Tørket hud i vintermånedene

Beskrivelse

Det kan være vanskelig å ta vare på huden din, selv i de beste omstendighetene. Men i vintermånedene, når klimaet blir kaldt og fuktighetsnivåer, reduseres huden hydrert, kan bli enda vanskeligere.

Betal særlig vekt på å holde huden hydrert, du kan unngå sprekker, kløe og sprekker.

Hva er årsakene til tørr hud?

Når huden din ikke har ganske beskyttende oljer, kommer fuktigheten ut av det. Og når ikke C’det er nok vann i det ytre laget av huden din, blir den tørr. Denne effekten kan intensivere om vinteren når miljøfuktigheten er lav.

Andre vanlige årsaker til tørr hud inkluderer:

  • Overdreven bruk av såpe og varmt vann
  • Eksponering for aggressive kjemikalier
  • Noen typer hudsykdommer
  • aldring

Hva med C’er feil i tørr hud?

I seg selv kan tørr hud ikke virke som et stort problem. Men det er forbundet med forskjellige helseproblemer som kan forstyrre dine daglige aktiviteter. Tørket hud kan føre til:

  • klø
  • Tykkede og grove hudområder
  • Smerte sprekker i huden din
  • dermatitt, som involverer rødmet, betent og avskåret hud
  • Eksem, som kan virke som runde, squamous, pruriginøse og røde flekker på huden
  • bakteriell infeksjon

Hvordan kan du behandle tørket hud?

Det første trinnet i behandlingen av tørr hud identifiserer årsaken. Vinterklimaet er en vanlig årsak til tørr hud. Men hvis huden din er ekstremt tørr, kan du snakke med legen din om andre mulige problemer.

Legen din kan hjelpe deg med å finne ut hvorfor huden din er tørr og hvordan du unngår det. For eksempel kan de råde deg til å unngå kontakt med visse kjemiske produkter eller stoffer.

Følgende strategier kan også hjelpe deg med å håndtere tørr hud.

Bruk mindre varmt vann

Når du prøver å rehydrere huden din, kan det virke som en god ide å fordype det i mye vann. Men vannet kan faktisk forverre tørr hud, spesielt hvis du bruker varmt vann og såpe. Overdreven vask kan fjerne hudbeskyttende oljer, noe som gjør det sårbart for tørking.

Hold badene og de korte dusjer & # 8211; 10 minutter eller mindre & # 8211; og usa l’varmt vann i stedet for varmt.

Bruk en minimum mengde såpe

Bruk også for hjelp eller desinfeksjonsmiddel for hendene dine kan tørke opp huden. USA med sparsomme såpe og desinfeksjonsmidler for hendene.

Påfør såpen kun når og hvor du trenger det, for eksempel under armhulene, i inguinalområdet og på føttene. Velg delikate og parfymealternativer som er utformet for å være mindre tørket.

Fuktighet

Fuktighetsgivende hudkrem er viktige våpen i arsenalen din for å bekjempe tørr hud. De riktige fuktighetskremene kan hjelpe deg med å behandle og forhindre tørr hud. Det er fire grunnleggende typer fuktighetsgivende kremer tilgjengelig uten medisinsk resept.

Fuktighetsgivende salver har en tendens til å fange det meste av huden; fuktighet i huden, men noen ganger kan det virke fettete. Petroleumsgelé (Vaseline) er et eksempel på denne typen fuktighetsgivende krem.

Kjøp online fuktighetskrem for salver.

Oljebaserte fuktighetskrem har en tendens til å være mindre fett enn salver, men de er fortsatt effektive i å bekjempe tørr hud. Eksempler er barns olje, mineralolje og badeolje.

Kjøp oljebaserte fuktighetskrem på nettet.

Fuktighetsgivende kremer har en tendens til å være mer populær enn andre typer salver eller oljer fordi huden absorberer dem lettere. Eksempler inkluderer hender for hender.

Kjøp fuktighetsgivende creme online.

Fuktighetsgivende kremer føles generelt mindre fettete. Men de kan være mindre fuktighetsgivende enn andre alternativer på grunn av deres høyeste alkoholinnhold.

Kjøp fuktighetsgivende kremer online lotion.

Etter å ha sett huden, tørk den på å tørke den. Deretter gjelder straks salven, oljen, kremet eller lotionen. Fuktighet umiddelbart etter vask kan hjelpe deg med å holde så mye fuktighet som mulig i huden.

Prospekter

Hvis disse forslagene ikke er tilstrekkelige for å rehydrere huden din, bør du vurdere å spørre legen din en henvisning til en hudlege. De kan hjelpe deg med å forstå hvorfor huden din er tørr og hvordan du holder den sunn.