Tillegg Route: Symptomer, årsaker, behandling, kirurgi, utvinning

Beskrivelse

Hvis du har L’Appendisitt og ikke behandles, L’Tillegg kan bryte. Når dette skjer, slippes bakteriene i # 8217; magen og forårsaker alvorlig infeksjon. Dette kan få deg til å føle deg veldig dårlig og være vanskelig å behandle.

Ditt vedlegg er litt, tynt, ligner på en orm. Det er hvor din myke og crassus tarmkobler i underlivet på høyre side. De fleste leger tror det ikke har en viktig funksjon og kan fjernes uten å forårsake negative effekter.

L’Appendittitt kan forekomme i alle aldre, men forekommer oftere hos barn og ungdom mellom Alder på 10 og 20 år. Det er mer vanlig hos menn.

En studie i Offisiell Dell’American College of Surgeons har funnet ut at risikoen for brudd var mindre enn 2% da blindtarmbetennelsen ble behandlet innen 36 timer fra # 8217; Start av symptomer. Steg til 5% da den ble behandlet 36 timer eller mer etter at symptomene startet.

Hva forårsaker en pause?

Den eksakte årsaken til blindtarmbetennelsen er ikke kjent med sikkerhet, men legene synes det er sannsynligvis på grunn av en infeksjon på 8217. Infeksjon utløser betennelsen inne.

Normalt er det mange bakterier i tarmen din. Når åpningen av vedlegget er blokkert, forblir bakteriene fanget ALLE’interiør og reprodusere raskt, forårsaker en infeksjon i & # 8217;.

Når blindtarmbetennelsen ikke behandles omgående og hensiktsmessig, akkumuleres bakterier og pus-produkter i reaksjonen ALL’infeksjon. Når dette skjer, øker trykket og vedlegget svulmer. Til slutt svulmer du så mye at blodtilførselen til en del av # 8217; vedlegget er avbrutt. Den delen av veggen dør da.

Et hull eller en tåre utvikler seg i den døde veggen. L’Høytrykk skyver bakterier og pus i bukhulen. Da, en «8217; motsatt rute utstråler vanligvis eller cola i # 8217; magen, i stedet for å eksplodere som en ballong.

Tegn og symptomer på en pause

Symptomene på blindtarmbetennelsen kan lignes på de andre forhold som påvirker magen, som mageinnflytelse eller eggstokk cyste. Av denne grunn kan det være vanskelig å si om du har l & # 8217, blindtarmbetennelse.

Hvis du har disse symptomene og tror du har blindtarmbetennelse, la deg evaluere fra en lege så snart som mulig. Tidlig behandling er viktig for å unngå brudd. Brudd kan forekomme på innsiden; 36 timer av utseendet på symptomene.

De klassiske symptomene på blindtarmbetennelsen er smerten som begynner rundt navlen etterfulgt av oppkast. Flere timer senere, beveger smerten til # 8217; underlivet på høyre side.

En studie funnet bare om halv av folk som har blindtarmbetennelse, har disse klassiske symptomene.

Andre symptomer på blindtarmbetennelse inkluderer:

 • feber
 • Kvalme og oppkast
 • Abdominal smerte Du kan starte i # 8217; øvre eller medium underliv, men følger vanligvis i # 8217; underlivet på høyre side
 • Magesmerter som stiger når du går, står, hopper, hoster eller nyser
 • Redusert av # 8217; appetitt
 • Styp eller diaré
 • Manglende evne til å passere gassen
 • Abdomen hovent eller hovent
 • Abdominal ømhet når du trykker på at den kan bli verre når du raskt slutter å trykke på den

Smerte er ofte utbredt på hele magen i nyfødte og barn. I mennesker gravid og eldre, kan magen være mindre smertefull og smerte kan være mindre alvorlig.

Når vedlegget ditt bryter, varierer symptomene avhengig av hva som skjer. All’begynnelsen, kan du føle deg bedre i noen timer fordi det høye trykket i # 8217; Vedlegget gikk med dine opprinnelige symptomer.

Når bakteriene forlater tarmen og går inn i bukhulen, er belegget ALL’# 8217 interiør; