Trachealavvik: Årsaker, behandling, utvinning, barn og mer

Beskrivelse

Trakealavvik oppstår når luftrøret skyves på den ene siden av nakken fra et unormalt trykk i brysthulen eller i nakken.

Luftrøret, også kjent som en luftrør, er et bruskrør som gjør at luften kan komme inn og gå ut av lungene mens du puster. Normalt strømmer luftrøret til midten av halsen bak strupehodet. Men når trykket akkumuleres i thoraxhulen, kan luftrøret skyves på den ene siden av halsen hvor som helst trykket er lavere. En lesjon som forårsaker mye hevelse eller indre blødning i nakken, kan skape tilstrekkelig press for å avlede luftrøret.

Trakealavvik er et symptom på:

 • Noen forhold i brystet, nakken og lungene
 • Brystskader
 • Forhold som forverres av røyking eller andre kilder til giftig luft
 • Nakke skader som forårsaker hevelse eller blødning av alt / nr

I noen tilfeller kan det skyldes presset som graviditetsøvelser på kroppen din.

Hva forårsaker trakealavvik?

Trakealavvik er mer vanlig forårsaket av skade eller forhold som forårsaker L’trykkakkumulering i brysthulen eller i nakken. Åpninger eller punkteringer i thoraxveggen, i lungene eller andre deler av pleuralhulen, kan bevege luften i en retning mot interiøret.

Pneumothorace er den mest rapporterte årsaken til trakealavvik fra # 8217; trykkakkumulering. Denne tilstanden oppstår når overflødig luft akkumuleres i thoracic hulrom og kan ikke unnslippe. Det er også kjent som kollapset lunge.

Veksten av kreftformige svulster, lymfeknuter og kjertler kan også skape trykk i brystet.

Andre mulige årsaker inkluderer:

Multinodulær goiter

Dette er en forstørrelse av skjoldbruskkjertelen i nærheten av nakken. Det er nært i luftrøret, så hvis det vokser, kan det skyve luftrøret på den ene siden.

MediaStinic Lymfom

MediaStinic Lymfom er en type kreft som påvirker mediastinale lymfeknuter. Disse er nær tracheaen din.

Pleural betaling

Pleural effusjon er en tilstand hvor ekstra væske akkumuleres rundt lungene i pleuralhulen.

pneumonectomy

Pneumonectomy er en type lungefjerning kirurgi. Det kan forårsake en ikke-jevn fordeling av trykk gjennom hele thoraxhulen.

Idrettsutøvere

Dette er en tilstand der bare en del av en lunge er kollapset. Det er vanligvis forårsaket når lommene D’luft i lungene, kalt Alveoli, de kan ikke holde tilbake luften;. Dette skaper et uregelmessig trykk i thoraxhulen, som kan forårsake bevegelsen av luftrøret.

Pleurisk fibrose

Denne tilstanden oppstår når membranen rundt lungene, kjent som Pleura, Inflowes.

Pulmonal fibrose

Pulmonal fibrose oppstår når lunge stoff er scarred. Lungene kan stivne og skape et unormalt trykk i thoracic hulrom.

Hos barn

Trakealavvik er normalt for mange små barn. Bør ikke forårsake noen bekymring. Hvis legen oppdager en trakealavvik i barnet, kan det ikke anbefale flere behandlinger med mindre barnet ikke har andre unormale symptomer.

Hva er symptomene på en trakealavvik?

Når luftrøret avviker fra sin normale stilling, kan luften ikke krysse den lett. Dette kan føre til følgende symptomer:

 • hoste
 • åndedrettsproblemer
 • Hissing puste eller andre uvanlige respiratoriske lyder
 • brystsmerter

Symptomene er stort sett det samme i både barn og voksne.

Hvordan trakealavvik er diagnostisert?

En røntgenbildningstest kan vise en avbøyet luftrør. Dette kan gjøres om noen timer og kan gi et utgangspunkt for legen din for å søke etter underliggende forhold.

Andre tester som kan hjelpe legen din diagnostisere en tilstand som forårsaker trakealavvik inkluderer:

 • Blodanalyse. Legen tar en blodprøve og sender det til et laboratorium for analyse. Tilstedeværelsen av visse antistoffer eller andre stoffer kan indikere en tilstand.
 • Brystmagnetisk resonans. En MR-test bruker magneter for å lage et § 8217; tverrsnittsbilde av kroppen din. Dette kan indikere tilstedeværelsen av en masse eller andre årsaker til thoracisk trykk.
 • TC SCAN. En TC-skanning er en annen bildebehandlingstest som bruker røntgenstråler for å lage et § 8217; tverrsnittsbilde av kroppen din.
 • Ekkelt. Legen legger inn en nål i ribbenene for å fjerne væsken fra brystet. Det kan derfor utføres en biopsi for å teste væsken.

Hvordan trakealavviket behandles?

Behandling for trakealavvik avhenger av hvilken tilstand som forårsaker det:

Multinodulær goiter

Legen din vil sannsynligvis kirurgisk fjerne goiteren. Du kan få en jodterapi for å redusere goiteren hvis det ikke er et alvorlig tilfelle.

MediaStinic Lymfom

Kjemoterapi kan være nødvendig for å drepe kreftceller.

Pleural betaling

Torching kan fjerne akkumulert væske og lindre press. Det tillater også legen å utføre en biopsi. Kirurgi kan også være nødvendig.

pneumonectomy

L’Trykkakkumulering kan generelt lettes med choring. Andre komplikasjoner på grunn av kirurgi, for eksempel infeksjon, kan bli behandlet med antibiotika.

Idrettsutøvere

Dype pusteøvelser kan hjelpe deg med å øke mengden luft du puster. Kirurgi kan anbefales for å frigjøre vevet som hindrer luftveiene.

Pleurisk fibrose

Kirurgi kan utføres for å fjerne delene av Pleura som er betent.

Pulmonal fibrose

Narkotika, som nintedanib (OFEV) og pirfenidon (ESBRIT), kan senke eller forhindre progresjon av tilstanden. Selv L’trening og puste teknikker kan hjelpe deg å puste bedre.

Nakke skader

Behandlingen avhenger av årsaken. Hvis blødning er årsaken, kan en kirurgisk prosedyre stoppe blødningen og fjerne blod fra vevet til trykket. Hevelse løser vanligvis med tiden. Bekymringen her er å sørge for at pusten ikke er et problem.

Hos barn

Det kan ikke være nødvendig å behandle trakealavvik hvis det er i et lite barn uten andre symptomer eller komplikasjoner.

Com’er utvinningen fra trakealavviket?

Gjenoppretting fra behandling for en tilstand som forårsaker trakealavvik kan være rask. Vanligvis kan du gå hjem i en eller to dager etter en thoracation eller en og en annen flytende dreneringsprosedyre.

Gjenoppretting fra’Intervensjon kan ta litt og mer tid. Avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden din, må du kanskje gjenopprette på sykehuset fra 2 til 10 dager.

Noen forhold, som lungefibrose, kan ikke helbredes. Narkotika kan bidra til å redusere tilstanden, men de vil ikke helt forsvinne symptomene. Utvinning fra effekten av denne tilstanden kan ta år.

Hva er perspektivet?

Thoracic trykk forårsaker trakealavvik bør be om en umiddelbar reise fra legen. Når legen har diagnostisert kilden til avviket, kan behandlingen vanligvis starte umiddelbart for å minimere symptomene.

I mange tilfeller behandles tilstanden med hell. Avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden, vil du ta deg raskt med oppfølgingspleie, pusteøvelser, narkotika og mer.