TV Addiction: Egenskaper og behandling

Del på Pinterest

Sekund Forskning 2019 Fra US Bureau of Labor Statistics bruker amerikanerne, i gjennomsnitt, litt over halvparten av fritiden ved å se på TV.

Dette skyldes delvis at TV har forbedret seg mye de siste årene. Fantasy-kabelen er ikke så dyr som den en gang, og du kan finne praktisk talt alt du vil ha på streaming nettsteder. Også, du er ikke lenger begrenset til TVen din. Selv bærbare datamaskiner, telefoner og tabletter kan spille arbeid.

Men L’TV Evolution har hatt noen utilsiktede konsekvenser. Diagnostiske og statistiske håndboken til psykiske lidelser (DSM) inkluderte ikke avhengigheten av TV i sin femte utgave. derimot, Forskning 2013 antyder at overdreven tv-visjon deler bemerkelsesverdige likheter med DSM-5-kriteriene for lidelsen for bruk av stoffer.

Her er en titt på når TV-inntaket ditt kunne rettferdiggjøre et mer oppmerksomt utseende og hva du skal gjøre hvis det virker for mye.

Hva skal du se etter

Igjen er TV-avhengighet ikke en formelt anerkjent tilstand. Dette betyr at det ikke er avtalt sett med symptomer.

Noen forskere har utviklet spørreskjemaer for å identifisere avhengighet av TV. En av disse, Publisert i 2004, Bruker avhengighetskriterier for stoffer for å måle avhengighet og avhengighet av TV med uttalelser på FeSearing of:

 • & # 8220; Jeg føler meg skyldig for å se så mye tv.& # 8221;
 • & # 8220; Jeg har mindre tilfredshet ved å se på samme mengde TV.& # 8221;
 • & # 8220; Jeg kan ikke forestille meg å gå uten TV.& # 8221;

Den problematiske oppførselen forstyrrer vanligvis den typiske daglige funksjonen, forklarer Melissa stringer, En terapeut i Sunnyvale, i Texas, selv om de spesifikke tegnene kan variere.

For eksempel, den tiden du bruker å se på TV, kan:

 • Påvirke arbeidet ditt eller dine studier
 • Jeg forlater deg med mindre tid for å se familie og venner

Som med andre typer avhengighet, kan du se på TV øke dopaminproduksjonen i hjernen. De hyggelige følelsene som kommer fra å handle som en & # 8220; belønning & # 8221; som gjør at du vil fortsette å se på TV.

Forskning & # 8211; Undersøkelser antyder at hjernen behandler som oppstår med TV-avhengighet, kan ligne de som er involvert i stoffavhengighet, men ytterligere tester er nødvendig for å spore avgjørende koblinger mellom de to.

Her er noen flere spesifikke ting å se etter.

Se regelmessig mer TV enn du mener

Natt etter natt, lover deg selv at du bare vil se en episode av noe, men du ender med å se på tre eller fire. Eller kanskje du slår på TVen før du begynner å jobbe, og jeg distraherer deg så mye for ikke å fullføre enhver jobb. Dette fortsetter å skje, selv når du bestemmer deg for å se på mindre.

Bingo-watching kan virke som avhengighetsadferd, men av og til ser mye TV samtidig som det ikke nødvendigvis foreslår avhengige, spesielt når du har tenkt å se flere episoder, og du føler ikke noe ubehag senere. Alle trenger å komme ut fra tid til annen.

Du føler deg opprørt når du ikke kan se på TV

Når du ikke ser på TV for en dag eller to, kan du merke en følelsesmessig ubehag, inkludert:

 • irritabilitet eller irritabilitet
 • rastløshet
 • angst
 • Intenst ønske om å se på TV

Disse kan umiddelbart forbedre når du begynner å se på TV igjen.

Se på TVen for å føle deg bedre

TV tilbyr distraksjon og flukt. Hvis du hadde en vanskelig eller stressende dag, kan du se på noe morsomt å forbedre humøret ditt, for eksempel.

Ikke C’Det er ikke noe galt med # 8217; av og til bruke TVen for å lindre eller uttrykke smertefulle følelser. Men problemer kan utvikle seg når TV blir din viktigste håndteringsstrategi og forhindrer deg i å lete etter flere produktive metoder for å håndtere angst.

TV kan ikke hjelpe deg med å løse hva du må gjøre. Kan hjelpe deg å føle deg bedre for litt & # 8216; men det er sannsynlig at ditt forbedrede humør ikke varer til du tar tiltak for å håndtere eventuelle problemer.

