Timo Cancer: Symptomer, Diagnose og Behandlinger

Timian kreft

Timannkjertelen er et brystorgan, under brystbenet. Det er en del av det lymfesystemet i kroppens immunsystem. Timannkjertelen produserer hvite blodlegemer kalt lymfocytter, som hjelper kroppen til å bekjempe infeksjoner.

Det er to hovedtyper av timian kreft & # 8211; Timma og Timo Carcinoma & # 8211; Og begge er sjeldne. Kreft oppstår når tumorceller dannes på timens ytre overflate.

Time karsinom er mer aggressivt og vanskeligere å håndtere hensyn til Timeoma. Time Carsinoma er også angitt som Type C Timeoma.

Folk med Tippoma kan også ha en autoimmun sykdom, som Miastenia seriøs, L’ren rød blodcelle aplasia eller # 8217; reumatoid artritt.

Timo Cancer Symptomer

Sekund American Cancer Society, Ca 4 personer ut av 10 har ingen symptomer når en timian kreft er diagnostisert. Mange ganger er denne kreften funnet under ikke-relaterte medisinske tester eller eksamener.

Når symptomene oppstår, kan de inkludere vedvarende hoste, pustevansker, thorax smerte, vanskeligheter med svelging, tap av appetitt eller vekttap. På grunn av hvor mye symptomene respekteres, kan diagnosen bli forsinket.

Hvordan Timo Cancer er diagnostisert?

En generell fysisk undersøkelse utføres for å verifisere tilstedeværelsen av uvanlige resultater, for eksempel noduler. Andre tester brukes til å diagnostisere timian kreft:

  • Røntgen av brystet
  • Imaging test som et kjæledyr, TC og magnetisk resonans skanning
  • Biopsi med mikroskopisk timescelleksamen

Et staging system er en metode for å klassifisere kreft basert på størrelsen, utvidelsen og andre funksjoner.

Timo kreft er iscenesatt ved hjelp av TNM-staging-systemet, som organiserer trinn 1 sykdom i trinn 4 basert på størrelsen på svulsten (T), sprer seg til lymfeknuter (N) og tilstedeværelsen av metastaser (M), spredning av kreft til andre deler av kroppen.

Fase 1 er ikke invasiv, mens i fase 4 kreft har spredt seg til fjerne organer som lever eller nyrer.

Behandling for disse svulstene avhenger av sykdommenes enhet, angitt av sin scene, så vel som ved generell helse.

Behandling for timian kreft

Det er flere behandlinger tilgjengelig for timian kreft, avhengig av sykdomsstadiet. En behandlingsplan kan inneholde mer enn en type behandling.

Kirurgi er den sikreste måten å eliminere kreft og utføres når det er mulig for å fjerne svulsten, timianskjertelen eller andre syke vev.

Hvis kreft er for stor eller spredt for langt for å bli helt fjernet, kan legen anbefale radioterapi for å først redusere svulsten og deretter operere. De kan også bestemme seg for å fjerne de fleste kreft som mulig og deretter fortsette med A’annen behandlingsalternativ.

Før eller etter kirurgisk inngrep kan administreres radioterapi eller kjemoterapi:

  • Stråling Bruk høy-energi røntgenstråler til å drepe kreftceller som ødelegger deres DNA.
  • Kjemoterapi inkluderer bruk av narkotika for å drepe tumorceller.

Kjemoterapeutiske legemidler administreres vanligvis intravenøst ​​(gjennom en vene), slik at stoffet kan virke gjennom hele kroppen, drepe kreft som kunne ha spredt seg til andre områder.

Hormonal terapi er en’andre behandlingsalternativ for timian tumorer. Noen hormoner forårsaker kreftvekst, og hvis du finner at kreft har hormonelle reseptorer (steder der hormoner holder seg), kan stoffene administreres for å blokkere hormonene på tumorceller.

Fordi timian kreft er så sjelden, kan du spørre legen din om å delta i en klinisk prøve. Dette er bevis i hvilke nye kreftbehandlinger er laget for å bestemme deres effektivitet.

Deltakerne overvåkes nøye og kan forstyrre deltakelsen når som helst. Kliniske studier er ikke egnet for alle, men legen kan fortelle deg om dette er et alternativ for deg.

Etter behandling

Langsiktig utsikter for timiske tumorer avhenger av en rekke faktorer, inkludert alder og generell helse, hvis kirurgi har fjernet all svulsten, er typen tumorceller tilstede og stadium av sykdommen.

Når behandlingen er ferdig, er det nødvendig med oppfølgingsbesøk for å overvåke eventuelle bivirkninger av behandling og for å sikre at kreft ikke er tilbake.

Risikoen for at kreftutvinning er veldig ekte og kan være en kilde til angst for folk. Spør legen din om støttegrupper eller rådgivning hvis du skjønner at du har følelsesmessige problemer eller føler at du vil snakke med noen.