Trabeculektomi: komplikasjoner, suksessprosent og mer

Cos’det er en trabeculektomi?

En trabeculektomi er en kirurgisk prosedyre for behandling av glaukom. Glaukom oppstår når væsken som produseres av øyet, kalt vandig humør, er ikke i stand til å renne normalt. Dette medfører en økning i intraokulært trykk (IOP) over tid, med mulig tap av visning eller blindhet hvis ikke behandlet.

Trabeculektomi reduserer intraokulært trykk (IOP) ALLE’# 8217;. Dette kan bremse eller stoppe tapet av visning forårsaket av glaukom. Legen kan anbefale en trabeculektomi hvis Pius ikke reagerer på standardbehandlinger for glaukom som kils eller foreskrevne legemidler.

Trabeculektomi brukes til å lage en ny kanal, O & # 8220; BLEB & # 8221;, gjennom hvilken væsken kan strømme fra øyet. Restaurering av kapasiteten til # 8217; Øye for å avløpsvæsker bør føre til reduksjon i den fromme.

Det vil ikke holde noe tap av utsikten knyttet til glaukomet du kanskje har opplevd før prosedyren, men kan bidra til å sakte eller stoppe det progressive tapet av utsikten i fremtiden.

Hvordan bli klar for en trabeculektomi?

Før Dell’Intervensjon, informer legen din om dine nåværende stoffer, inkludert blodfluidere og øyedråper. De vil kanskje at du skal fortsette din normale rutine til prosedyrens dag, men de kan også be deg om å slutte.

Under den foreløpige konsultasjonen vil oftalmologen vurdere øyet og vurdere eventuelle eksisterende forhold i # 8217; øye som kan forårsake komplikasjoner under eller etter prosedyren. Legen kan også utføre en generell velvære kontroll for å løse eventuelle underliggende forhold før # 8217; intervensjon, spesielt hvis du går til generell anestesi.

Hvis prosedyren skal utføres under generell anestesi, vil legen be deg om å raskt i 12 timer før prosedyren.

Hvordan en trabeculektomi utføres?

Din prosedyre vil bli fullført i operasjonen og kan utføres under lokal eller generell anestesi. Hvis du mottar den lokale anestesien, vil øynene dine være nummen. Hvis du administreres L’generell anestesi, vil du bli administrert et gebyr for sedasjon. Hvis du tar den lokale anestesi, kan legen din ha gitt deg en beroligende å ta på forhånd for å lette avslapning.

Øynet ditt vil være nummen, rent og utstyrt med et spekulum for å holde det åpent. Så, du vil bli dekket av en drap som viser ingenting, men øyet ditt. Under prosedyren vil du vite at kirurgen fungerer, men du bør ikke høre noe.

Din kirurg vil åpne en blære på toppen av øyets øye. Dette vil bli gjort under øyelokk, så det vil ikke være synlig etter prosedyren. Når det nye dreneringsstedet er opprettet, vil kirurgen plassere suturpunktene i nærheten av nettstedet som tar sikte på å holde Lembo & # 8221; Over den åpne BLEB, siden nettstedet ikke må lukke under helbredelsesprosessen. Dine poeng vil ikke oppløse og må fjernes fra legen din innen to uker.

L’Intervensjon bør vare mellom 45 og 60 minutter. Etter prosedyren vil øyet ditt bli blindfoldet og beskyttet til # 8217; oppfølging av din kirurg neste dag.

Hva er risikoen for en trabeculektomi?

Selv om trabeculektomi anses som en sikker og effektiv prosedyre, er det noen risiko som er involvert. Disse inkluderer:

 • postoperativ infeksjon
 • Fallende øyelokk
 • Dobbeltsyn
 • opphovning
 • blødning
 • Utvikle et hull i nærheten av nettstedet til & # 8217;
 • arr
 • Lav IOP (hypotoni)

I alvorlige tilfeller opplever noen mennesker:

 • Blødning Alle’# 8217; slo øye
 • Coroidal løsrivelse
 • Tap av syn
 • Svært sjelden, tap av’øye

Om 1 hos personer 250 Oppleve choroidal løsrivelse.

