Trump-kandidat for generalkirurg

Når Indiana helsekommissær og amerikansk kirurggeneralkandidat Jerome Adams, radius Før et husunderutvalg for to år siden, hørte om hva statlige myndigheter gjorde for å bekjempe den nasjonale opioidkrisen, lanserte han en lidenskapelig bønn om flere behandlingsprogrammer for personer med tilsetningsstoffer.

«Hvis folk ikke har noe håp, vil de snu og forbli mer og mer avhengige,» sa Adams, hvis bror, avslørte han for kongressen, var avhengig av opioider. «Hvis vi fokuserer på utdanning, pasientsentrert omsorg og styrking av samfunnet og pasienter, er jeg sikker på at vi kan bekjempe plagen med opioidmisbruk.».

Adams, anestesilege og assisterende professor i klinisk anestesiologi ved Indiana University School of Medicine, var utnevnt forrige måned av president Trump som ny kirurggeneral.

Kirurgen er den primære talspersonen for regjeringen i USA i folkehelsespørsmål.

Hvis det godkjennes av Senatet, vil Adams etterfølge Dr. Vivek Murthy, nominert av tidligere president Barack Obama, som Trump kastet ut i April.

Han ville også være den andre afroamerikaneren som ble utnevnt til en ledende stilling i Trump-administrasjonen, sammen med ministeren for bolig- og byutvikling Ben Carson.

Siden han ble utnevnt til stillingen, har Adams blitt omtalt i presseoppslag som et av Trumps beste og minst kontroversielle regjeringsvalg.

Flere nyhetskanaler påpekte at Adams, som Indianas helsekommissær, var en sterk talsmann for behandling av opioidavhengighet og en sterk tilhenger av nålebytteprogrammer for å forhindre spredning av HIV.

Utveksling av nåler bidra til å forhindre spredning av HIV, hepatitt og andre sykdommer ved å gi nye sterile nåler til personer som misbruker rusmidler intravenøst.

Men det mange av Adams-nyhetsrapportene unnlot å nevne, er at selv om han til slutt ga uttrykk for sin støtte for rene sprøytebytter, var det først etter at han protesterte på moralske grunner under en statlig folkehelsekrise.

Adams avslo Healthlines forespørsel om et intervju for denne historien.

Adams og Mike Pence er enige

I oktober 2014 utnevnte visepresident Mike Pence, daværende guvernør i Indiana, Adams til statskommissær for helse.

Som guvernør klamret Pence seg til troen på at sprøytebytte øker narkotikamisbruket.

Ifølge Foundation for AIDS Research (amfAR) har flere studier slått fast dette nålebytteprogrammer ikke å øke kriminalitet eller narkotikabruk og i stedet gi en inngangsport til rusbehandling og hiv-forebyggende tjenester.

Men selv etter at Scott County på landsbygda led av en HIV-epidemi som raskt ble en folkehelsekrise, nektet Pence å gripe inn.

Viruset spredte seg raskt, hovedsakelig fra intravenøse narkotikabrukere som delte nåler for å injisere den reseptbelagte opioidoksymorfonen, også kjent som Opana.

Som Politisk bemerket i fjor, i møte med krisen, Pence «dra føttene» før han gikk med på å godkjenne gratis distribusjon av rene nåler.

Noen sier at det å aktivere HIV-epidemien var det avgjørende øyeblikket for Pence som guvernør. De Huffington Post bemerket at nesten 200 mennesker ble smittet av viruset mens Pence «bevegde tommelen på skadereduksjon og reduserte utgifter til offentlig helse».

Og Adams forsvarte Pences nøling.

«Guvernøren ønsket å forsikre seg om at hvis vi gikk denne ruten var det absolutt nødvendig,» sa Adams New York Times i fjor. «Jeg tror han ba til den endelige avgjørelsen.»

Adams ombestemte seg til slutt angående nålebytte, og sammen med Centers for Disease Control and Prevention (CDC) og andre, bidro angivelig til å overtale Pence til å etablere programmet.

