer:

 • rask pusting
 • Tørket hud og munn
 • bleket ansikt
 • Frukket pust lukt
 • kvalme
 • Oppkast eller magesmerter

Hvis du har ett eller flere symptomer på type 1 diabetes, bør du besøke legen din. Men hvis du har symptomer på ketoacidose, bør du umiddelbart konsultere en lege. Ketoacidosis er en medisinsk nødsituasjon & # 8217. Mer informasjon om de første tegnene og avanserte symptomene på diabetes.

Type 1 vs type 2 diabetes

Det er to hovedtyper av diabetes: type 1 og type 2. De har lignende symptomer og over tid kan føre til mange av de samme komplikasjonene. Imidlertid er de veldig forskjellige sykdommer.

Type 1 diabetes er resultatet av det faktum at kroppen ikke produserer insulin alene. L’Insulininntaket er nødvendig for overlevelse, for å bevege glukose fra blodstrømmen til kroppsceller.

For personer med type 2 diabetes, har celler sluttet å svare godt alle’insulin. Kroppen kjemper for å flytte glukose fra blod til celler, til tross for tilstrekkelige nivåer av hormon. Til slutt, deres kropper kunne helt slutte å produsere A’tilstrekkelig insulin.

Type 1 diabetes utvikler seg veldig raskt og symptomene er åpenbare. For personer med type 2 diabetes, kan tilstanden vokse i mange år. Faktisk kan en person med type 2 diabetes kanskje ikke vite hvordan de skal ha den til den har en komplikasjon.

De to typer diabetes er forårsaket av forskjellige ting. De har også unike risikofaktorer. Les likhetene og forskjellene mellom typer diabetes.

Forårsake type 1 diabetes

Den eksakte årsaken til type 1 diabetes er ukjent. Det antas imidlertid å være en autoimmun sykdom. Kroppens immunsystem angriper feilaktig beta-cellene i bukspyttkjertelen. Dette er celler som produserer insulin;. Forskere forstår ikke fullt ut hvorfor dette skjer.

Genetiske og miljømessige elementer, for eksempel virus, kan spille en rolle. Ytterligere informasjon om hver av faktorene som kan indusere noen mennesker til å utvikle type 1 diabetes.

Diagnose av type 1 diabetes

Type 1 diabetes er vanligvis diagnostisert gjennom en serie tester. Noen kan gjennomføres raskt, mens andre krever timer med forberedelse eller overvåking.

Type 1 diabetes utvikler seg ofte raskt. Folk er diagnostisert hvis de oppfyller et av følgende kriterier:

 • Fast blodsukker> 126 mg / dl i to separate tester
 • Uformelt blodsukker> 200 mg / dl, sammen med symptomene på diabetes
 • Hemoglobin A1C> 6.5 på to separate tester

Disse kriteriene brukes også til å diagnostisere type 2 diabetes. Faktisk blir folk med type 1 diabetes noen ganger feilaktig diagnostisert som påvirket av type 2.

En lege kan ikke innse at du mottok en feil diagnose til du begynner å utvikle komplikasjoner eller forverre symptomene til tross for behandling.

Når blodsukkeret blir så høyt som å forårsake diabetisk ketoacidose, blir du syk seriøst. Dette er ofte grunnen til at folk ender opp på sykehuset eller i legenes studie og type 1 diabetes blir deretter diagnostisert.

Hvis du har noen av symptomene på diabetes, vil legen sannsynligvis bestille tester. Finn ut hvordan hver av disse testene utføres og hva de viser.

Behandling av type 1 diabetes

Hvis du får en diagnose av type 1 diabetes, kan kroppen din ikke produsere ditt eget insulin. Du må ta insulinet for å hjelpe kroppen din til å bruke blodsukker. Andre behandlinger kan også loves for å kontrollere symptomene på type 1 diabetes.

Insulin

Personer med type 1 diabetes må ta insulin hver dag. Vanligvis tar insulin gjennom en «8217; injeksjon.

Noen bruker en insulinpumpe. Pumpen injiserer insulinet gjennom en dør i huden. Det kan være lettere for noen som angriper med en nål. Det kan også bidra til å nivåere opp og lavt blodsukker.

