Topamax Depresjon: Hvordan kan det avtale og forårsake Topamax Depresjon

Topamax er det kommersielle navnet på topiramatet. Topamax er godkjent for behandling av konvulsive lidelser, som Epilepsi, og for å hindre migrene hos voksne.

Noen bruker Topamax til å håndtere andre forhold, for eksempel angst, depresjon, bipolar lidelse eller posttraumatisk stressforstyrrelser (PTSD), men Topamax er ikke godkjent av mat- og narkotikamadministrasjonen (FDA) for disse formålene.

Topamax kan hjelpe depresjon?

Selv om noen små studioer viste lovende resultater for bruk av topamax for behandling av depresjon eller bipolar lidelse med depresjon, var det ingen omfattende studier og utsatt for lik vurdering som viser definitivt at Topamax er trygg og effektiv for disse forholdene.

I en liten studie av 2002 på 16 kvinner med behandlingsbestandig, rapporterte 44% behandlet med Topamax en forbedring etter 18 uker. Snekker L. (2002). Deprimerte overvektige pasienter reagerer på topiramatet? En retrospektiv gjennomgang av grafen. https: // www.NCBI.NLM.NIH.Gov / PubMed / 12103474 /

En nyere dobbeltblind klinisk studie, kontrollert med placebo var sammensatt av 42 pasienter med stor depressiv lidelse (MDD) som ikke reagerte på minst åtte ukers behandling med en selektiv inhibitor av serotonins gjenopptakelse (SSRI) som fluoksetin, citalopram eller Sertralla Mowla A, et al. (2011). Topiramat økning hos pasienter med tyngre-resistent depressiv lidelse: Et placebokontrollert dobbeltblind klinisk studio. Gjør jeg: 10.1016 / J.PNPBP.2011.01.016

Studioet fant at deltakerne tar Topamax i tillegg til foreskrevet depresjon medisiner, har betydelig forbedret det deprimerte humordet tendens, L’Agitasjon og symptomer på angst i forhold til de som hyret en placebo.

I et annet randomisert, enkeltblindstudio viste enkeltpersoner med bipolar lidelse i depressiv fase en betydelig forbedring av symptomer hos 56% av pasientene behandlet med topiramat. Mcintyre Rs, et al. (2002). Topiramato mot bupropion SR når det legges til stabiliseringsbehandling av Dells stemning for den depressive fasen av den bipolare lidelsen: et foreløpig studio i en enkeltblind. https: // www.NCBI.NLM.NIH.Gov / PubMed / 12180276 /

Dette ble sammenlignet med 59% av pasientene som fikk et annet vanlig antidepressivt middel kjent som bupropion (Wellbutrin). Men som de andre studiene nevnt ovenfor, var denne studien liten, inkludert totalt 36 pasienter.

Bredeste kliniske studier vil være nødvendig for å bekrefte bruken av Topamax i behandlingen av depresjon eller bipolar depresjon før stoffet kan godkjennes for denne tilstanden.

Imidlertid kan noen leger velge å foreskrive topamax av etiketten. Legen din kan bestemme seg for å gjøre det hvis flere andre antidepressiva stoffer eller # 8217 stabilisatorer; humør unnlater å sjekke symptomene.

Fordi en av bivirkningene av topamax er vekttap, kan en lege også bestemme seg for å foreskrive topamax sammen med et annet antidepressivt middel som ytterligere terapi for å kompensere for enhver vektøkning som kunne ha vært forårsaket av # 8217; antidepressiva.Mahmood S, et al. (2013). Topiramateffekt på G’vektøkning hos pasienter som mottar atypiske antipsykotiske midler. Gjør jeg: 1097 / JCP.0b013E31827CB2B7

Topamax kan forårsake depresjon?

Det har vært noen rapporter om Topamax som forårsaket eller forverret depresjon hos mennesker som antok det for andre forhold, for eksempel kramper, migrene eller bipolar lidelse. Klufas a, et al. (2001). Bokstaver Alle’utgiver: Topiramate-indusert depresjon. https: // ajp.PsychiaRYonline.org / doi / pdf / 10.1176 / Appi.AJP.158.10.1736

Topamax kan øke en persons risiko som prøver selvmords tanker eller oppførsel (tenker på å skade eller drepe seg selv). Ca 1 person i 500 som har tatt antikonvulsivants som Topamax under kliniske studier, har blitt selvmord. (2018). http: // www.Janssenlabels.Com / pakke-innsats / produkt-pasient-informasjon / topamax-medisinering-guide.PDF

Cos’er topamax?

Topamax er et reseptbelagte legemiddel som tilhører en klasse med rusmidler som kalles antikonvulsiv eller antiepileptiske legemidler (DAE). Er beskrevet på sin FDA-etikett som en Monosaccharid ‘8220; monosakkarid erstattet med sulfamato & # 8221;. Topamax-etikett (topiramate). (2017). https: // www.åpnet.FDA.Gov / Drugsatfda_Docs / Label / 2017 / 020505S057_020844S048LBL.PDF

Topamax-tabletter er tilgjengelige i rund tabletter på 25 milligram (mg), 50 mg, 100 mg og 200 mg som antas hele oral. Legemidlet er også tilgjengelig i støvede kapsler som kan åpnes og sprinkles på myke matvarer.