Pence til slutt erklært en folkehelsenødsituasjon i Scott County og utstedte en utøvende ordre som legaliserer «målrettet» og «ren» sprøytebytte i Indiana.

Men guvernøren var fortsatt ikke begeistret for ideen.

«Jeg er imot utveksling av sprøyter som en anti-narkotikapolitikk,» Pence Hun sa etter å ha lagt inn bestillingen. «Men dette er en folkehelsenødsituasjon, og som guvernør i delstaten Indiana vil jeg sette livet til folket i Indiana først.».

På tidspunktet for den utøvende ordren ville Pence også ha signert lovgivning som holdt finansieringsforbudet for nålebytteprogrammer i kraft.

Dette la den økonomiske byrden på å kjøpe sterile nåler i landlige fylker i Indiana, ofte dårlige i kontanter.

I en pressemelding Skrevet bare dager før avtalen i forrige måned, skrev Adams at 219 personer i Scott County har blitt diagnostisert med HIV de siste to årene.

Adams sa at tallet ville vært mye høyere hadde det ikke vært for nålebytteprogrammet.

Men det Adams ikke sa er at bompengene ville vært mye lavere hvis Pence, og muligens Adams, hadde handlet tidligere.

«Sprøytebytte er ikke hyggelig. De gjør folk ukomfortable. Men opioidepidemien er mye verre, «skrev Adams.

Hvem er Jerome Adams?

Landet lærer fortsatt om Adams.

Han ble født i Mechanicsville, Maryland, var en National Merit Scholar og fikk sin BA i biokjemi og biopsykologi fra University of Maryland, Baltimore County, i 1997.

Deretter fikk han en mastergrad i folkehelse fra University of California i Berkeley og en medisinsk grad fra Indiana University School of Medicine.

Adams, som bor sammen med sin kone, Lacey, og deres tre barn, har ikke offentlig delt mange av detaljene om brorens opioidavhengighet.

De fleste folkehelseobservatører som ble spurt for denne historien, mener at Pence er den som overbeviste president Trump om å utnevne Adams til generalkirurg.

Hvis Pence har stor innflytelse på folkehelsepolitikken fremover, kan USAs folkehelseprioriteringer trolig ligne de i Indiana da Pence styrte den staten.

Som guvernør, Pence lov signert kuttet noen av Indianas folkehelseprogrammer.

Til tross for sine mange folkehelseutfordringer – fra opioidavhengighetskrisen til fedme til spedbarnsdødelighet – er Indiana nær bunnen nå når det gjelder både statlige og føderale offentlige helseutgifter, ifølge Stol på USAs helse, en ideell og partipolitisk organisasjon som fokuserer på sykdomsforebygging.

Som Det melder NPR i fjor motsatte Pence seg også å finansiere helseprogrammer som Statens barnehelseforsikringsprogram og Forebyggings- og folkehelsefondet.

Talsmannen for hiv-forebygging er optimistisk

Folkehelseforkjempere lurer på om Adams vil gi positiv innflytelse og kanskje presse administrasjonen fremover på ulike folkehelsespørsmål slik han gjorde med Pence på sprøytebytte.

Adams vil ha ryggen til opioidavhengige som sin bror, eller han vil henvende seg til Pence, Trump og andre som er mer tilbøyelige til å pålegge dypere kutt i folkehelseprogrammer?

Beth Meyerson, PhD, meddirektør for Indiana Universitys Rural Center for AIDS / STD Prevention i Bloomington og førsteamanuensis i anvendt helsevitenskap ved universitetet, har jobbet med Adams og kjenner ham godt.

Han fortalte Healthline at Adams er en av de få personene han kjenner som faktisk har evnen til å endre Pences mening om folkehelsespørsmål.

Han er optimistisk til at Adams kan påvirke Trump-administrasjonen på en positiv måte.

«Jeg har jobbet med Dr. Adams siden han ble utnevnt til Indiana Health Commissioner. Vi jobbet sammen om flere saker, inkludert HPV og, som du vet, om tilgangspolitikken for sprøyter,» sa han.

