Tørstig om natten: mulige forhold og hva de skal gjøre

Å våkne tørst kan være en mindre irritasjon, men hvis det skjer ofte, kan det rapportere en helsetilstand som trenger din oppmerksomhet.

Her er noen muligheter til å vurdere om ditt behov for noe å drikke, er å våkne om natten.

Det er mitt miljø jeg sover?

Hvis du vil sove fredelig, er et kjøligere rom bedre enn en varmere. Eksperter anbefaler å sette soveromstemperaturen mellom 60 og 70 ° F (16 og 21 ° C).

Hvis du våkner tørst, er det også mulig at 8217; luft av ditt hjem er for tørt.

L’Environmental Protection Agency (EPA) anbefaler å holde fuktighet i hjemmet ditt mellom 30 og 50 prosent. Dette er tørt nok til å begrense muggveksten.

Jeg er dehydrert?

nøyaktig et hvor mye vann Folk trenger hver dag kan variere. Generelt, drikk åtte 8 ml glass vann hver dag.

Hvis du har utøvd mye, jobber du med varmen eller tapt mange væsker som nylig er på grunn av oppkast, diaré eller feber, må du kanskje drikke mer væske for å erstatte vannet og de tapte elektrolyttene.

Vær oppmerksom på vanninntaket er spesielt viktig for barn og eldre, hvis tørstige forstand ikke kan være en presis indikator på deres hydreringsnivåer.

Det er relatert til et stoff som jeg tar?

Tørstet er en bivirkning for mange foreskrevne legemidler, inkludert:

Hvis du våkner tørst etter å ha tatt en av disse stoffene, kan du snakke med legen din for å se om C & # 8217, det er et alternativ som ikke vil gå til kranen i midten av natten.

Det er en bakrus?

Hvis du har drukket mer enn noen alkoholholdig drikke på kort tid, kan du vekke deg til å føle deg tørre.

Ditt tørstrespons er trolig utløst av Diuresis & # 8211; som er et tap av væsker gjennom urinering & # 8211; så vel som fra andre kjemiske mekanismer Alle’kropps interiør.

Når kroppen din bryter opp l’alkohol, en kjemisk kalt Acetaldehyd Den er produsert. At kjemiske stoffet stimulerer resultatene i sensasjon av tørst, samt provoserende andre fysiologiske reaksjoner.

Hvis du har en bakrus, kan du prøve å nippe hele tiden:

 • vann
 • Urtete
 • Sportsdrikker for å gjenopprette tapte elektrolytter
 • Lett buljong for å gjenopprette natriumnivå

Det er på grunn av’natt apné?

Hvis du lider av nattapné, kan du puste fra munnen om natten. Ubehaget av en tørket munn kan våkne opp. L’ved hjelp av en kontinuerlig positiv trykkenhet (CPAP) kan også forringes tørr av kjeftene.

Hvis du bruker en CPAP-maskin, kan du snakke med legen din i en bil som har mindre sannsynlig å tørke munnen din om natten.

Det er viktig å snakke med tannlegen din for tørr munn. Mindre spytt i munnen kan føre til karies.

Kan være perimenopause eller overgangsalderen?

Ekstrogen og progesteron Reproduktive hormoner spiller begge en viktig rolle i reguleringsvæsker og tørst i kroppen. Under perimenopause og overgangsalderen kan hormonelle endringer forårsake flammer av varme, nattesvette og tørstrisende.

I en 2013 studie, Forskere studerte svette modeller i pre-emausale kvinner, perimenopause og postmenopausal under øvelsen. Studien fant at deltakerne i Perimenopause og Postmenopausal ble oppfattet mer tørst enn deltakerne i Premenopausa, enten før og etter øvelsen;.

Hvis du er i overgangsalderen, er det spesielt viktig å sørge for at du drikker mye vann hver dag.

Det kan være et diabetes symptom?

Diabetes mellitus forårsaker overdreven tørst. Når kroppen din ikke klarer å behandle sukker, gjør nyrene ekstraordinære prøver å frigjøre blodet fra overflødig sukker. Nyrene dine produserer mer urin, som utløser en tørst respons for å presse deg til å drikke mer vann.

Andre relaterte forhold kan også forårsake ekstrem tørst, for eksempel:

Den sentrale og nefrogen smakløse diabetes kan påvirke produksjonen eller # 8217; absorpsjon av vasopressin, henholdsvis. Vasopressin, også kalt antidiuretisk hormon, er et hormon som regulerer vannkonden i kroppen.

Resultatet er at kroppen din mister for mye urin, så prøv en følelse av nesten inextuish tørre.

Cos’andre kunne være?

Sjögren syndrom

SJÖGRENs syndrom er en autoimmun sykdom som får kroppen til å angripe kjertlene som fukter øynene og munnen. Slår flere kvinner enn menn. Det kan også forårsake:

 • vaginal tørrhet
 • kutane utslett
 • tørr hud
 • Articolar smerter
 • Systemisk betennelse

Tyggegummi og bruk av pads kan hjelpe med en tørket munn. Legen din kan foreskrive medisiner for å bidra til å justere kroppens immunrespons.

Anemi

L’anemi er en sykdom som påvirker røde blodlegemer. Den mest rapporterte anemi-symptomet er L’tretthet eller tretthet.

Men selv tørstøkningen kan være et symptom. Noen typer anemi kan noen ganger føre til dehydrering.

L’Anemi er vanligvis en mild stand, men hvis den ikke blir behandlet, kan det føre til mer alvorlige helseproblemer. Snakk med legen din hvis du tror det kan være relatert til det du våkner om natten.

Hjertesvikt, nyre- eller hepatisk insuffisiens

Hvis du lider av alvorlig hjertesvikt, nyre eller hepatisk, kan du prøve en sterk tørst mens kroppen din fungerer for å balansere nivåene av vann og elektrolytter.

I flere studier, rundt 70 prosent av mennesker i intensivavdelingsenheter under disse forholdene har opplevd moderat til alvorlig tørst.

Jeg må se en lege?

Det er en god ide å snakke med en helsepersonell når du er i tvil om et symptom eller en tilstand du lever.

Sikkert et besøk til legen din hvis:

 • Du kan ikke appease tørsten din, uansett hvor mye du drikker.
 • Urin hver dag økende mengder urin.
 • Du er ofte utmattet eller utmattet.
 • Din oppfatning er uskarpt.
 • Du har sår, kutt eller sår som ikke helbreder seg riktig.
 • Din tørst er ledsaget av overdreven sult.

Bunnlinjen

Hvis du våkner om natten fordi du er tørst, kan årsaken være miljøet der du sover, hydratiseringsvanene eller et stoff du antar.

En enkel tilpasning til rutinen din kan føre til en uavbrutt natts søvn.

Men hvis du våkner regelmessig med tørst, kan en underliggende helsetilstand være skyldige.

I dette tilfellet, spore frekvensen som du våkner opp i denne tilstanden og legger merke til de andre symptomene du kjenner. Snakk med legen din om hva som skjer. Kroppen din kan prøve å fortelle deg noe viktig.