Tørre hender: 10 rettsmidler, årsaker og mer

Beskrivelse

Å ha tørre hender er vanlig. Selv om det ikke er teknisk en farlig tilstand, kan det være veldig irriterende.

I de fleste tilfeller er tørkede hender forårsaket av miljøforhold. Tid, for eksempel, kan forårsake tørking av hender. Også hyppige vasking av hender, L’eksponering for kjemiske stoffer og noen medisinske forhold kan tørke huden på hendene.

Når det er sagt, er det flere måter å holde din tørstige hudhydrert, uavhengig av årsaken. Finn ut mer om tørking rettsmidler, på måter å hindre det og hva årsaken i første omgang.

10 rettsmidler for tørkede hender

For å bekjempe tørrheten i hendene, prøv noen av følgende rettsmidler:

1. Fuktighet

Påfør en krem ​​eller en kvalitetsfuktighetsgivende lotion flere ganger om dagen. Lotion og kremer bidrar til å gjenopprette fuktighet og forsegle den igjen i huden.

2. Ha på hansker

Hvis hendene dine ofte blir nedsenket i # 8217; vann, for eksempel mens du vasker oppvasken, bør du vurdere å ha på seg et par hansker. Hansker bidrar til å forhindre vann fra spytt huden på sine naturlige oljer.

3. Redusere stress

Det kan virke folkemengden, men det kan være en liten sammenheng mellom stress og eksem. Så, hvis du legger merke til hendene dine, går du for å vippe for tørr hud forårsaket av eksem, ta deg tid til å ta vare på deg selv for å redusere stress.

4. Vurder narkotika

I tilfelle alvorlig eksem, kan det være nødvendig med narkotika for å tillate huden å helbrede. Legen din kan foreskrive steroider som du kan søke på huden din eller til og med et antibiotika du vil ta oralt.

5. Spør legen din om UV Light Therapy

I noen tilfeller av alvorlig psoriasis kan ultrafiolett terapi (UV) også hjelpe huden til å helbrede alene. Du bør imidlertid snakke med legen din før du prøver noen form for UV-terapi.

6. Behandler om natten

En av de beste tørre hendene rettsmidler sprer dem om natten med en lotion eller en fuktighetsgivende olje basert på olje, som vaselin. Deretter dekke hendene med et par myke hansker eller sokker. Troubler fuktighetskremet vil hjelpe deg med å absorbere huden mer helt, og du vil våkne opp med de glatte hendene på et barn.

7. Be om informasjon om reseptbelagte krem

For veldig tørr og skjellet hud, kan legen anbefale en spesiell lotion som inneholder melkesyre eller ureeiesyre. Disse ingrediensene bidrar til å bli kvitt tørr og squamous hud.

8. Påfør Cream All’hydrokortison

I noen tilfeller kan tørr hud forverres i en tilstand som kalles dermatitt, hvor huden blir betent og rød. I disse tilfellene kan en hydrokortison inneholdende lotion være den mest nyttige. L’hydrokortison kan bidra til å berolige irritert hud.

9. Bruk en våt dressing

Huden som har sprakk på grunn av tørrhet, må behandles før det helt kan helbrede. Legen kunne gi deg en våt dressing mens huden helbreder.

10. Påfør en motstandsdyktig fuktighetskrem

For en dyphydrering, velg en fuktighetskrem opprinnelig beregnet for dyr. Ja virkelig! Produkter som balsakk, som er designet for å helbrede de harde sprekkene på en ku bryst, kan trenge inn i huden for å holde den virkelig hydrert.

Hvordan å forhindre tørrhet i hendene

Hvis dine tørkede hender skyldes dine arbeidsforhold, vurderer det muligheten for å bære en liten flaske lotion med deg, slik at du kan bruke fuktighetskrem hele dagen. Søk fuktighetsgivende kremer som inneholder ingredienser som:

  • glyserin
  • jojoba olje
  • kakao smør
  • aloe

Hvis du jobber på et sted som krever hyppig vasking av hendene, som et sykehus eller en restaurant, snakk med lederen din på’installasjon av pumper for lotioner på veggene. Hvis de allerede eksisterer, gjør det godt bruk.

Du bør også unngå overdreven varme, som håndkleet. Som de kalde forholdene, kan varmen ytterligere tørke huden.

Årsaker til tørkede hender

Vær

I de kaldere månedene er det normalt for huden å tørke. Klimaendringer, spesielt kaldt uten mye fuktighet i # 8217; luft, kan tørke hender. Nedgangen i fuktigheten i # 8217; luft tiltrekker fuktigheten fra huden.

For å lære mer: tørr hud i vintermånedene »

Arbeidsplassforholdene

Selv arbeidsplassene kan forårsake tørking av hender. Personer med jobber som krever en fullstendig vask av hendene, som sykepleiere, leger eller lærere, kan legge merke til tørkede hender. Arbeidere eller frisører kan regelmessig bli utsatt for kjemikalier eller andre irriterende stoffer. Selv disse kan forårsake tørking av hender.

Medisinsk tilstand

Noen medisinske forhold kan også føre til tørrhet i hender eller sette en person i fare for å drukne oftere. For eksempel, folk med autoimmune sykdommer, som diabetes eller lupus, kan ha redusert blodsirkulasjon i hender. Dette fører til at hendene deres irriterer lettere. L’eksem og psoriasis, to forhold som forårsaker hudbetennelse, kan også forårsake tørrhet i hendene, peeling hud og sprekker.

Når du skal søke hjelp?

Hvis dine tørkede hender skyldes eksem eller fra en annen hudtilstand, kan du utvikle komplikasjoner som infeksjoner eller til og med deformerte negler.

Noen symptomer kan indikere et alvorlig problem. Disse inkluderer:

  • Hudbleking
  • blødning
  • Ekstrem rødhet
  • Drenering fra de åpne områdene i huden
  • opphovning

Hvis dine tørkede hender ikke forbedrer med husholdningsbehandlinger, eller hvis du har en av symptomene som er angitt ovenfor, bør du se etter en lege.

Bunnlinjen

I de fleste tilfeller er tørre hender en normal del av livet. De kan vanligvis behandles enkelt med fuktighetsgivende krem. Hvis dine tørkede hender ikke forbedrer seg med hjemmemedisiner, eller hvis du viser andre symptomer, for eksempel blødning eller infeksjon, kontakt lege.