Meyerson sa at det faktum at Adams endret holdning til sprøytebytte er «et bevis på hans måte å jobbe med kolleger på og bevis for folkehelse. Selv om jeg personlig kanskje ikke var støttende, var jeg ikke klar over dette da vi først begynte prosessen vår med å gi lovgiveren bevis for deres politiske overveielse.».

Meyerson var kritisk til måten Pence-administrasjonen tok opp folkehelsen på da han var guvernør i Indiana.

Men kritikken, sa han, var ikke rettet mot Adams, men «var virkelig fokusert på daværende guvernør Pence og lovgiveren for ikke å investere i folkehelse.».

Meyerson sa at Adams «sannsynligvis var nøkkelpartneren» i Pences snuoperasjon på sprøytebytte.

«Selv om jeg tror det sannsynligvis var andre involvert, for eksempel Dr. Jen Walthall, den gang assisterende kommissær for helse og nå leder av vårt Medicaid-byrå, var Jerome medvirkende,» sa han.

Adams vil sannsynligvis ta på seg rollen som kirurggeneral, og Meyers sa at hun forventer at han vil fortsette å være «interessert i helseulikheter, med fokus på nasjonens opioidepidemi og med en tilnærming som involverer partnere over hele spekteret.».

Han forventer også at den «bringer bevis for folkehelse på bordet og selvsikkert lede den svært ideologiske administrasjonen, akkurat som den gjorde med Pence-administrasjonen».

Andre er ikke så optimistiske

Men mange andre folkehelseeksperter som ble intervjuet for denne historien sa at de er usikre på om Adams kan eller vil påvirke positive endringer i denne administrasjonen.

Jonathan Gruber, PhD, Ford-professor i økonomi ved Massachusetts Institute of Technology (MIT) og direktør for helsevesenet ved National Bureau of Economic Research, sa at han ikke forventer at Adams vil ha mye innflytelse på Trump.

«Det er ikke noe eksempel på at jeg kjenner til en person som sluttet seg til Trump-administrasjonen og ombestemt seg om Trump,» sa Gruber til Healthline.

«Trump har sine egne synspunkter. De endrer seg fra dag til dag, men de er hans, og det er ingen grunn til å forvente at Adams kommer og endrer det, noe som vil gjøre administrasjonen mer gunstig for folkehelsen. Det er en skummel tid av mange grunner, og dette er en av dem. «

Gruber, som også er president i American Society of Health Economists, sa at de republikanske senatorene på 45 milliarder dollar forrige uke la til deres nå hindret helseregning det er omtrent 25 prosent av det som trengs.

«Lovforslaget er utformet for å erstatte det den nåværende Medicaid-utvidelsen gjør for opioidavhengighet, men bare å erstatte det vil koste 200 milliarder dollar over 10 år,» sa Gruber forrige uke.

«Pengene som Senatet sier vil gå til behandling av opioidavhengighet er et svart fond. De erstatter den obligatoriske loven der rusavhengige faktisk mottar hjelp med et fond som kan kuttes av kongressen under neste budsjettkrise.

Gruber sa at GOP-senatorene ikke har sagt noe om hvor folk som for tiden bruker Medicaid faktisk vil gå for å motta avhengighetsbehandlingen sin under en slik helseplan.

«Vi vet ikke hvor de vil gå. Det ble ikke gitt noe svar fra senatet, sa han. «De sier bare: ‘Ikke bekymre deg, statene vil vite hva de skal gjøre med det.'»

Til tross for senatet misbilligelse et helsereformforslag denne uken, sa Gruber at det er klart hva som vil skje med folkehelseproblemer under Trump-administrasjonen.

«Du kan forstå hvordan det vil bli når presidenten fortsetter å kutte budsjettet for sikkerhetsnettet, inkludert folkehelseprogrammer,» sa Gruber.

Gruber sa at Adams neppe vil ha samme type innflytelse over Trump som han gjorde over Pence på delstatsnivå.

