TRENDELENBURG GAIT: Årsaker, behandling og mer

COS’er Trendelenburg gangen?

L’Trendelenburg Gait kan oppstå når måten du går og går på; din gang & # 8211; Det er påvirket av svakheten i abductor-musklene i hoften. Hvis baken din er for svake til å støtte vekten din mens du går, vil du gå med en tydelig bevegelse fra side til side. Det kan virke som om du er limping eller taper et skritt.

Å gå med denne gangen betyr ikke nødvendigvis at det er noe galt med hoftene dine eller at det er en alvorlig tilstand nedenfor. Faktisk, noen ganger kalles det smertefritt osteogen gang fordi det vanligvis ikke gjør vondt eller forstyrrer livet ditt. Det er vanligvis mulig å minimere effektene gjennom målrettede øvelser eller fysioterapi.

Fortsett å lese for å finne ut hva som kan forårsake Trendelenburg gang, hvordan du identifiserer det og hvordan det kan behandles.

Hva forårsaker denne tilstanden og hvem som er i fare?

Ofte, denne gangen kommer fra innsatsen av bortføringsmuskulaturen i hoften under den fysiske aktiviteten. Øvelsene som er rettet mot å styrke skinken, er en felles skyldige. I dette tilfellet vil gangen sannsynligvis forsvinne når muskulærbetennelsen vil forsvinne.

Denne gangen kan også manifestere seg etter en total erstatning av hoften;. Under denne prosedyren må kirurgen trene snitt i middels skutt muskel. Dette kan svekke muskelen og få deg til å gå med denne gangen.

Svakhet i disse musklene kan også stamme fra:

 • skade eller dysfunksjoner til nerver, spesielt i de som krysser minimum og middels buttock muskler
 • Artrose, en type leddgikt som oppstår når artikulære brusk begynner å forbruke
 • Poliomyelitt, en tilstand forbundet med polio-viruset som svekker musklene
 • Ulidelig Cleidocranica, en tilstand som er tilstede fra fødselen som kan forårsake feil utvikling av beinene
 • muskeldystrofi, en tilstand som over tid svekker muskler og bein

Hva er symptomene?

Når du går, er gangen din sammensatt av to faser: oscillasjon og posisjon. Når et ben beveger seg fremover (oscillasjon), stopper de andre forblir og holder deg i balanse (posisjon).

Hoved symptomet på TRENDELENBURG gangen kan ses når et ben svinger frem og hofte ned og beveger seg mot utsiden. Dette fordi’# 8217; # 8217 hip; annet ben er for svakt til å støtte vekten din.

Du kan lene seg litt på baksiden eller siden mens du går for å holde balansen;. Du kan heve den høyere foten fra bakken ved hvert trinn for å unngå å miste balansen eller snublet mens bassenget beveger seg uregelmessig.

Hvordan denne tilstanden er diagnostisert?

I mange tilfeller kan en unormal bevegelse av hoften i en eller begge bena levere legen tilstrekkelige tester for å diagnostisere en Grait. Legen din vil trolig se deg gå ved å stå rett foran eller bak deg for å få den mest presise visjonen om gangen din.

Legen kan også bruke Trendelenburg-testen for å diagnostisere denne tilstanden. For å gjøre dette, vil legen din instruere deg om å heve et ben i minst 30 sekunder. Hvis du ikke klarer å holde hoftene parallelt med bakken mens du løfter, kan det være et tegn på Trendelenburg gangen.

Legen kan også bruke røntgenstråler på HOP for å identifisere årsakene til svakhet i minimum eller middels bakføring.

Hvilke behandlingsalternativer er tilgjengelige?

Behandlingsalternativer vil avhenge av hva gangen din forårsaker.

Narkotika og ortosis

Hvis gangen din forårsaker smerte, kan du ta et ikke-steroidalt antiinflammatorisk legemiddel (fans) fra benken, som ibuprofen (Advil) eller paracetamol (Tylenol) for å lindre symptomene. I de mest alvorlige tilfellene kan legen foreskrive kortisoninjeksjoner for å redusere smerte.

Legen kan også anbefale det Bruker en heis I en eller begge sko slik at svakheten i abductor muskler i hoften kompenseres av den nedre avstanden fra bakken.

Fysioterapi og mosjon

Fysioterapi kan hjelpe deg med å få litt kontroll over gangen din og gjøre bevegelsen fra siden til siden mindre fremtredende. Fysioterapi for denne gangen inkluderer ofte osteopatisk manipulativ behandling (OMT).

I OMT vil legen bruke hendene dine til å flytte beina i forskjellige retninger. Dette kan hjelpe leddene til å bli vant til å bevege seg i visse retninger og øke muskelstyrken og motstanden.

Andre øvelser som kan styrke abductor-musklene i hoften inkluderer:

 • ligge på en side og strekker beinet mot utsiden
 • ligge på gulvet og flytte et ben til toppen, over den andre og bakover i motsatt retning
 • Går sidelengs og på en hevet overflate, og deretter tilbake
 • Løft kneet med bunnen av det foldede benet, forleng den nedre delen av beinet og sving det brede benet ALLE’tilbake for å bøye fremover

Du bør bare bruke disse øvelsene under legen din tilsyn, så snakk med dem før du legger til noe nytt i din rutine. De kan gi deg råd om hvordan du trener trygt og reduserer risikoen for ytterligere komplikasjoner.

Biofeedback

Biofeedback kan hjelpe deg med å øke bevegelsesområdet når du går på trening for å ta bevisst kontroll over muskelbevegelse.

Ved hjelp av elektromyografien (EMG), kan sensorene som er koblet til musklene kommunisere de elektriske signalene til musklene til en datamaskin, enhet eller app når du beveger deg. Over tid kan du lære hvordan musklene dine svarer på visse bevegelser og tilpasse din tur tilsvarende.

Dette kan føre til komplikasjoner?

Hvis ikke behandlet, kan tilfeller av Trendelenburg-trenden fra moderat til alvorlig være svekkende eller føre til alvorlige komplikasjoner.

Disse inkluderer:

 • Å ha knuste nerver
 • gå med smerte, stivhet eller sliping av hoftene
 • miste et betydelig bevegelsesområde i hofter og i # 8217;
 • Miste evnen til å gå, noe som kan kreve bruk av en rullestol eller rullestol
 • Bli lammet på bunnen av kroppen
 • Ha død av beinvev (osteonekrose)

Hva er perspektivet?

L’Trendelenburg Gait kan være forstyrrende, men det er ofte herdbart med spesielle sko eller øvelser designet for å styrke bortføringsmuskulaturen i hoften.

Hvis en tilstand nedenfor, som den muskulære slitasjegikt eller dystrofi, forårsaker denne gangen, vil legen hjelpe deg med å utvikle en behandlingsplan. Narkotika og fysioterapi kan bidra til å begrense tilstanden til helse og evne til å gå.

L’Trendelenburg Gait kan ikke alltid være fullstendig korrigert, men behandling kan hjelpe deg med å gå mer stabil og redusere risikoen for komplikasjoner.