Mengden insulin som kreves varierer i løpet av dagen. Personer med type 1 diabetes test regelmessig blodsukker for å forstå hvor mye insulin trenger. Både dietten og L’trening kan påvirke blodsukkernivået.

Det finnes forskjellige typer insulin. Legen din kan få deg til å prøve mer enn en å finne det som fungerer best for deg. Les forskjellene i # 8217; insulin og hvordan den administreres.

Metformin

Metformin er en type legemiddel for oral diabetes. I mange år ble det bare brukt i personer med type 2 diabetes. Imidlertid kan noen mennesker med type 1 diabetes utvikle motstand alle «insulin. Dette betyr at insulin som kommer fra injeksjoner virker ikke som det skal.

Metformin bidrar til å redusere blodsukkeret ved å redusere sukkerproduksjonen i leveren. Legen kan råde deg til å ta metformin i tillegg til insulinet.

vaksiner

Tuberkulose-vaksinen kan være lovende som behandling for personer med type 1 diabetes. Et veldig lite studio fant at folk med typen 1 som fikk to ku-injeksjoner mot Kacillo Calmerin-Guérin (BCG) så deres blodsukkernivåer stabiliserer i minst fem år.

Dette alternativet er ikke på markedet ennå. Er fortsatt i testfasen og har ikke godkjenning av mat- og drugadministrasjonen (FDA). Imidlertid er det lovende for fremtidig behandling av type 1 diabetes.

Andre stoffer

En ny oral medisin kan være alt «8217; horisont for personer med type 1 diabetes. Sotagliflozin (Zynquista) venter på FDA-godkjenningen. Hvis du får den frie måten, vil denne medisinen være den første oral medisinen designet for å bli brukt sammen med # 8217; insulin hos personer med type 1 diabetes.

Dette legemidlet virker for å senke blodsukkernivået ved å tvinge kroppen til å utvise den i urin og redusere absorpsjonen av glukose i # 8217; tarmene. Det finnes allerede lignende medisiner for personer med type 2 diabetes, men ingen er godkjent for personer med type 1 diabetes.

Diett og mosjon

Personer med type 1 diabetes bør konsumere måltider og vanlige snacks for å holde blodglukosen stabil. En dietitian som også er en sertifisert diabetes lærer, kan bidra til å etablere en matplan.

L’trening bidrar også til å redusere blodsukkernivået. Du må kanskje justere mengden insulin basert på driftsnivået.

Risikofaktorer av type 1 diabetes

Risikofaktorer for type 1 diabetes er lite kjent. Imidlertid har noen potensielle faktorer blitt identifisert.

Familie historie

Familiehistorie kan være viktig i noen tilfeller av type 1 diabetes. Hvis du har et familiemedlem med type 1 diabetes, øker risikoen for å utvikle den.

Flere gener har vært koblet til denne tilstanden. Men ikke alle de som har disse gener utvikler type 1 diabetes. Mange forskere og leger mener at noen typer utløser forårsaker utvikling av type 1 diabetes hos noen mennesker, men ikke i andre.

Konkurranse

Rasen kan være en risikofaktor for type 1 diabetes. Det er mer vanlig i hvite enn hos mennesker i andre løp.

Miljøfaktorer

Noen virus kan utløse type 1 diabetes. Det er imidlertid ikke klart hva synderne kan være.

På samme måte er folk fra kalde klima mer sannsynlig å ha type 1 diabetes. Legene diagnostiserer også flere tilfeller av type 1 om vinteren enn om sommeren.

Flere andre komponenter kan påvirke de som utvikler type 1 diabetes. Les disse mulige risikofaktorene og forskningen pågår for bedre å forstå hvorfor noen mennesker utvikler sykdommen.

Type 1 diabetes hos barn

Type 1 diabetes en gang ble kjent som ungdomsdiabetes. Dette skyldes at det ofte er diagnostisert hos barn og unge voksne. Til sammenligning er type 2 diabetes vanligvis diagnostisert hos eldre. Men begge typer kan diagnostiseres i nesten alle aldre.

Symptomer på diabetes hos barn inkluderer:

 • Vekttap
 • våt sengen eller urinerer oftere
 • følelse av svakhet eller tretthet
 • Vær sulten eller tørst oftere
 • Stemningsendringer
 • tåkesyn

Som hos voksne behandles barn med type 1 diabetes med insulin.

