Traving ICE: Graviditet, Anemi og annet

Du vil aldri munch et stykke is? Hvis du gjør det, er du ikke alene.

Du tror kanskje at ditt ønske om is har noe å gjøre med varmen. Og mens en D & # 8217 Cube; Frossen vann kan appease tørsten din i midten av sommeren, det er faktisk noen medisinske grunner til at du kanskje vil ha det frosne vannet i fryseren din.

Hva får deg til å ha is?

Du kan ønske isen av en rekke grunner. Her er de vanlige grunnene til at folk modig is:

Pica

Hvis du har et umettelig ønske om å spise is, kan du ha en tilstand som heter Pica. I medisinske termer er Pica en lidelse som er definert av ønsket om å spise stoffer uten ernæringsmessig verdi «forklarer Dr. Sarina Pastricha, MD, MSCR.

Folk med pica ofte braman ikke-matvarer, som skitne, maling splinter, leire, hår, is eller papir. Hvis isen er stoffet du vil, kan du ha en type pica som heter Pagophagia.

Selv om det ikke er noen eneste årsak til pica eller pagofagi, kan de oppstå hvis du lider av jernmangelanemi. Også underernæring eller psykisk helseforstyrrelse kan være synderne.

Pica finner ofte seg i barn og kan ha en psykologisk base, som en obsessiv-kompulsiv lidelse eller en pediatrisk utviklingsforstyrrelse. Er også ofte relatert til mangel på underliggende næringsstoffer, typisk jern. Dette oversetter deretter til anemi.

Anemi fra jernmangel

Du trenger ikke å motta en diagnose av pica for å ønske is. Noen mennesker med anemi kan ønske seg is på grunn av en jernmangel. En studere foreslått at dette skyldes det faktum at isen gir folk anemi et mentalt løft. L’Anemi er en medisinsk tilstand der blod ikke bærer nok oksygen til resten av kroppen. Dette oversetter til mindre energi.

Andre symptomer på anemi inkluderer:

  • pust
  • svimmelhet
  • svakhet

Svangerskap

Hvis du er gravid, kan legen din finne at du har anemi. Gravide kvinner er ofte anemy på grunn av blodtilførsel og sirkulasjonsbehov, dårlig ernæringsmessig inntak eller unormal blødning & # 8221; forklarer Dr. C. Nicole Swiner, MD. Selv om du ikke har en historie om anemi, kan du bli mangel på jern under graviditeten.

I tillegg til # 8217; anemi, sier Pastricha at det er andre grunner til at du kanskje vil ha is under graviditeten:

  • Graviditet kan forårsake kvalme og oppkast, noe som kan føre til dehydrering. I dette tilfellet gjør det mulig å spise is å holde seg hydrert uten å forverre symptomene på kvalme.
  • Siden isen ikke har noen lukt eller smak, vil mange kvinner ha is under graviditet.
  • Graviditet øker metabolsk hastighet på en kvinne og forårsaker vasodilasjon (hevelse av blodkar). Begge kan bringe kvinner til å føle seg hotteste og deretter bremvede kalde gjenstander som is.

Du bør se en lege for isbehovene dine?

Pastricha anbefaler å konsultere legen din dersom ønsket om å spise eller tygge isen fortsetter å øke i minst en måned. Legen vil trolig utføre et grunnleggende laboratoriearbeid for å teste jernmangelanemi, som må evalueres og behandles.

Det er også en god ide å evaluere tenner. Tygge isen over tid kan ødelegge emaljen. Spør legen din om å se tennene dine. De kan fortelle deg om et besøk til tannlegen er nødvendig.

Hvordan kan du stoppe isens cravings?

Når legen din besøkes, er det neste trinnet å behandle en plan for å stoppe, eller i det minste redusere, din iskrav.

Hvis anemi er årsaken til dine trang, kan legen starte med jerntilskudd og erstatningsterapi. Etter at strykejernet har blitt erstattet, løser ønsket om is.

Hvis anemi ikke er den underliggende årsaken, kan legen undersøke de psykologiske årsakene til lyst. «Noen mennesker vil kanskje ha is på grunn av psykologiske stressfaktorer, i så fall har adferdskognitive terapi vist seg å være nyttig & # 8221; sier Pastricha.

Bunnlinjen

Den kompulsive tygge av is i en periode som er større enn en måned, er et tegn på et mer signifikant medisinsk eller psykologisk problem som må verifiseres.

Hvis du ønsker å ardently og tygge isen av andre grunner enn tørst, sikre en avtale med legen din.