Tørrfasthet: Påståtte fordeler, risikoer og komplikasjoner

Fasting er når du frivillig unngår matinntaket. Det praktiseres av religiøse grupper rundt om i verden i tusenvis av år. I disse dager har imidlertid faste blitt en populær måte å gå ned i vekt.

Tørrfasthet, eller absolutt fasting, begrenser både mat og væsker. Ikke la væsker, inkludert vann, kjøttkraft og te. Dette er forskjellig fra de fleste fast, noe som oppmuntrer til vanninntaket.

Det er mange måter å raske på. Tørrfasthet kan utføres med en hvilken som helst metode, inkludert:

 • Periodevis fasting. Faste intermitterende sykluser mellom faste og fôring. Mange bruker 16/8 metode, som begrenser L’matinntak i 16 timer og lar deg spise i løpet av et 8-timers vindu.
 • Fasting for alternative dager. Fasting på alternative dager er gjort hver annen dag. Det er en 1-dagers rask form.
 • Spis-Stop-Eat. I denne metoden, fast i 24 timer en eller to ganger i uken.
 • Periodisk rask. L’Matinntaket er begrenset for et visst antall dager, for eksempel en 3-dagers fasting en gang i måneden.

Generelt er det noen tester som fasting har fordeler som et langsommere vekttap og aldring.

Men tørr fort kan være farlig. Siden du ikke kan drikke vann, risikerer risikoen for dehydrering og andre komplikasjoner.

Også ikke C’Det er nok forskning på fordelene med tørr raskt. I denne artikkelen vil vi utforske de påståtte fordelene, sammen med potensielle bivirkninger og farer ved praksis.

Antatte fordeler

Tørk raske fans sier at de har opplevd følgende fordeler. Vi undersøker vitenskapen bak hver uttalelse.

Vekttap

Ifølge støttespillere er fastende tørr effektive for vekttap. Dette er sannsynligvis relatert til den ekstreme kaloribegrensningen.

Det er noen undersøkelser på tørt raskt og vekttap. I en 2013 studie i Menneskelig og kostholdsnæring, Forskere analyserte effektene av fasting under Ramadan, en en-måneders muslimske fest. Folk som fort under Ramadan ikke spiser eller drikker fra # 8217; soloppgang ved solnedgang i en måned.

Studioet inkluderte 240 sunne voksne som har fastet i minst 20 dager. En uke før Ramadan, målte forskerne kroppsvekten til deltakerne og beregnet deres kroppsmasseindeks (BMI).

En uke etter enden av Ramadan, utførte forskerne de samme målingene. De har oppdaget at kroppsvekt og BMI har gått ned i nesten alle deltakere.

Mens deltakerne har fastet tørr, er det viktig å merke seg at det har blitt gjort intermittent. Videre er Ramadans faste begrenset til en måned, så det er ikke kontinuerlig. Det er også gjort bare av sunne voksne.

Disse resultatene tyder på at intermittent tørr raskt fører til et kortsiktig vekttap. Ellers er det ikke tilstrekkelig vitenskapelig bevis for å bekrefte at gjentatt tørt raskt og vanlig er trygt eller effektivt.

Forbedret immunfunksjon

Folk sier at tørr raskt styrker kroppens immunsystem. L’ideen er at fasting «reset» immunsystemet ved å fjerne skadede celler, slik at kroppen kan regenerere nye.

Dessuten er det bevis på at begrensende kalorier (men ikke vannet) forbedrer betennelsen, som beskytter immunforsvaret. Det antas at den komplette kaloribegrensningen har lignende resultater.

Cellulær regenerering

Når det gjelder cellulær regenerering, en studie på dyrene i 2014 Cell stamcelle Han oppdaget at langvarig faste utløser cellegenerasjon i mus. I en fase i eksperimentet har de samme forskerne observert lignende effekter hos personer med kreft som mottar kjemoterapi.

Imidlertid er studioet på # 8217; mannen er i sine første faser og varen som ikke er angitt hvis vannet ble tillatt. Studier er nødvendig for å avgjøre om de samme effektene oppstår hos sunne mennesker under tørr raskt.

Redusert betennelse

Koblingen mellom tørr og redusert betennelse ble også undersøkt. I en 2012-studie i Nutrition Research, Forskere målte proinflammatoriske cytokiner på 50 sunne voksne i uken før Ramadan. Dette ble gjentatt i løpet av den tredje uken og en måned etter tørr raskt for Ramadan.

Proinflammatoriske cytokiner av deltakerne var lavere under den tredje tørre, raske uken. Dette antyder en reduksjon i inflammasjon i fasting, noe som kan forbedre immunforsvaret. Men igjen er Ramadan raskt ikke kontinuerlig og vann; vann er tillatt på bestemte tider.

Koblingen mellom tørr og forbedring av immunfunksjonen krever videre forskning.

Fordeler for huden

Selv om vanninntaket favoriserer hudhelsen, antas det at tørrfasting kan hjelpe. Dette kan håndtere de påståtte effektene av fasting på immunsystemet.

Noen hevder at faste favoriserer sårheling. Ifølge en gjennomgang av 2019 i Næringsstoffer, Den større immunvirksomheten på grunn av fasting hjelper sårheling. En studie på dyrene i 2011 i Sår Han fant også at midlertidig og gjentatt fasting har akselerert sårheling i mus.

Det er også motstridende resultater. I en studie på 2012-dyrene i Alder, Forskere har oppdaget at kalorisk begrensning har redusert helbredelsen av sår hos rotter.

