Tips for øvelsen for personer med ankyloserende spondylitt

Smerte er et av de viktigste symptomene på ankyloserende spondylitt (som). L’Betennelse i ryggraden kan skade nedre rygg, på hofter, skuldre og andre deler av kroppen.

En måte å klare som smerte er med ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans), TNF-hemmere og andre medisiner som reduserer betennelse og reduserer felles skade. Disse stoffene er en viktig del av behandlingen.

L’Øvelse er en annen måte å håndtere smerte på. Selv om det kan være vanskelig å bevege seg, forbli i form vil opprettholde fleksible ledd slik at de kan flytte dem mindre ubehag.

Fitness tilbyr også ekstra fordeler. Det hjelper deg å sove bedre, forbedre humøret ditt og senker risikoen for hjertesykdom som fedme, hypertensjon, høyt kolesterol og høyt blodsukker. Forhindre hjertesykdom er spesielt viktig for folk med som, som har større risiko for hjerteinfarkt og hjerneslag.

Det beste treningsprogrammet for AS inkluderer fire elementer:

  • Aerobic øvelser som å gå, jogging, sykling eller dans
  • Styrke øvelser som løfte lys vekter, l’bruk av motstand band eller # 8217; vann trening
  • Fleksibilitetsøvelser som Pilates, Yoga eller Tai Chi som jobber hver ledd gjennom sitt bevegelsesområde
  • Stretching øvelser for å oppløse avhandlingsmusklene

Tips for å få passform

Når du har smerte, L’siste ting du kanskje vil gjøre, er å hoppe på sykkel eller ta en tur. Hvis du har problemer med å holde seg aktiv, er det noen forslag til å hjelpe deg med å inkorporere mer trening i livet ditt.

La oss gå lett

Hopping direkte inn i en ny rutine kan føre til frustrasjon og muligens skade. Ikke alle treningsprogrammer er trygge for L’som spesielt hvis sykdommen din er seriøs.

Før du prøver et nytt program, få legen din godkjenning. Derfor begynner det sakte. Første gang du kanskje kan kjøre treningsbike kun for en kvart kilometer. Øker gradvis, L’intensitet og avstand når kroppen din er klar.

Gjør den komfortable øvelsen for deg

En feil som folk begår er å prøve å skjære ut 30 minutter eller en gang på en gang for øvelsen. Hvis du er opptatt, finn så mye tid i programmet, kan det virke umulig.

I stedet for å gå til treningsstudioet for en’nå, inkorporerer små perioder med trening i din daglige rutine. Trening når & # 8211; og hvor & # 8211; Det er praktisk for deg. Her er noen ideer:

  • Gå i 15 minutter om morgenen før du går på jobb.
  • Kjør opp og ned trappene i 10 minutter alle’lunsjtid.
  • Gjør knep mens du ser på TV eller du vasker tennene dine.
  • Gå mens du snakker med telefonen.
  • Raises hælen eller sette på ett ben mens du venter i saken i supermarkedet.
  • Gå til butikken med sykkelen i stedet for å kjøre, hvis det er nært nok.

Gjør det du elsker

En annen stor fitness feil som folk begår er å prøve å tilpasse seg en treningsøkt som ikke passer for dem. Du finner noen unnskyldning for å unngå å gå på treningsstudioet hvis du hater mengden og hater maskinene for vekter.

Velg i stedet A’aktivitet du elsker. Hvis du liker dans, prøv Zumba trening eller følg et kurs i din lokale YMCA eller et fellesskapssenter. Hvis du foretrekker fjellklatring, finn et treningsstudio med en steinvegg og gjør det et par ganger i uken. Prøv forskjellige aktiviteter & # 8211; Yoga, acquawym, trinn klasse, spin & # 8211; til du finner den som passer best for deg.

Sjekk smerten din

Som det kan være en smertefull tilstand. Ikke prøv å trene gjennom smerte. Hvis du får deg selv, ta fans eller bruk andre behandlinger som anbefales av legen din for å holde ubehag under kontroll før du trener.

Få en venn

L’Øvelse kan være mye morsommere hvis du gjør det i par. Gå eller følge en treningseksempel med en venn, vil gjøre tiden mye raskere. Ideelt sett, finn noen som også har for å kunne jobbe på samme rytme.

Juster treningsøktene dine

Du trenger ikke å gjøre alle øvelsene til all gass. Ta med endringer for å tilpasse programmet til dine ferdigheter. Avslutt fra # 8217; aerobic, bruk lettere vekter eller flytte treningsøktene i bassenget for større felles støtte.

Ikke ha innvirkning

Noen aktiviteter kan forverre symptomene på «8217; som eller forårsake skade på bein og ledd. Unngå høyeffektsport som veibeskrivelse, fotball og kampsport. Videre, hold deg borte fra enhver aktivitet som kan få deg til å falle, som ski eller # 8217; ridning. Spør legen din ekstra råd om tryggere treningsprogrammer for som.

Rådfør deg med en fysioterapeut

Du trenger en liten guide? Hjelp fra en fysioterapeut (PT). En PT kan lære deg den beste rutinen for L’inkludert fleksibilitet, styrking og strekkøvelser.

Din PT vil også gi deg råd til å forbedre stillingen din. En dårlig holdning er et stort problem hos folk med som. Fusjonen av vertebrale kolonnebenene kan få deg til å binde, noe som øker risikoen for å falle og frakturere et bein.

Søk etter en PT som har blitt trent i ortopedisk fysioterapi og har arbeidserfaring med folk med som.

Ta bort

L’som gjør at du føler smerte i nedre rygg, blant annet. Hvis du lever med denne tilstanden, er det forståelig at du nøler med å stå opp og forbli aktiv. Men «8217-øvelsen er en viktig del av ditt generelle trivsel. Forbli aktiv kan også hjelpe med smerten som.

Hvis du er ny i # 8217; trening, snakk med legen din om måter å slappe av og lokale treningsprogrammer som anbefaler.