Tørkede kutikler: Behandling, årsaker, forebygging og mer

Hvordan identifisere tørkede kutikler

Din cuticle er et klart hudlag. Den ligger på den nedre delen av fingeren eller neglene på føttene, langs den ungueale sengen. Beskytter neglene som en barriere for bakterier.

Området på cuticles er delikat. Det kan tørke opp og bryte lett. Dette kan være vanlig i de kaldeste månedene på grunn av mangel på fuktighet i # 8217; luft og # 8217; eksponering for tørr tørrvarme.

Du kan forstå om kutiklene dine er tørre hvis du sprer, sprakk eller løsnet. Chapped og quilt cuticles kan tillate bakterier å gå inn i neglene og forårsake en infeksjon i & # 8217, så vi anbefaler å behandle dem så snart du kjenner tørrheten.

Les videre for å lære å behandle og forhindre tørkede cuticles.

Illustrasjon av kutikk og # 8217; spiker

Del på Pinterest

Hvordan behandle en tørr cuticle

Den enkleste måten å behandle tørkede cuticles er fuktighetsgivende området med en krem ​​eller olje. Noen behandlingsalternativer inkluderer:

1. Cuticle cream

En cuticle cream er en mykgjørende fôring og fuktige tørre kutikler. Søke ingredienser som vitaminer A, C og og og naturlige oljer som L’mandel og solsikkeolje. Oljer vil bidra til å myke kutiklene og vitaminene kan også mate dem og styrke dem.

For å bruke cuticle krem, masser en liten mengde på den ungueal seng etter å ha vasket hendene dine. Du kan finne kutiklekrem på apoteket eller i en kosmetikkbutikk.

Kjøp kremer for cuticles

Noen kutikula kremer for å prøve å inkludere:

 • Burt’S Bees 100% Natural Lemon Cuticle Cream
 • Ja til fuktighetsgivende og regenererende krem ​​for hender og kutikler

2. Cuticleolje

L’cuticleolje myker og fuktighetsreisen. Det er vanligvis sammensatt av en blanding av oljer og inneholder noen ganger vitaminer. L’cuticleolje det absorberes raskt og også betingelser negler for å forhindre tørrhet og fremtidige sprekker.

Søk etter ingredienser som solsikkeolje, grapeseed olje og aloe vera for en ytterligere beroligende effekt.

For å bruke kutikkoljen, påfør en tynn mengde på den ungueal-sengen med fingertuppene eller en myk børste.

Som cuticle krem, bør du kunne kjøpe l’cuticleolje fra skjønnhetsbutikker eller apotek.

Kjøp oljer for kutikler

3. Kokosolje

Hvis du ikke vil bruke mye penger, er kokosnøttoljen A’hjemme behandlingsalternativ. Mettet fett i # 8217; kokosnøttolje kan bidra til å berolige og styrke ungouel senger.

For å bruke den, masser en liten mengde kokosnøttolje, ved hjelp av spissen av fingrene eller en myk børste, i hver utrolige seng.

4. Nail Care

Hvis du gjør manikyret, filen Mayo Clinic Jeg anbefaler ikke å kutte kutiklene. Hvis du bestemmer deg for å kutte dem eller få deg til å kutte cuticles fra en nagelekniker, er det viktig å bekrefte at utstyret som brukes av skjønnhetssalongen din er sterilisert. Dette vil bidra til å forhindre infeksjon.

Du vil også bekrefte at cuticle cutters er skarpe. Ikke nok skarpe saks kan forårsake mer ærekrenkelse langs kutiklene.

Du kan ta med utstyret ditt hvis du er bekymret.

Kjøp brystvorte

5. Forbered en DIY Biotin Cuticle Ointment

Noen Undersøkelser antyder at biotin kan bidra til å forhindre skjørhet og styrke rutetninger. Du kan finne pulverisert biotin og i flytende form.

Kombinere biotin med vitamin og rik på antioksidanter, # 8217; fuktighetsgivende arganolje og # 8217; kokosnøttolje for å forberede en hjemmelaget salve for tørkede kutikler. Påfør hver dag eller på alternative dager for å få de beste resultatene.

Hva forårsaker drisens tørrhet?

Noen av de vanligste årsakene til tørre nagler inkluderer:

 • Ikke-fuktighetsgivende lær
 • Vask hendene for ofte
 • Bruker en hånd desinfeksjonsmiddel eller et negleløst
 • kaldt vær
 • eksem
 • underernæring
 • Noen stoffer
 • Spis neglene dine eller bite dine kutikler

Selv om de fleste av de ovennevnte årsaker ikke er en grunn til bekymring, kontakt legen din dersom du tror at en tilstand som eksemet tørker kutiklene. Kan være i stand til å anbefale et stoff for å hjelpe.

Det er komplikasjoner for helse på grunn av tørr cuticle?

Tørkede kutikler fører vanligvis ikke til helsekomplikasjoner. Men kontakt legen din dersom kutiklene dine ofte bløder eller virker smittsomt. Tegn på infeksjon kan inkludere:

 • rødhet
 • opphovning
 • Smerter rundt kutikulen

Legen kan gi deg en sterkere eller foreskrevet fuktighetskrem for å hjelpe med tørrhet. Hvis kutiklene dine er smittet, kan det hende du trenger antibiotika på resept.

Hvordan forhindre tørrhet i kutiklene

Den enkleste måten å forhindre tørrhet på kutiklene er ofte hydrert. Bruk en kutikulekrem, en olje eller en kokosnøttolje hver dag etter å ha vasket hendene dine.

Unngå produkter med aggressive kjemikalier som kan tørke kutiklene, for eksempel:

 • Aggressive såper
 • Hånd desinfeksjonsmidler
 • Nail-løsemidler

L & # 8217;

Cuticles beskytter negler og hud fra # 8217; infeksjon. Hvis de er tørre og chapped, kan smuss og bakterier komme inn i den ungueal-sengen.

Muistrater tykke hender og cuticles med en krem ​​eller en cuticleolje. Prøv også å unngå desinfeksjonsmidler for hender og løsemidler for aggressive negler, som kan tørke opp kutiklene.