Transdermale flekker: Hvordan bruke dem

Beskrivelse

En transdermal patch er en lapp som stikker til huden og inneholder narkotika. Patch-stoffet absorberes av kroppen din i en viss tidsperiode. Hvis du ikke foretrekker å ha en pille eller en «8217;.

Transdermale flekker brukes til å gi en rekke stoffer i kroppen. Noen av de oftest brukte stoffene i patcher inkluderer:

 • Fentanyl for å lindre smerte
 • nikotin for å slutte å røyke
 • Klonidin for å behandle høyt blodtrykk

Transdermale flekker er enkle å bruke, men slik at de fungerer bra, er det viktig å bruke dem riktig. Denne artikkelen gir trinnvise instruksjoner og diagrammer om hvordan du søker og bruker en transdermal patch.

Trinnvise instruksjoner

Du kan bruke disse instruksjonene til å bruke en transdermal patch på kroppen din. Hvis du er en forelder eller en verge, kan du også bruke dem til å bruke et bryst til et barn eller en annen voksen.

I tillegg til Transdermal Patch trenger du vann og såpe.

Forberedelse

 • Les alle instruksjonene som følger med oppdateringen. Instruksjonene vil fortelle deg hvor du skal plassere oppdateringen, hvor lenge du skal bære den og når du skal fjerne den og erstatte den.
 • Vask hendene med såpe og vann. Hvis vannet ikke er tilgjengelig, kan du bruke et hånd desinfeksjonsmiddel.
 • Del på Pinterest

 • Hvis du har en gammel lapp på kroppen din som inneholder det samme stoffet, fjern det. Gjør det ved å løsne en grensen til lappen med fingrene og deretter trekke resten av lappen bort delikat. Brett halvbelagte lapp med limsidene presset sammen. Kaster den brettede lappen som brukes i en lukket søppelbøtte.
 • Bestem hvor du skal plassere den nye oppdateringen. Instruksene i legen og [8217; narkotika etiketten eller brosjyren bør gi informasjon om hvor du skal sette den. For eksempel bør enkelte patcher påføres på den øvre delen av brystet eller på den øvre delen av den eksterne armen. Andre bør plasseres på # 8217; underliv eller # 8217; hofte.
 • Del på Pinterest

 • Forbered deg og rengjør huden din for å fjerne smuss, lotioner, oljer eller pulver. Rengjør huden med varmt vann alene eller med en gjennomsiktig såpe. Unngå duftende såper eller såper som inneholder lotioner. Tørk huden med et rent håndkle eller et papirserviett.
 • Åpne pakken nøye rive den eller bruke saks. Unngå å rive eller kutte oppdateringen selv. Hvis rive eller kutte lappen, ikke bruk den. Kaste bort den skadede lappen som angitt i punkt 3 ovenfor.
 • Fjern oppdateringen fra pakken. Fjern beskyttelsesbelegget fra lappen som angitt av patch-instruksjonene. Vær forsiktig så du ikke berører limsiden av lappen. Merk: Hvis gipsbeskyttende belegget inneholder to deler, må du først fjerne en del av belegget. Påfør den eksponerte limdelen av lappen på huden og trykk ned. Deretter kobler du den andre delen av belegget og trykk L’hele patchen ned.
 • Plasser lappen, med limsiden vendt ned, på # 8217; rent hudområde. Ved hjelp av håndflaten, trykk på oppdateringen for å sikre at den er fast festet til huden.
 • Påfør oppdateringen

  Del på Pinterest

 • Bruk fingrene til å trykke langs grensene til lappen. Lappen skal være jevn, uten støt eller plager.
 • Del på Pinterest

  Etterbehandling

 • Kaster emballasjen på lappen i en lukket søppelbøtte.
 • Vask hendene godt med såpe og vann for å fjerne eventuelle legemidler.
 • Nyttige tips

  Følg disse forslagene for å hjelpe oppdateringen din godt.

  Plasser lappen forsiktig

  Når du plasserer en oppdatering, velger du et punkt der oppdateringen vil holde seg godt. Unngå huden som:

  • har kutt eller sår åpne
  • folder
  • Sudd
  • det er gnidd mye
  • Den har mange hår (om nødvendig, kutt håret i det området med saks)
  • Han ble nylig barbert (vent tre dager etter barbering før han påførte en oppdatering på A & # 8217;
  • Det vil bli dekket av et belte eller en søm av klær

  Følg instruksjonene

  Husk at huden ikke er den samme overalt på kroppen din. Pass på at du plasserer oppdateringen i henhold til legen eller pakningsinstruksjonene.

  Påfør lappen på huden som er for tynn eller for tykk, kan føre til at kroppen absorberer for mye eller for lite av stoffet. Dette kan føre til økning i bivirkninger eller forhindre at stoffet fungerer bra.

  Roter posisjoner

  Legen din kan foreslå at du slår på stillingene du bruker oppdateringen på. Dette skyldes å plassere en ny oppdatering på samme punkt som den gamle kan irritere huden.

  Når patchene roteres, hold deg i samme område av kroppen. For eksempel, hvis du blir fortalt å bruke lappen bare på sidene og på bunnen av # 8217; Abdomen, roterer posisjonene til lappen ALL’inne i disse områdene.

  Ikke overlapp patchene

  Hvis du bruker mer enn en lapp om gangen, ikke overlappe dem. Og ikke plasser en gips over # 8217; andre. L’Hele limsiden må være i direkte kontakt med huden.

  Ta vare på løse flekker

  Hvis lappen løsnes eller faller, kan du se legenes instruksjoner eller instruksjoner på # 8217; etiketten. Generelt, for en løs patch, kan du bruke håndflaten til å trykke på lappen på huden.

  Hvis en patch kant løs, bruk tape eller lim limfilm for å fikse den frie kanten. Hvis lappen kommer av helt, prøv ikke å reapplisere den. Kast den bort og bruk en oppdatering på den neste planlagte tiden.

  Det er viktig å sørge for at lappen forblir trygg: En løs patch kan holde seg til andre som du er i nær kontakt, inkludert barn.

  Ikke fordyp oppdateringen

  Du er velkommen til å ta en dusj som vanlig og våt lappen. Imidlertid ikke hold oppdateringen under og vann; vann i lange perioder. Dette kan forårsake løsningen eller falle.

  Hold dine oppdateringer nøye

  Nøye bevare ubrukte flekker og kast bort de som brukes. Begge brukte og ubrukte patcher inneholder et aktivt stoff, så hold dem vekk fra rekkevidde av barn og kjæledyr.

  Unngå varmere

  Ikke bruk en elektrisk tallerken på kroppen der en lapp har på seg. Varme kan gjøre oppdateringen frigjør stoffet raskere. Og dette kan forårsake overdose på 8217.

  Feilsøking

  Hvis en patch ikke holder seg til huden i det hele tatt, må du ikke bruke tape for å fikse det. Trygt kast bort oppdraget som angitt ovenfor og bruk en ny oppdatering. Pass på at huden er helt tørr etter vask.

  Hvis huden din er rødt eller irritert etter at du har fjernet oppdateringen, ikke bekymre deg: det er normalt. Men hvis huden ikke begynner å helbrede på en eller tre dager, ring legen din.

  Snakk med legen din

  Transdermale flekker kan være en enkel og effektiv måte å motta narkotika på.

  Hvis du fortsatt har spørsmål om hvordan du bruker dem etter å ha lest denne artikkelen, snakk med legen din eller apoteket.