Tretinoin for akne: Bruk, fordeler, effektivitet og bivirkninger

Del på Pinterest

Tretinoine for akne for akne

Aktuell tretinoin er en generisk form av stoffet mot retin-en akne. Tretinoin kan kjøpes online eller fra disken i form av krem ​​eller gel, men ikke i samme konsentrasjon av retin-a. I USA, L’kjøp av emne Tretinoin i samme konsentrasjon av Retin-A krever resept.

Generelt er det aktuelle tretinoin både en kortsiktig løsning og en langsiktig behandlingsalternativ for å eliminere aktive utsalgssteder. Den brukes til Dell & # 8217 flekker; akne vanskelig å eliminere på huden.

Tretinoin er effektiv for mange mennesker, men ikke for alle. Les videre for å finne ut hva du bør vite før du prøver tretinoin for din akne.

Fordeler med Tretinoin

Tretinoin er en retinoid, noe som betyr at det er en form for vitamin A. Retinoider stimulerer cellulær erstatning på huden. De døde hudcellene elimineres raskere fra huden når nye hudceller stiger til overflaten. En raskere cellulær erstatning åpner porene, frigjør fanget eller irriterende bakterier som forårsaker akne;.

Retinoider som tretinoin hjelper også huden til å regulere sin naturlige oljeproduksjon (sebum), som kan hindre fremtidige utbrudd. De har også Anti-inflammatoriske egenskaper, Eliminerer aktive pustler av akne.

Tretinoin for rynker

Tretinoin var Designet i stor grad For din innvirkning på synlige tegn på tid. Tretinoin krem ​​har vist Både kort sikt Og Langtidseffekt på utseendet til rynker. Derfor er tretinoin en populær ingrediens i mange ansikts kremer og benkøye.

Trentinoine for akne arr

Tretinoin kan også brukes til å redusere utseendet på akne arr. Siden tretinoin akselererer cellulær utskifting på huden, kan det oppmuntre veksten av nye celler på arrstedet.

Tretinoin i forskjellige former Det har blitt testet vellykket som en effektiv måte å behandle akne arr på. Tretinoin brukes noen ganger også til å forberede huden til kjemiske peeling behandlinger som tar sikte på arr.

Bivirkninger av tretinoin

L’Trentinoin bruk for akne kan forårsake bivirkninger. Ikke alle vil oppleve alle bivirkningene, og noen kan være mer alvorlige enn andre. Mulige bivirkninger inkluderer:

 • Brennende eller pruriginøs hud
 • Dør eller rødhet i huden
 • Uvanlig tørr hud
 • hud som er varm til berøring
 • Lær som tar en klarere farge i applikasjonsstedet

Opptil 12 uker kan være nødvendig for å se resultatene av tretinoin. Hvis huden din virker irritert ved hjelp av det, kontakt lege for å se om symptomene kommer tilbake til # 8217; intervallet av hva som er normalt for benk-topretinoin.

Hvis du etter 8-12 uker ikke ser noen forbedring i huden din, snakk med en foreskrevet tretino dermatolog eller andre behandlingsalternativer.

Tretinoin anbefales ikke for folk gravid eller ammer.

Når du bruker tretinoin, må du betale mye oppmerksomhet til solens eksponering. Som alle retinoider, kan tretinoin tynn huden, noe som gjør det mer gjenstand for solskader og brannskader. Pass på at du har på deg en solkrem når du går ut og vurderer ekstra forebyggende tiltak Slik bruker du en lue med spenningen.

Det er ekstremt sjeldent, men det er mulig overdose av tretinoin fra disken. Det er mer sannsynlig å forekomme overdose i de foreskrevne former for dette legemidlet (for eksempel Retin-A). Tegnene på overdosering inkluderer pusteproblemer eller tap av bevissthet.

Hvis du tror at du har en allergisk reaksjon eller har alvorlige bivirkninger fra tretinoin, avbryter du L’bruk og umiddelbart konsultere en lege.

Farmakologiske interaksjoner

Andre aktuelle stoffer for akne kan samhandle med tretinoin og irritere huden eller forverre bivirkningene som å brenne på huden. Med mindre de er en del av en plan du diskuterte med legen din, unngå å bruke andre aktuelle hudbehandlinger (for eksempel benzoylperoksid, L’salicylsyre og produkter som inneholder svovel) mens du bruker tretinoinet. Videre unngår det produktene som tørker huden, slik som astringent og vaskemidler som inneholder alkohol.

Slik bruker du Tretino Cream

Hvis du vil bruke tretinoin til å kurere akne, begynner ved å velge en krem ​​eller en gel som har en lav mengde (0.1 prosent) av det aktive prinsippet tretinoin. Om nødvendig kan du jobbe opp til større mengder som huden din blir vant til behandling.

Å bruke tretinoin trygt og effektivt:

 • Rengjør huden med varmt vann og tørk det før du bruker enhver aktuell medisinering for akne;. Vask hendene dine før du bruker noen krem ​​eller lotion på ansiktet. Vent noen minutter for å sikre at huden din er helt tørr før du bruker stoffet.
 • Påfør en tilstrekkelig mengde medisiner for å dekke litt bekymret. Det er ikke nødvendig å skape et tykt lag med medisiner på ansiktet. En liten mengde medikament bør være nok til å spre seg i hele ansiktet.
 • Med fingertuppene, distribuere stoffet vekk fra følsomme områder som øyne, nesebor og lepper. Strock kremet eller gelen litt på ansiktet og la det helt absorbere.
 • For å få de beste resultatene, bruk tretinoin en gang før sengetid slik at den kan absorberes helt fra huden under søvn. Det er bedre å ikke bruke trikset i timene umiddelbart etter denne behandlingen.

  Tretinoin før og etter

  Ta bort

  Tretinoine er en effektiv langsiktig behandling for behandling av akne. Selv om det ikke vil fungere for alle, viser studier at tretinoin fungerer for å oppmuntre til cellulær erstatning som selv kan tone huden, behandle utsalgsstedene og redusere utseendet på akne arr.

  Tretinoin kan forverre akne i de første ukene av behandlingen, men i noen uker bør du se resultatene.