Tylenol Dosering for nyfødte: Graf, i vekt, etter alder, med hvilken frekvens

En ting er at sønnen din gråter når han er sulten, sliten eller trenger en bleieendring. Du tar vare på dem, lindre deres små problemer og gi deg et klapp på skulderen for en godt gjort jobb.

Men ingenting er verre enn å høre barnet ditt gråte fra smerte. Disse skrikene er ofte mer intense og fortsetter selv etter at barnet ble matet eller endret.

Barn føler smerte akkurat som voksne, men har en tendens til å ha en lavere terskel for ubehag. Og siden de ikke kan snakke alene, kan de ikke fortelle deg hvor det gjør vondt (selv om hvis barnet ditt legger tennene, kan munnen være et godt utgangspunkt). Hva kan du gjøre?

Hvis barnet ditt har feber eller smerteskilt som ikke kan lindres ellers, gi ham tylenol kan bringe en PO & # 8216; av lettelse, både til barnet ditt og til deg.

Men før du administrerer en dose til barnet ditt, er det viktig at du kontrollerer med barnelege og vet hvordan du aktiverer Paracetamol Safe.

Hvilken form for tylenol er det beste for nyfødte?

Mens du utforsker medisinavdelingen for barn til apoteket, kommer du over mange forskjellige former for tylenol og dens generiske, paracetamol (de er de samme). Dette inkluderer tyggbare tabletter som er egnet for barn i alderen 6 eller over, samt tylenol for nyfødte i flytende form.

Når Tylenol væske til barnet ditt, må du kontrollere at medisinen har en konsentrasjon på 160 milligram / 5 ml (mg / ml). Dette er viktig, spesielt hvis du har en gammel tylenolflaske for nyfødte rundt huset. (Er du allerede, sørg for at du sjekker utløpsdatoen.)

Før mai 2011 var væsken Tylenol tilgjengelig i to konsentrerte formler, L’andre fra 80 mg / 0.8 ml per dose. Den mest konsentrerte formelen var bestemt for spedbarn, mens den nedre konsentrasjonen var bestemt for barn i løpet av 2 år.

Problemet med to formler er at det er for lett å forvirre produktene og ved et uhell administrere overdreven behandling. For å unngå mulige doseringsfeil har stoffprodusenten valgt å selge paracetamol for barn i A’bare konsentrasjon. Som et resultat, smerte og feber medisiner som inneholder en konsentrert formel på 80 mg / 0.8 ml er blitt fjernet fra hyllene.

Men selv om medisinen for øyeblikket selges bare i den laveste konsentrasjonen, må du alltid sjekke formelen før / # 8217; kjøp, hvis det er en vandrende flaske av den eldste konsentrasjonen som har gått gjennom.

Tylenol anbefalinger for nyfødte etter alder og vekt

Det er viktig å gi barnet ditt riktig mengde narkotika. Gi for mye kan gjøre barnet ditt syk og føre til komplikasjoner som leverskade. Det kan også forårsake en utilsiktet overdose og død.

Når det gjelder hvor mye å gi til barnet ditt, tilbyr pakken råd basert på og alder og vekt. Men i de fleste tilfeller anbefaler legene deg til å bruke et barns vekt for å bestemme en sikker mengde medisin. Dette gjelder nyfødte og små barn som tar Tylenol for nyfødte.

Anbefalinger for alder og vekt er som følger:

Baby alder baby vekt mengde tylenol (160 mg / 5 ml) fra 0 til 3 måneder fra 6 til 11 pounds (pounds) konsultere barnelege fra 4 til 11 måneder fra 12 til 17 pounds. Se din barnelege fra 12 til 23 måneder fra 18 til 23 pounds. Kontakt barnelege fra 2 til 3 år fra 24 til 35 pounds. 5 ml

Ikke la dette diagrammet diskore deg eller at du mener at du ikke kan bruke Tylenol før barnet ditt er 2 år gammel.

