Ting å gjøre under graviditet: Hva å unngå

Beskrivelse

Det er ikke mange ferger regler om hva de skal gjøre under graviditet, i tillegg til avgjørelsen fra alkohol og narkotika, åpenbart. For det meste kan du fortsette med det meste av ditt graviditetsliv.

Men siden barnets helse og sikkerhet er avgjørende, er det en liste over 11 ting å ikke gjøre under graviditeten.

1. Ikke spis disse matvarene

Del på Pinterest

Den største listen over ting som ikke skal gjøres for gravide, gjelder mat.

Under graviditet bør du unngå:

 • Rå kjøtt og krepsdyr: Rå sjømat (vi ser på, sushi), inkludert østers, blåskjell og muslinger. Event selv biff og sjeldent eller lite kokt fjærfe. Disse kan være forurenset av toxoplasmose eller salmonella.
 • Kjøtt: Salami kan være forurenset av Listeria, bakterier som kan krysse placenta og infisere barnet ditt. A’livmor infeksjon kan føre til blodforgiftning og kan være farlig for barnets liv.
 • Fisk med høye nivåer av kvikksølv: Dette inkluderer fisk som hai, ekte makrell, sverdfisk og fliser fisk. Du spør deg om tunfisk? Generelt har tunfisken i små stykker lavere nivåer av kvikksølv, men det er fortsatt intelligent å spise det sparsomt.
 • Røkt fisk: Unngå røkt laks, røkt fisk, tørket laks eller nova. C’er risikoen for at denne kjølte røkt fisken kan være forurenset av Listeria. Røkt sjømat som er trygt for hyller eller hermetikk, er imidlertid sannsynligvis gode.
 • Rå egg: Dette inkluderer matvarer som inneholder rå egg, så vær oppmerksom på hjemmelagde Caesar-krydder, nederlandske sauser, majones og noen kremer. Rå egg kan representere en risiko for salmonella.
 • Myke oster: Noen importerte myke oster kan ha Listeria, så unngår myke oster som Roquefort, Feta, Gorgonzola, Camembert og Brie. Meksikanske oster som Blanco oster og den friske queso bør unngås, med mindre de er laget med pasteurisert melk.
 • Unpasteurized meieriprodukter: Disse produktene kan inneholde Listeria.

Ser bredt ut, men det er fortsatt mange gode ernæringsmessige valg under graviditet. Selv om det alltid er viktig å følge et balansert kosthold, er graviditet et spesielt kritisk øyeblikk. I din daglige postplan, prøv å inkorporere:

 • Magert protein
 • Sunn fett
 • Mye frisk frukt og grønnsaker
 • vann

2. Ikke maler barnehagen

Del på Pinterest

Ikke C’Det er måte å måle toksisitet fra den faktiske eksponeringen mot malingen, så denne anbefalingen er basert på sannsynligheten for toksisitet.

Maling toksisitet avhenger av de enkelte løsningsmidler og kjemiske stoffer som er tilstede i malingen, så vel som fra & fra & # 8217;. Selv om det antas at innenlands maleri har et lavt nivå av eksponering, er D & # 8217-linjen; Flere sikre handlinger er alvorlig redusere dampene til disse malene.

Enda bedre? Finn noen andre som omhandler maleriet.

3. Ikke overdriv koffeinen

Del på Pinterest

Det er en stimulant og et vanndrivende middel, noe som betyr at å drikke de vanlige få kaffekoppene hver dag vil øke blodtrykket, hjertefrekvensen og antall turer du gjør på badet. Videre krysser koffein placenta.

Selv om du kan jobbe godt med koffein, ditt voksende barn nr. Dette skyldes at barnets metabolisme fortsatt utvikler seg.

Du trenger ikke å gi opp helt koffein: Moderate koffeinnivåer, definert som 150 til 300 milligram (mg) en dag, det burde være bra.

Husk bare at koffein ikke bare er i te og kaffe. Du vil finne den i sjokolade, i brus og til og med i noen benk-toppmedisiner.

4. Ikke ta visse medisiner

Del på Pinterest

Noen stoffer kan være skadelige for ditt voksende barn. Før du tar narkotika og motskudd eller resept, snakk med legen din.

5. Ikke bruk stiletthælene

Del på Pinterest

Følg hælene med en 3-tommers hæl eller ikke: tenk på kattunger hæler, kiler og kiler. Som magen din vokser, vil ditt tyngdepunkt endres. Så du kan finne deg litt og # 8216; ustabil stående. Legg til de hovne ankler, og du kan finne deg selv å leve med dine flip-flops.

6. Ikke bruk tid i badestampen eller i badstuen

Del på Pinterest

Hvis du prøver smerte og smerte under graviditet, kan du slappe av i et badestamp virke som det ideelle. Men en høy kroppstemperatur i første kvartal kan føre til visse feil ved fødselen.

Hopp over badestampen, som vanligvis holder en temperatur på vannet rundt 104 ° C, og tester i stedet et varmt bad.

7. Ikke endre kattungen søppel

Del på Pinterest

Hvis du må bytte kattunge, bruk hanskene og etter å vaske hendene dine godt. Kattavfører kan transportere toxoplasmose, en sjelden parasittisk sykdom.

Selv om det er mer sannsynlig at du kontrakt det ved å spise rå kjøtt eller hagearbeid, er det fortsatt en god ide om at noen andre endrer litterier hver dag.

8. Ikke pust passiv røyk

Del på Pinterest

Røyking er forferdelig for deg og ditt barn, men passiv røyking kan være like skadelig. Det er om lag 4000 kjemikalier i passiv røyking, og noen av dem har vært knyttet til kreft.

L’Eksponering for passiv røyking under graviditet kan føre til:

 • spontanabort
 • for tidlig fødsel
 • Lav vekt ved fødselen
 • Læring eller atferdsproblemer som barnet vokser
 • Plutselig barn dødsyndrom

9. Ikke drikk

Del på Pinterest

Unngå vin, øl og likører under graviditet. L’Alkohol passerer raskt fra blodet ditt gjennom moderkaken og navlestrengen til barnet ditt, og dette kan skade hjernen og organene til barnet ditt som utvikler seg.

Andre potensielle risikoer inkluderer:

 • for tidlig fødsel
 • Føtale alkoholholdige spektrumforstyrrelser
 • cerebral skade
 • Medfødte defekter
 • spontanabort
 • dødfødt

10. Ikke sitte eller stå for lenge

Del på Pinterest

Under graviditet, hold deg i samme posisjon for lenge, sitte eller stå, det kan være problematisk. Det kan forårsake alle slags problemer, inkludert hovne ankler og venproblemer.

Prøv å gjøre korte pauser ofte for å flytte hvis du sitter eller løfter beina hvis du har stått.

11. Ikke tro alt du leser

Del på Pinterest

Du finner alle slags motstridende informasjon på nettet, bøker og magasiner. Vær rimelig, stol på dine instinkter og husk at for å gjøre feil på siden av forsiktighet, er aldri en dårlig ide. I tvilstilfeller, snakk med legen din.

L & # 8217;

Husk at du ikke vil være gravid for alltid. Motstår, siden alle disse matvarer og off-limits aktiviteter snart vil være tilgjengelige igjen.

Del på Pinterest