Den nøyaktige måten som Topamax fungerer i kroppen, er ikke helt inkludert. Det antas at Topamax reduserer den unormale spenningen i hjernen. Blant andre handlinger, Topamax påvirker L’gamma-aminobutyrate neurotransmitter (GABA).

GABA er involvert i # 8217; Excitability of nervesystemet. Det antas også at problemer med GABA-systemet spiller en rolle i utviklingen av psykiatriske lidelser, inkludert angst og depresjon. Cryan jf, et al. (2010). Gabab-reseptorer og depresjon. Nåværende situasjon. Gjør jeg: 1016 / S1054-3589 (10) 58016-5

Hva er bivirkningene av topamax?

Det er mange potensielle bivirkninger av topamax.

Bivirkninger av topamax

 • Tingling i armer og ben (parestesi)
 • sult
 • Vekttap
 • Språkproblemer
 • utmattelse
 • Svimmelhet eller døsighet
 • Lensreaksjoner (Psykomotorisk avmatning)
 • nervøsitet
 • unormal visjon
 • feber
 • Vanskeligheter med minne
 • En endring i smaken av matvarer (perversjon av smak)
 • kvalme
 • diaré
 • Redusert følelse av berøring eller følelse (hypoestesi)
 • mageknip
 • Øvre luftveisinfeksjon

Disse symptomene kan være veldig alvorlige:

 • Øyeproblemer, inkludert akutt myopi (Myopia) og lukket vinkel sekundær glaukom, visuelle feltfeil og syns tap
 • Redusere i svette og økt kroppstemperatur (feber) metabolisk acidose (økt blodsyrenivå)
 • Selvmordstanker
 • nyrestein

Hvis du er gravid, bør du snakke med legen din før du tar Topamax. Topamax kan forårsake skade på fosteret. De nyfødte som er utsatt for Topamax i livmoren har økt risiko for leiepris, palapi-benk og redusert vekt.

Hva er Topamax? Fordi det er foreskrevet?

I 1996 godkjente FDA Topamax for behandling av primære generaliserte tonic-clonic kriser eller delvis debut og for personer med krise assosiert med Lennox-Gastaut Syndrome.

Topiramat ble også godkjent i 2012 for bruk i kombinasjon med et annet stoff som heter fentermin for vekttap. Dette produktet tar Qsymia-merkevaren.Vivus Inc. (2010). Vivus kunngjør FDA-godkjenningen av Qsymia Civ Capsules (fentermin og langvarig frigjøringstopiramat) en gang om dagen [Pressemelding]. (2012). https: // www.PRNEWSWIRE.com / Nyheter-utgivelser / vivus-kunngjør-FDA-godkjenning-av-en gang-daglig-Qsymia-phentermine-and-topiramate-utvidet-frigjøring-capsules-civ-162810516.HTML

I 2014 godkjente FDA Topamax for profylakse (forebygging) av hodepine hos pasienter i alderen 12 år eller eldre. Janssen Pharmaceutical Inc. (2014). FDA godkjenner Topamax av Janssen Pharmaceutical Inc. For forebygging av # 8217; migrene hos ungdom [pressemelding]. https: // www.Biospace.COM / Artikkel / Utgivelser / FDA-OKS-Janssen-Pharmaceutical-Inc-S-Topamax-for-migrene-forebygging-i-ungdom- /

Den nøyaktige måten Topamax fungerer for å forhindre migrene fra migrene er ikke kjent. En teori er at Topamax beroliger cellene i det hyperaktive nervesystemet i hjernen som fører til migreneangrep.

Topamax er noen ganger foreskrevet & # 8220; Off Label & # 8221; For andre forhold. Av etiketten betyr at stoffet brukes til å behandle en tilstand som den ikke er godkjent på.

Reseptet av et off-label-stoff er ikke ulovlig, selv om det er ulovlig for en narkotikaprodusent som markedsfører stoffet spesielt for bruk av off-label. Legen din vil evaluere symptomene dine og historien din for å avgjøre om du tenker på’bruk av Topamax Off-etiketten kan hjelpe deg.

Bunnlinjen

Topamax er ikke godkjent for behandling av depresjon eller bipolar lidelse med depresjon, men det kan være nyttig for folk som ikke har funnet lettelse med andre stabilisatormedikamenter Dell & # 8217;. Av denne grunn kan en lege bestemme, etter en omhyggelig evaluering for å foreskrive topamax av etikett for behandling av depresjon.

D’Andre deler, Topamax kan også forårsake alvorlig depresjon og selvmordstanker i noen mennesker, så det er viktig at du nøye kan diskutere dette alternativet med legen din.

Hvis du tenker på å bruke Topamax til å behandle depresjon, bør du diskutere om de potensielle fordelene overstiger eller ikke risikoen før du tar en beslutning.

Hvis du allerede tar Topamax, og du føler deg deprimert, eller du har tanker om selvmord eller autoles, ring legen din umiddelbart. Legen din vil hjelpe deg å forstå om du trenger å endre dosen eller prøve et nytt stoff i stedet.