Andre tror at fasting bremser endringene knyttet til alderen, inkludert hud aldring;. Dette er sannsynlig fordi kaloribegrensningen er forbundet med en langsommere aldring. Ifølge en liten studie av 2018 i Cellemetabolisme, Kalorisk begrensning har redusert biomarkørene i 53 unge og sunne voksne i 53 unge og sunne voksne i 53 unge og sunne voksne.

Til tross for disse resultatene har forskning funnet spesifikke fordeler for huden av tørr. De fleste forskning har også involvert mus. Ytterligere studier er nødvendig for å bekrefte at fasting uten vann kan hjelpe menneskelig hud.

Åndelige fordeler

Det sies at fastende tørr øker ånden, som kan være relatert til praksis av religiøs fasting.

Tilhengere rapporterte flere åndelige fordeler, inkludert:

 • Større takknemlighet
 • dypere
 • større bevissthet
 • Bønn muligheter

Formentlig rapporterte både religiøse og ikke-religiøse mennesker å ha opplevd åndelige fordeler etter tørr raskt.

Raskere samlede resultater

Folk hevder at fordelene med faste utvikler seg med vanlige og gjentatte økter. Men det antas at tørr raskt tilbyr de raskeste resultatene fordi det er den mest ekstreme.

Dette er teoretisk. Hittil har studier kun sammenlignet effekten av intermittent tørrfasthet under Ramadan med andre typer fasting. Et eksempel er en gjennomgang av 2019 i Øst-Middelhavet Helse avis, Hvor forskere har oppdaget at disse fester gir lignende resultater.

Men forskere har ikke sammenlignet frekvensen av disse resultatene i samme eksperiment. Ytterligere studier er nødvendig for å bestemme hvilken type rask produserer de raskeste og sikreste resultatene.

Bivirkninger

Som alle typer faste, har fastende tørre potensielle bivirkninger. Du kan oppleve:

 • Sulten vedvarende. Sult er en vanlig sikkerhetseffekt av enhver faste. Unngå vann kan få deg til å føle deg enda mer sulten, siden vannet bidrar til å øke maten.
 • Tretthet. Hvis du ikke spiser mat eller drikke vann, vil kroppen din ikke ha nok drivstoff. Du føler deg sikkert sliten, bedøvet og svak.
 • Irritabilitet. Som sult øker, er du bestemt til å føle deg irritabel.
 • Hodepine grense koffein og næringsstoffer, spesielt karbohydrater kan forårsake hodepine.
 • Knappe konsentrasjon. Når du er sliten og sulten, kan det være vanskelig å konsentrere seg på skolen eller på jobb.
 • Redusert vannlating. Utelat væskeinntaket vil urinere mindre. Hvis du dehydrerer deg, kan urinen være mørk og stinkende.

Komplikasjoner

Hvis det er tørt raskt, fortsetter eller gjentas, kan det oppstå alvorlige komplikasjoner. Disse inkluderer:

 • Dehydrering. Langvarig tørr rask kan forårsake dehydrering. Dette kan forårsake elektrolytiske ubalanser og lavt blodtrykk, som kan være farlig for livet.
 • Urin og nyreproblemer. Dehydrering kan forårsake urinveisinfeksjoner og nyrestein.
 • Ernæringsmessige mangler. Manglene i vitaminer og mineraler er forbundet med kontinuerlig fasting.
 • Svime av. Dehydrering og L’hypoglykemi øker risikoen for besvimelse.
 • Disordinate strømforsyning. Noen individer kan være mer sannsynlig å bing ned etter fasting, noe som øker risikoen for en disordinate strømforsyning.

Faste resultater

Tørrfasthet påvirker forskjellige mennesker på forskjellige måter. Så langt er det ikke noe spesifikt søk på hvor lang tid det tar å se resultatene.

Det vil avhenge av mange faktorer, inkludert:

 • generell helse
 • Nivå på daglig aktivitet
 • hvor ofte fasts

For å forstå hvordan andre typer fastearbeid, vurdere forskning, som i denne anmeldelsen av 2015 i Molekylær endokrinologi cellulær og og en 2012-studie i Journal of Public Health. Husk at resultatene dine kan variere.

Andre måter å gå ned i vekt

Selv om faste har noen fordeler, er det andre måter å miste vekt på, hvis dette er målet ditt. Det er mer sannsynlig at disse metodene gir varige resultater uten risiko for komplikasjoner.

 • Spis sunt. Følg en diett rik på frukt, grønnsaker og magert proteiner. Erstatt raffinerte frokostblandinger med integrerte og unngår tilsatt sukker for å fremme vekttap uten å forsømme viktige næringsstoffer.
 • Drikke vann. Hold deg hydrert, sjekk sult og støtter de grunnleggende funksjonene i kroppen din.
 • Tog. Det beste vekttap trening programmet inkluderer både kardio og vektløfting. Kardio brenner flere kalorier på hver sesjon, mens vektløfting bygger muskler, øker kalorisk forbruk i ro.

Bunnlinjen

Tørrfasthet er når mat og væske unngår. Tilhengere sier at det bidrar til vekttap og # 8217; immunitet, men det er ingen solide tester for å støtte disse uttalelsene.

Enda viktigere, tørk raskt kan være veldig farlig. Kan føre til dehydrering og andre komplikasjoner, spesielt hvis du gjentar.

Det er sunneste og sikreste måter å raske eller gå ned i vekt. Hvis du er interessert i Fasting, snakker du først med legen din.