«Det vi trenger er å gå videre og behandle de resterende 80%, og vi gikk videre med statene som utvider Medicaid. Vi gjorde mer og det var rimelig, sa han. «Utvidelsen av Medicaid beveger dette problemet i riktig retning. Dette ville vært et skritt tilbake. «

Behandling av opioidavhengighet

Pence var en av 10 republikanske guvernører som godtok utvidelsen av Medicaid.

Han var også en frittalende tilhenger av helselovene fra Huset og Senatet for å oppheve og erstatte Affordable Care Act (ACA).

Hver av disse regningene krevde et Medicaid-kutt, som mange kilder sier for denne historien ville ha reversert fremgangen i forsøket på å forhindre opioidavhengighet.

I en Los Angeles Times forhold forrige uke om de «skjulte grusomhetene» til Senatets GOP-helseregning, bemerket helseskribent Michael Hiltzik at Medicaid-kutt i Senatets lovforslag «ville tvinge frem mer enn utgifter til stater som rett og slett ikke har råd til det».

Og det forventede tapet av medisinsk dekning for så mange som 23 millioner amerikanere med opphevelsen av Obamacare, skrev han, «vil hindre mange ofre for epidemien fra å finne behandling».

Hiltzik la til at kostnadene for å bekjempe epidemien og behandle sekundære helseproblemer relatert til sykdommer som HIV og hepatitt C har blitt estimert til 183 milliarder dollar over 10 år. Senatets lovforslag hadde gitt 45 milliarder dollar i løpet av det neste tiåret.

Godkjenningen av AMA reiser spørsmål

Forrige måned, American Medical Association (AMA) sterkt godkjent Adams som ny generell kirurg.

I en uttalelse sier Dr. David O. Barbe, president for AMA, sa at som helsekommissær i delstaten Indiana, «Dr. Adams argumenterte sterkt for at leger spiller en ledende rolle i å dempe opioidepidemien, kjempet for å redusere spedbarnsdødeligheten og presset på for et nålebytteprogram for å takle statens HIV-epidemi.

Barbe sa at Adams er et AMA-medlem som «vil bringe unik erfaring og energi til dette kontoret. Vi ser frem til din raske behandling i Senatet «.

AMA nektet å kommentere denne historien.

Flere folkehelseanalytikere sa til Healthline at de ikke vet hvordan Adams vil forene oppfordringen hans om flere behandlingsprogrammer for opioidavhengighet med det faktum at Trump-administrasjonen støtter en helselov som industrianalytikere sa ville være ødeleggende for opioidavhengige over hele landet.

Forrige måned blåste AMA-sjef Dr. James Madara den første versjonen av Senatets helselov nettopp på grunn av hans oppfordring til drakoniske kutt til Medicaid.

«Medisin har lenge operert under forskriften «primum non nocere», eller «først, gjør ingen skade», sa Madara. «Lovforslaget [av Senatets første helselovforslag] bryter denne standarden på mange nivåer».

Madara la til: «Senatets forslag om å kunstig begrense veksten av Medicaid-utgifter til enda under den medisinske inflasjonsraten truer med å begrense statens evne til å møte helsebehovene til sine mest sårbare borgere.».

Adams vil gjøre en forskjell?

Det gjenstår å se hvordan Adams vil håndtere sin nye føderale rolle og hvordan han og Trump-administrasjonen vil ta opp folkehelseproblemer.

Men med mindre Adams dytter til sjefene sine som han gjorde med sprøytebytteproblemet i Indiana, vil opioidavhengige sannsynligvis finne det enda vanskeligere å få behandling i nær fremtid enn de er nå.

Men Meyerson, en tidligere kollega av Adams i Indiana, sa at Adams utvilsomt er klar over at en stor prosentandel av menneskene i Amerika som blir behandlet for opioidavhengighet er på Medicaid.

«Jeg er sikker på at hun er ganske klar over disse problemene, og hun tenker sannsynligvis på hvordan hun best kan ta opp hennes folkehelseforkjemper med denne spesielt ideologiske administrasjonen når det kommer til helse,» sa hun.