Arr og lavt intraokulært trykk er de vanligste risikoen for kirurgi. Et lavt intraokulært trykk er en risikofaktor for choroid løsrivelse. Symptomer inkluderer en lys smerte eller pulsering i # 8217; slått øye. Det kan være vanskelig å oppdage, men kirurgen kan være i stand til å rette det ved å stramme poengene eller justere stoffet for å øke IOP.

Hvis BLEB helbreder for raskt eller utvikler arrvæv som hindrer drenering av væsker, må din oftalmolog må massasje eller gjenåpne stedet gjennom en prosess som heter Needling. Denne polikliniske prosedyren utføres under lokalbedøvelse og kan gjentas trygt om nødvendig. Du kan også motta steroid injeksjoner i øyet og medisiner som senker helbredelsesprosessen.

Hva er suksessprosent av en trabeculektomi?

Langsiktig trabeculektomi har vist seg å ha en høy suksessrate. Det anslås det 90 prosent de var vellykkede, med to tredjedeler av folk som ikke lenger trenger narkotika for å sjekke tilstanden senere.

Om 10-12 prosent av menneskene Som mottar en trabeculektomi, vil kreve en gjentatt prosedyre. Forskning indikerer at ca 20% av trabeculektomiprosedyrene ikke styrer PIO i mer enn 12 måneder, og 2% av prosedyrene mislykkes hvert år etter den tiden bortfaller. Folk som har Høyere risiko Av denne grunn inkluderer de de som har kunstige linser og de som har innkapslet.

Gjenoppretting fra en trabeculektomi

Etter operasjonen inkluderer umiddelbare bivirkninger ubehag og sløret syn på # 8217; slått øye. Sløren kan vare opptil to uker, men de kan være nødvendige opptil 12 uker før øyet er normalt og se igjen normalt. Det kirurgiske stedet og poengene vil bli vondt, men smerten bør forbedre når poengene fjernes.

I de to første ukene etter prosedyren, vil du sove med et beskyttende skjold over øyet mens det kirurgiske nettstedet helbreder for å hindre det i å vinge om natten. Etter det vil kirurgen fjerne poengene på kontoret. Øynet ditt vil være nummen fra dråpene for deres fjerning.

Du vil ha regelmessig oppfølging for å kontrollere helbredelse og fremgang og overvåke IOP i # 8217; slå øyet. Etter at den postoperative perioden har gått, trenger mange som har gjennomgått kirurgisk inngrep ikke lenger, øyedråper. Din oftalmolog vil gi deg råd om du trenger å fortsette å ta andre stoffer for glaukom.

I to eller tre måneder etter operasjonen må du følge en streng rutinemessig anvendelse av antibiotika og steroide øyedråper på resept i løpet av dagen. Legen vil be deg om å slutte å bruke dine normale glaukom medisiner i # 8217; slå øye etter operasjonen;.

Under utvinningen bør du unngå anstrengende aktiviteter, inkludert sport, svømming og høy effektøvelser. Du bør også unngå aktivitet som krever inversjon, bue eller bøye, som yoga. Senking av hodet kan forårsake ekstrem smerte i trefføyet. Aktiviteter som å lese og se på TV er trygge. Kontakt din oftalmolog for å finne ut når det er hensiktsmessig å gjenoppta normale aktiviteter.

Avhengig av arbeidet ditt og sektoren du jobber, kan du også kontakte legen din når du går tilbake til jobb. To uker kan være en periode med passende utvinning for ansatte. Folk hvis arbeid innebærer mer manuell arbeid, kan trenge mer tid før de kommer tilbake.

Postoperatorresultatene kan variere sterkt fra en person alle «8217, ellers, så avhenger av din oftalmolog for å veilede deg gjennom gjenopprettingsprosessen ett trinn om gangen. Siden utvinningen virker så annerledes for hver person, kan legen kanskje ikke forutsi hvilken vei som skal ta din.