Utvikle helseproblemer

Hvis du ser mye på TV, kan du tilbringe mye tid på å sitte og mindre tid til å være fysisk aktiv.

Helseeksperter anbefaler generelt at voksne skal gjøre minst 2.5 timers moderat trening hver uke.

Hvis TVens syn er blitt overdreven, kan du ikke ha nok tid til å utføre anbefalt ukentlig mengde ukentlig øvelse, som kan påvirke helsen din over tid.

Forskning 2018 Kobler også avhengigheten av TV for å sove problemer. Ikke få det nok søvn Det kan også påvirke fysisk velvære.

Merk problemer i dine personlige forhold

Se på TV for mye kan skade dine relasjoner på to hovedveier.

Hvis du bruker fritiden din med å se på TV, ikke bruker du ikke mye tid med dine kjære. Du kan ha mindre tid til å chatte og gjenopprette forsinkelsen. Også, når du ser dem, kan du nyte deg mindre din tid sammen hvis du føler deg irritabel og bare vil gå tilbake til å se på TV.

TV-avhengighet kan også påvirke relasjoner når du ofrer vedlikeholdsoppførselen til forholdet, hvordan du bruker kvalitetstid med partneren din, til fordel for å se på TV. Din partner eller barna dine kan kommentere TV-visjonen din eller bli frustrert når du ser på TV.

Du har problemer med å kutte

Du kan føle deg skyldig, selv skyldig, for å se så mye TV, siden du hindrer deg i å håndtere innenlandske gjerninger, dine favoritthobbyer og andre ting du vil gjøre.

Likevel, alt du vil gjøre etter jobb (noen ganger selv under arbeidet) ser på TV. Du føler deg skyldig i å ha mindre tid for dine kjære og deg selv, og du prøvde også å se på mindre.

Til tross for ditt følelsesmessige ubehag, kan du imidlertid ikke redusere visjonstiden.

Hvorfor det skjer

Ikke C’Det er bare en ting som får folk til å se på en overdreven mengde TV.

Til å begynne med er det mange positive ting på TV. Disse har en tendens til å tiltrekke seg folk. For noen kan sjarmen bare være litt & # 8216; sterkere.

TV kan:

 • Undervise spesifikke emner
 • Tilby underholdning
 • Informer deg om aktuelle hendelser
 • distrahere deg selv fra triste eller ubehagelige tanker
 • Hjelpe deg med å komme i kontakt med familie, venner eller andre som ser på de samme programmene

Det kan også hjelpe deg med å holde firmaet, på en måte. Hvis du bruker mye tid alene, kan du slå på TVen for å bryte stillheten eller lindre ensomhet, # 8217; angst eller kjedsomhet.

Tydeligvis ikke alle de som ser på TV, avhenger av det. Men problematisk bruk, TV eller noe stoff eller oppførsel, kan være når du begynner å stole på TV for å takle stress og annet ulempe, forklarer stringer.

Noen fordeler som tilbys av TV, kan øke ønsket om å fortsette å se og styrke problematiske synsmodeller. Du kan også være mer tilbøyelig til å kontakte media for å hjelpe deg med å takle angsten hvis andre mennesker i livet ditt gjør det samme.

Hvordan bremse visjonen din

Hvis du ser ut til å se for mye TV, kan disse strategiene hjelpe deg med å bli kvitt deg fra # 8217;.

Husk at disse forslagene ikke vil fungere fra # 8217; i dag i morgen. Det tar tid å endre atferd, så vær forsiktig med deg selv og ikke vær for dyp hvis du glir langs veien.

Hold oversikt over hvor mye du ser på

Å få en bedre ide om hvor mye tv du vanligvis ser på, prøv å holde oversikt over tid du bruker hver dag.

Det hjelper også med å legge merke til ting som:

 • Ordninger rundt når det vanligvis ser på TVen
 • Endringer i humør relatert til TVen; bruk av TVen

Finne ordninger i TV-visning kan gi deg mer informasjon om hvordan det påvirker ditt daglige liv. Du kan også bruke disse modellene til å se på TVen mindre.

For eksempel, hvis du alltid slår på TVen umiddelbart etter middagen, kan du i stedet velge å ta en tur.

Utforsk dine grunner til å se på TV

Kanskje du begynte å se på TV for kjedsomhet. Eller du begynte å drive på Night Talk Shows, og nå kan du ikke sove uten at TVen slått på.