Faktisk oppmuntrer de fleste barneleger faktisk tylenol kortsiktig bruk hos mindre barn under visse omstendigheter, for eksempel smerte fra A’-infeksjon All’øre, post-vaksinasjonssymptomer og feber.

Vanligvis anbefaler barneleger fra 1.5 til 2.5 ml for barn i sitt første år, basert på deres vekt.

Alt vil administrere en dose tylenol for nyfødte

En tylenol dose for babyer kan være & # 8211; Og du forhåpentligvis enten # 8211; nok til midlertidig å lindre symptomene på feber eller smerte. Men hvis barnet ditt er syk eller har en infeksjon på 8217; øre, smerte og gråt kan gjenopplive seg når dosen forsvinner, med mindre sykdommen ikke forsvinner.

For å holde barnet ditt lykkelig og uten smerte i perioder med svært irriterende symptomer, kontakt legen din. Det kan være i stand til å administrere en dose tylenol for babyer hver 4-6 timer, om nødvendig.

Men du bør ikke gi mer enn fem doser over en 24-timers periode. Og du bør ikke administrere Tylenol regelmessig eller i mer enn en dag eller to nedenfor, med mindre det er angitt av barnets lege.

Hvordan administrere Tylenol for nyfødte

En tylenolflaske for babyer leveres med en sprøyte eller dropper i pakken, noe som gjør medisinen lettere å administrere til barn. (En dropper unngår også å bruke en målekopp fra kjøkkenet ditt og antar at du som et barns foreldre trenger ikke ekstra retter i oppvaskmaskinen din.) Faktisk er målingene motet fordi du kan ende opp med å gi barnet ditt mer medisiner enn nødvendig.

Med andre ord, bruk alltid dropperen eller koppen av legemidlet som følger med et stoff for å garantere den riktige dosen. Hvis sprøyten eller droppen bryter, kan du kjøpe en billig erstatning i apoteket.

Senk sprøyten i flasken og fyll den med den aktuelle dosen basert på barnelege anbefalinger. Herfra er det flere måter å administrere stoffet på. Hvis barnet ditt ikke er kresen, legg sprøyten mellom hennes lepper eller delvis i munnen til siden av en kinn og sprut med medisin i munnen hennes.

Noen barn kan spytte medisin hvis de ikke liker smak. Så valget av en nyfødt tylenol med aroma kan gjøre dem lettere å svelge.

Hvis du har problemer med å lage sprøyten inn i babyens munn, kan du bli litt & # 8216; subdol: spray medisin i morsmelk eller formel hvis du bruker en babyflaske eller gjør det med sin gelé. Gjør det bare med en mengde melk eller mat du vet at de vil ende.

Hvis barnet ditt spytter eller kaster opp innen 20 minutter fra å motta en dose, kan du administrere en’annen dose. Men hvis de spytter eller sparer etter denne perioden, vent minst 4-6 timer før du administrerer flere stoffer.

Forholdsregler og advarsler

Når du gir barnetylenol, vær oppmerksom på de andre stoffene han tar. Ikke gi barnet ditt Tylenol hvis du antar andre legemidler som inneholder paracetamol. Dette kan føre til en overdreven mengde medikament i systemet, noe som kan forårsake overdose.

Videre, vær oppmerksom på utløpsdatoer når du gir barnets medisiner. L’Effektiviteten til stoffet kan redusere over tid. Du vil ikke kjempe med å gi din søte medisin bare for å mislykkes i å gi lettelse.

Når skal du se en lege

I de fleste tilfeller kan Tylenol til en nyfødt midlertidig lindre smerte eller feber. Men hvis barnet ditt fortsetter å gråte, ring legen. Kontinuerlig gråte kan tyde på et annet problem, som en infeksjon i «8217; øre som kan kreve behandling.

Snakker alltid med barnelege før du administrerer Tylenol til svært små barn (under 12 uker) for å unngå doseringsfeil.

Også, ring barnelege hvis barnet ditt under 3 år utvikler en feber på 100.4 ° F (38 ° C) eller høyere, eller hvis barnet ditt over 3 måneder har feber på 102.2 ° F (39 ° F) eller høyere.