Den første generasjonen av kunstig bukspyttkjertelen er nylig godkjent for bruk hos barn. Denne enheten er satt inn under huden. Så, måler kontinuerlig blodsukker, og frigjør automatisk den rette mengden insulin etter behov.

De fleste barn bruker fortsatt manuelle metoder for insulininjeksjoner og glukoseovervåking. Spesielt i små barn krever dette mye arbeid av foreldrene for å holde dem sunne og redde.

Barn med type 1 diabetes kan og leve et normalt, sunt og tilfredsstillende liv. Få svar på spørsmål om hvordan barn med diabetes kan spise, leke og bli frisk.

Liv og statistikk forventning

For tiden, mer enn 1.25 millioner Amerikanerne bor med type 1 diabetes. Hvert år, en annen 40.000 mennesker Tilstanden er diagnostisert i USA. Til tross for disse store tallene, er type 1 diabetes tilfeller bare ca 5% av alle tilfeller av diabetes i landet.

Diabetes (type 1 og type 2) er syvende Hovedårsaken til døden i USA. Et australsk Data Studio fra 1997 til 2010 bemerket at gjennomsnittlig forventet levetid for en person med type 1 diabetes var 12 år lavere enn gjennomsnittet av befolkningen.

Korrekt tilstandsstyring kan bidra til å redusere komplikasjoner og forlenge levetiden.

Diabetes er en tilstand som påvirker mennesker rundt om i verden. Les mer om hvor og hvor ofte oppstår.

Genetiske faktorer

Forskere forstår ikke nøyaktig hva som forårsaker type 1 diabetes. Imidlertid tror de at en persons gener kan spille en rolle.

Personer som har type 1 diabetes, er født med en predisponering for å utvikle sykdom. Ser ut til å bli levert gjennom generasjoner av en familie. Det er ikke klart hvordan modellen fungerer og hvorfor noen mennesker i en familie vil utvikle diabetes mens andre nei.

Forskere har identifisert noen genetiske varianter som kan øke en persons risiko. Disse varianter kan deles mellom foreldre og barnegenerering etter generasjon. Men bare 5 prosent av mennesker med disse genetiske varianter utvikler faktisk type 1 diabetes.

Det er derfor forskere mener at gener er bare en del av Ligning. De tror noe utløser sykdommen hos folk som har arvet gener. Et virus er en av de mistenkelige utløsningsfaktorene.

For eksempel, de identiske tvillingene, som har alle de samme gener, kan ikke utvikle både tilstanden. Hvis en tvilling har type 1 diabetes, er A’andre tvilling utvikler tilstanden halvparten av tiden eller mindre. Dette er en indikasjon på 8217; at gener ikke er den eneste faktoren.

Ketogen diett

Det ketogene dietten viste noen fordeler for personer med type 2 diabetes. Dietten rik på fett og dårlig karbohydrater kan bidra til å håndtere blodsukkernivået og kan til og med føre til vekttap, et mål for mange personer med type 2.

For type 1 diabetes, men keto dietten var ikke godt studert. Til dags dato er den generelle kostholdsanvisningen for denne typen diabetes et lavt karbohydrat diett. Forskerne undersøker imidlertid de mulige fordelene og sikkerheten til en diett som begrenser enda flere karbohydrater for personer med type 1 diabetes.

En liten studie fant at folk med type 1 diabetes som fulgte dietten Keto i mer enn to år viste A1C-resultater og bedre glykemisk kontroll. Imidlertid hadde disse personene også høyere blodlipidnivåer og lavere blodsukkerpisoder. Langsiktig sikkerhet er ukjent.

Hvis du er interessert i å prøve keto dietten og du har type 1 diabetes, begynner du å snakke med legen din. De kunne lede deg til en registrert dietitian eller ernæringsfysiolog for å hjelpe deg med å finne en plan som passer for deg. Du kan lære mer med denne veiledningen for nybegynnere på kostholdet Keto.

Svangerskap

Graviditet har unike utfordringer for folk som har type 1 diabetes. Det er imidlertid mulig å ha graviditet og et sunt barn til tross for sykdommen.

Det viktigste å huske om du venter på eller prøver å bli gravid og du har type 1 diabetes er at alt du gjør for kroppen din, gjør det for barnet ditt. Kvinner som har høyt blodsukkernivå, har barn med høyt blodsukker.

