Ting å vite etter å ha mottatt en diagnose av ulcerøs kolitt (UC)

Jeg var midt i mitt liv da jeg ble diagnostisert med ulcerøs kolitt (UC). Jeg har nylig kjøpt mitt første hjem, og jeg gjorde en god jobb. Jeg likte en ung kvinnes liv på 20 år. Jeg visste ikke noen med UC, og jeg forstod ikke hva som var. Diagnosen var et totalt sjokk for meg. Hvordan ville min fremtid være?

Å få en diagnose av CU kan være skummelt og overveldende. Ser tilbake, det er noen ting jeg ønsket å vite før jeg starter reisen med tilstanden. Det er håpet at du kan lære av min erfaring og bruke leksjonene jeg lærte som en guide mens du starter turen med UC.

Jeg hadde ingenting å være flau

Jeg skjulte min diagnose til jeg var for syk til å skjule det lenger. Jeg var så mortified i å fortelle folk jeg hadde UC & # 8211; The & # 8220; Poop Disease & # 8221;. L’Jeg holdt alle hemmelighet for å redde meg forlegenhet.

Men jeg hadde ingenting å skamme meg for. Jeg la frykten at folk var disgusted av min sykdom hindret behandling. Dette forårsaket betydelig skade på min langsiktige kropp.

Symptomene på sykdommen din ikke annullerer tyngdekraften. Det er forståelig hvis du føler deg ubehagelig å åpne deg selv på en slik personlig ting, men å utdanne andre er den beste måten å bryte stigmaet på. Hvis dine kjære er klar over hva UC virkelig er, vil de kunne gi deg den støtten du trenger.

Trykk gjennom de vanskelige delene av UC-høyttalere, slik at du kan få bedre vare på dine kjære og legen din.

Jeg trengte ikke å gjøre det alene

Skjuler min sykdom i så lenge det forhindret meg i å få den støtten jeg trengte. Og selv etter å ha fortalt mine kjære av min cu, insisterte jeg på å ta vare på meg selv og gå til mine avtaler alene. Jeg ville ikke laste opp noen med min tilstand.

Dine venner og familie vil hjelpe deg. Gi dem muligheten til å forbedre livet ditt, selv om det er en liten del. Hvis du ikke føler deg komfortabel å snakke med dine kjære i sykdommen din, bli med i en UC-supportgruppe. UC-fellesskapet er ganske aktivt, og du kan til og med finne online support.

Jeg holdt min sykdom hemmelig for lenge. Jeg følte meg alene, isolert og uten å vite hvordan å få hjelp. Men du trenger ikke å begå Quell’feil. Ingen må klare sin UC alene.

Jeg kunne prøve disse produktene for styring av symptomer

L’UC er ikke en piknik. Men det er noen benkprodukter som vil gjøre livet ditt litt og din sittende litt’lykkeligere.

Calmoseptin salve

Den beste bevoktet hemmelig i UC-fellesskapet er Calmoseptin salve. Det er en rosa pasta med et forfriskende element. Du kan bruke den etter å ha brukt på badet. Hjelp med brenning og # 8217; irritasjon som kan oppstå etter en tur til badet.

Vaskbare kluter

Gå, få en stor lager av vaskbare kluter nå! Hvis du ofte bruker på badet, vil selv det mykere toalettpapiret også begynne å irritere huden din. Vaskbare kluter er mer komfortable på huden. Personlig tror jeg de får deg til å føle deg renere!

Ekstra mykt toalettpapir

De fleste merker har delikate toalettpapiralternativer. Ønsker det mykere toalettpapiret du kan finne for å unngå irritasjon. Det er verdt å bruke mer.

Varmeputer

En termoform gjør mirakler når du har kramper eller hvis du bruker badet mye. Ta en med en vaskbar fôr, forskjellige varmeinnstillinger og en automatisk nedleggelse. Ikke glem det når du reiser!

Te og suppe

I dagene når du trenger en elektrisk tallerken, ta varm te og suppe. Dette kan gi lettelse og hjelpe musklene til å slappe av ved å varme opp fra innsiden.

Supplement smoothies

Noen dager, å spise faste matvarer vil være smertefullt eller ubeleilig. Dette betyr ikke at du skal hoppe over måltider helt. Å ha glattet kosttilskudd på fingertuppene vil gi deg noen næringsstoffer og energi når du ikke kan fordøye mat.

Jeg kunne ha støttet mer for meg selv

Etter diagnosen Cu stolte jeg på legen mins ord som om de var hellige skrifter, og jeg spurte ikke spørsmål. Jeg gjorde som jeg ble fortalt. Men å finne riktig mål for en lege kan være like vanskelig som du finner det rette stoffet. Hva fungerer for en person, kan ikke fungere for en & # 8217;.

Ikke c’det er ikke noe galt med å stille spørsmål til legen eller se etter en annen mening. Hvis du tror at legen din ikke lytter til deg, finner du en som lytter til det. Hvis du tror at legen din behandler deg som et saksnummer, finner du en som du behandler deg selv.

Ta notater under avtalene dine og ikke vær redd for å stille spørsmål. Du er den på kjøre setet. For å få behandlingen du trenger, må du forstå din sykdom og dine omsorgsalternativer.

Jeg kan leve et fullt og lykkelig liv

På det laveste punktet på turen til UC ble jeg blindet av smerte og frustrasjon. Jeg så ikke hvordan jeg kunne vært glad igjen. Det virket bare verre. Jeg vil gjerne ha noen som fortalte meg at han ville ha gått bedre.

Ingen kan si når eller hvor lenge, men symptomene dine vil bli bedre. Du finner livskvaliteten din. Jeg vet at det noen ganger kan være vanskelig å holde seg positivt, men du vil være i helse og glad igjen.

Du må godta at noen situasjoner er ute av kontrollen din. Ingen av dette er din feil. Ta en dag om gangen, rulle med knyttneve og se bare på fremtiden.

L & # 8217;

Det er så mange ting jeg ønsket å vite da jeg ble diagnostisert med UC. Ting jeg aldri ville ha forestilt skjedd, skjedde alle «8217; plutselig har blitt en vanlig del av livet mitt. Alle’Start var et sjokk, men jeg var i stand til å tilpasse seg og du også. Er en læringsprosess. Over tid vil du oppdage hvordan du styrer din tilstand. Det er uendelige online ressurser og mange pasientstøtteere som vil hjelpe deg.

Jackie Zimmerman er en digital markedsføringskonsulent som omhandler ideelle organisasjoner og helsetjenester. I et tidligere liv jobbet han som en merkevareansvarlig og kommunikasjonsspesialist. Men i 2018 solgte han endelig og begynte å jobbe for seg selv på Jackiezimmerman.Co. Gjennom sitt arbeid på nettstedet håper han å fortsette å jobbe med store organisasjoner og inspirere pasienter. Han begynte å skrive om samliv med multippel sklerose (SM) og intestinal inflammatorisk sykdom (IBD) kort tid etter sin diagnose som en måte å koble til andre. Han ville aldri forestille seg at han ville ha utviklet seg til en karriere. Jackie jobber i 12217; advocacy i 12 år og hadde den ære å representere samfunnene til SM og IBD i ulike konferanser, hovedtaler og runde bord. På fritiden (hvilken fritid ?!) Skjem bort sine to lagrede valper og hennes ektemann Adam. Spill også Roller Derby.