Stringer anbefaler å utforske dine grunner til å se på TV og spørre om disse grunnene er i tråd med måtene du virkelig vil bruke din tid.

Øk bevisstheten om hvorfor du stole på TV, kan få deg til å møte og overvinne utfordringene som påvirker deg negativt, uansett om de inkluderer:

 • Vedvarende søvnproblemer
 • Mangel på givende hobbyer
 • Få tilfredsstillende forhold

Lag spesifikke grenser for TV-tid;

Hvis du vanligvis ser mye på TV, kan du ha problemer med å gi deg helt tilbake.

Strenger understreker som gjør et stort skritt tilbake i forhold til basislinjen, kan ikke være det beste alternativet når du arbeider for en varig adferdsendring. Det hjelper ofte mer å fokusere på mindre og mindre endringer.

For eksempel kan du bestemme deg for å:

 • Avbryt alle streamingtjenester unntatt en
 • Begrens visning til nye episoder av favorittprogrammene dine
 • Se på TVen bare i helgene, eller når du gjør noe, og hvordan du trener

Distrahert

Å finne nye aktiviteter kan hjelpe deg med å bremse på TVen. Det er ofte lettere å bryte en ordning når du har litt’noe annet å gjøre med din tid.

Så etter å ha plassert fjernkontrollen (eller skjult), bevis:

 • Samle en bok
 • Nyt naturen med hagearbeid eller besøke den lokale parken
 • Lær deg et nytt språk med app som Doolingo
 • farging eller journaling

Koble til andre

Bruke TV for å håndtere ensomhet kan forhindre deg i å finne langsiktige løsninger, hvordan du lager nye venner eller gå ut med noen.

Hvis du finner det vanskelig for sosial interaksjon, kan det være vanskelig å snakke med en terapeut deg. Det er også bra, ta ting rolig.

Prøv å starte med å erstatte en’Tid på daglig TV med en slags interaksjon, som:

 • sette opp med dine kjære
 • Tilbring tid på et offentlig sted
 • Ved å delta i en gruppehobby
 • frivillig

Når du føler deg rolig i sosiale situasjoner, prøv å øke tiden du bruker med andre ved å fortsette å redusere TV-visning.

Det er også ganske vanlig å se på TV i stedet for å håndtere stress, som kan inkludere vennskap eller forholdsproblemer. Snakker om problemet er vanligvis L’mer fordelaktig tilnærming.

Når skal du se en lege

Å snakke med en helsepersonell kan hjelpe deg hvis du finner fysiske symptomer som virker relatert til overdreven TV-bruk, som problemer med å sove.

Selv om det er mulig å vedta tiltak for å adressere det alene, reduseres TVen ikke alltid lett. Hvis du finner vanskeligheter, kan du snakke med en terapeut hjelpe deg.

Terapeuter tilbyr medfølelse og støtte uten dom.

De kan hjelpe deg med å utforske:

 • Strategier for å begrense visninger
 • Uønskede følelser knyttet til overdreven TV-visjon
 • Mest nyttige måter å håndtere og takle vanskelige følelser

Vurder ideen om å kontakte deg hvis:

 • Du sliter med å redusere TV
 • Tanken om å se mindre TVen er angst
 • Du har å gjøre med humørsvingninger, inkludert irritabilitet, depresjon eller angst
 • TV-visjonen har påvirket forholdene dine eller ditt daglige liv

Bunnlinjen

Ikke c’det er ikke noe galt med å slappe av ved å gjenopprette favorittprogrammet ditt eller se på en G’hele sesongen på en helg. Så lenge du har problemer med å ta vare på dine vanlige ansvar, og du kan finne tid til andre fritidsaktiviteter når du vil ha det, er TV-bruk sannsynligvis ikke problematisk.

Hvis visjonen din ser ut til å ha en negativ innvirkning på helsen din eller rapporter og forhindrer deg i å gjøre de tingene du normalt, kan det være på tide å snakke med en terapeut, spesielt hvis din innsats for å se mindre TV ikke har skjedd.

Crystal Raypole har allerede jobbet som forfatter og utgiver for Goodtherapy. Hans interesseområder inkluderer asiatiske språk og litteratur, japansk oversettelse, mat, naturvitenskap, sexitiv positivitet og mental helse. Spesielt er han forpliktet til å bidra til å redusere stigmaet om psykiske problemer.