Høye nivåer av blodsukker under graviditet kan føre til komplikasjoner som en høyvekt ved fødselen, kompliserte seksjoner, for tidlig fødsel, lavt blodsukker, hypertensjon og til og med natimortalitet.

Hvis du har type 1 diabetes og du vil ha en graviditet eller finne ut at du er gravid, snakk umiddelbart med legen din. Kan diskutere eventuelle endringer du måtte gjøre for å sikre at blodsukkernivået forblir stabile og sikre for deg og ditt barn.

Det er best å planlegge en graviditet på forhånd og diskutere diabetes og blodsukkermål med legen din.

Under graviditeten vil du sannsynligvis måtte se legen din oftere. Du må kanskje også endre medisiner og # 8217; insulin under graviditet. Leger og pasienter deler sine forslag til styring av graviditet med diabetes.

Drikker alkohol

For personer med type 1 diabetes, L’alkohol kan ha stor innvirkning på kortsiktige blodsukkernivåer. Over tid, l’overdreven bruk av alkohol kan bidra til diabetes komplikasjoner.

Lever er ansvarlig for behandling og fjerning av kroppen fra kroppen. Leveren er også involvert i styringen av blodsukkernivået. Hvis du har type 1 diabetes og drikke alkohol, bremser kroppen din blodsukkerstyring for å takle alkohol.

Dette kan føre til et lavt nivå av blodsukker, umiddelbart og opptil 12 timer etter å ha drukket. Det er viktig å teste blodsukkernivået før du drikker alkohol og fortsetter å overvåke det senere. Mer informasjon om alkoholforbruk med diabetes.

Komplikasjoner

Høye blodsukkernivåer kan forårsake skade på ulike deler av kroppen. Hvis diabetes ikke klares riktig, øker risikoen for følgende komplikasjoner:

 • Økt risiko for hjerteinfarkt
 • Øyeproblemer, inkludert blindhet
 • Nerveskade
 • Hudinfeksjoner, spesielt føtter, som kan kreve amputasjon i alvorlige tilfeller
 • Nyreskade

Diabetes kan skade nerver og føre til en tilstand som kalles diabetisk nevropati. Dette er vanlig på dine føtter. Små kutt, spesielt på fuglens plante, kan raskt bli til sår og alvorlige infeksjoner, spesielt hvis blodsukkernivået ikke kontrolleres.

Dette er fordi du ikke kan høre eller se kuttene, så ikke behandle dem. Derfor er det viktig å regelmessig sjekke føttene dine hvis du har diabetes. Hvis du tilfeldigvis legger merke til føttene dine, informer legen din umiddelbart.

Personer med type 1 diabetes bør også være oppmerksom på andre endringer i kroppen. Mer informasjon om de mulige effektene som diabetes kan ha på kroppen din.

Sikker trening

L’Trening kan være vanskelig for personer med type 1 diabetes, men det er en viktig del av en sunn livsstil som er viktig for folk med denne sykdommen.

Folk som har type 1 diabetes, bør målrette trening i minst 150 minutter i uken. Videre bør de ikke bruke mer enn to påfølgende dager uten trening. L’Aerobic trening er bra for personer med type 1 diabetes, samt styrketrening og # 8217; motstandsøkt.

Det som ikke er klart, er imidlertid den beste praksis for å håndtere blodsukkeret under treningen. Dette skyldes at blodsukkernivået kan øke eller til og med kollapse under og etter øvelsen, siden kroppsceller begynner å bruke insulinet eller flytte glukose mer effektivt.

Eksperter foreslår imidlertid at personer med diabetes gjør regelmessig fysisk trening for optimal helse. Dette kan kreve samarbeid med legen din eller en annen ekspert for å finne en plan som passer for deg. Denne veiledningen på nivåene og intervaller som målretter blodsukkeret for insulinet, kan hjelpe deg med å starte.

Lev med type 1 diabetes

Type 1 diabetes er en kronisk sykdom uten omsorg. Imidlertid kan folk med type 1 leve et langt og sunt liv med tilstrekkelig behandling, som for eksempel insulinforutsetningen, et sunt kosthold og # 8217; trening. Ytterligere informasjon om ledelsen av hverdagen, symptomene og forebygging av komplikasjoner.