Tonakskreft: Symptomer, behandling og prognose

Beskrivelse

Mandlene kommer i et par plassert på baksiden av halsen i A’område kjent som Orofaringe. Deres rolle bidrar til å bekjempe infeksjoner. Kreft kan utvikle seg i mandler. Tonsile kreft er klassifisert som hode og nakke kreft, hals kreft og kreft i oropharing.

Tonsil kreft kan også utvikles i folket til hvem mandlene er fjernet fordi et lite stykke tonsilla stoff kan bli etterlatt.

Tonsile kreft symptomer

Mange mennesker med mandel kreft kan ikke merke noen symptomer etter diagnosen.

Symptom Number En kreft til mandler er å ha en tonsil større enn den andre. Et annet vanlig symptom er en vedvarende sår i halsen. Symptomene avhenger av kreftstørrelse. Det er ikke sjeldent at det første symptomet er en nakke nodule.

Andre symptomer kan omfatte:

 • Raucin eller en endring i stemmen din
 • utmattelse
 • Uforklarlig vekttap
 • smerte alle’øre, spesielt på en enkelt side
 • Vanskelighetsgrad å svelge eller åpne munnen din
 • blødning fra munnen

Å ha en eller flere av disse symptomene betyr ikke at du har en tonsilt kreft. Ulike ikke-kreftproblemer forårsaker de samme symptomene.

Men det er viktig å konsultere en spesialist hvis du har en infeksjon på 8217, som ikke forbedrer med antibiotika eller smerte. Leger som er spesialisert på problemer, øre, nese og hals kalles ent eller otorhinolaryngists.

Årsaker til mandler kreft og risikofaktorer

Tidligere var risikofaktorene som er kjent for tonsilkreft aldring og # 8217; tobakk eller alkoholbruk. Folkene som røyker og drikker mye, har dobbelt så stor som å utvikle hals tumorer.

Disse er fortsatt risikofaktorer, men ny yngre som ikke røyker eller drikker, utvikler tonsilkreft, så vel som andre svulster i halsen eller til hodet og nakken. De rask Det ser ut til å være menneskelig papillomavirus (HPV). L’HPV er et vanlig virus assosiert med seksuell kontakt. Tonsill Kreft forårsaket av HPV er en type squamous cellekarsinom.

Som med alle svulster, stammerer Tonsil Cancer fra en kombinasjon av faktorer, inkludert genetikk, oppførsel og # 8217;.

Diagnose av mandel kreft

En grunnleggende lege kan se vanlige symptomer med halsskreft og prøve noen medisiner eller tester for å utelukke andre problemer. Hvis diagnosen ikke er klar, kan legen lede deg til hodet og nakke spesialister for en undersøkelse av kreft, som kan inkludere følgende:

 • Din komplette medisinske historie
 • En gjennomgang av alt du har gjort for å lindre symptomene
 • En grundig undersøkelse av munnen, halsen, nakken, ørene og # 8217; neseinnredning
 • En kontroll av nerver i hodet og nakken, laget av utstikkende tungen, løft skuldrene og reagerer på berøring av ansiktet
 • En visuell halsundersøkelse

Spesialisten kan være i stand til å undersøke halsen og ser på deg i munnen din med et speil og et fyrtårn. Eller det kan være nødvendig å plassere et fleksibelt rør med et kamera i nesen, en test kalt fleksibel faryngolaringoskopi.

De kan også bruke en kombinasjon av bildebehandlingstester, som kan inkludere:

 • En tac med kontrasterende fargestoff for å se størrelsen på massen og dens diffusjon i nakken
 • En MR-skanning, som kan eller ikke kan innebære kontrastfargestoffet, for å vise mer subtile detaljer om hovedmassen og å kontrollere diffusjon i lymfeknuter
 • En PET-skanning for å se om C’er en svulst når kreft bare finnes i en lymfeknute
 • A’krage ultralyd for å undersøke blodkarene og lymfeknuter i nakke- og skjoldbruskkjertelen (under denne testen, kan legen bruke en nål for å trekke tilbake en liten prøve av et stoff eller svulst, kalt biopsi).
 • Bryst røntgen for å se om kreft spredt til lungene

Bekreftelse av en diagnose av mandel kreft krever biopsi. En ent kan være i stand til å gjøre det på kontoret ved hjelp av en lammende medisin og en slank plier eller nål. De fjernede cellene sendes til en patolog, som ser etter tumorceller og tegn på HPV.

Noen ganger vil en lege utføre kirurgi med en laryngoskopi for å få en biopsi. Biopsien kan være et lite stykke stoff eller L’hele tonsilla.

Toning kreft behandling

Tonsil kreftbehandling avhenger av involvering av HPV. I noen tilfeller kan stråling være den første behandlingen fordi de påvirker svelging og snakker mindre enn kirurgi.

I mange tilfeller er kirurgi den første behandlingen. Kirurgi kan inkludere posisjonering av et strømrør hvis størrelsen på svulsten ikke tillater deg å oppnå tilstrekkelig ernæring oralt. Eller kirurgi kan inkludere en trakeotomi, som består i å plassere et pusteør på forsiden av nakken og direkte i luftrøret.

Etter operasjonen kan andre behandlinger inneholde:

 • Språkpatologi før stråling for å lære å styrke og forlengende øvelser som gjør at du kan opprettholde evnen til å svelge under behandlingen
 • Dental arbeid før radioterapi, om nødvendig (det er vanskelig å helbrede fra dental arbeid under strålingsbehandling).
 • Stråling med eller uten kjemoterapi
 • Molekylære mål medisiner kalt epidermal vekstfaktor reseptorhemmere (EGFR)
 • MicroChirgic rekonstruktiv kirurgi for å hjelpe til med å gjenopprette utseendet og # 8217; bruk av halsen etter fjerning av store svulster eller noen få bein

Tonsile kreft prognose

Kreft til relatert hals All’HPV synes å bedre svare på eksisterende behandlinger og har bedre resultater enn halsskreft som ikke er knyttet til det viruset. Det er ofte fanget på forhånd, og dette reduserer muligheten for gjentakelse.

Det er mer sannsynlig at halsen kreften ikke relatert til HPV er på et senere tidspunkt før det oppdages. Dette betyr at kreft er større og kan ha spredt, noe som gjør behandlingen mer engasjerende. Denne typen hals kreft er også mer sannsynlig å gjenoppta.

Hindre mandel kreft

Tips for å hindre tonsile kreft

 • Den beste måten å forhindre tonet kreft på er å slutte å røyke tobakk eller marihuana produkter. Ikke tygge tobakk eller bruk snus tobakk hjelper. Røyking er hovedårsaken til hode og nakke kreft.
 • Unngå å holde seg nær røykere og områder hvor røyking er vanlig fordi passiv røyking også kan øke muligheten for å utvikle svulster til hode og nakke.
 • Beskyttet mot # 8217; HPV begrenser antall personer du har sex med. L’bruk av kondom beskytter deg ikke mot # 8217; HPV. Husk at HPV også kan være utbredt under oralsex.
 • Beskytt barna mot kreft til mandler i fremtiden, slik at de kan få vaksinen for å hindre HPV-infeksjon før de gjør sex for første gang. Sentre for sykdomskontroll og forebygging anbefaler at alle jenter og pre-unge gutter mottar HPV-vaksinasjon.
 • Kontakt lege og tannlege regelmessig. Siden begge undersøker munnen, kan de hjelpe deg med å finne tidlig måkkreft.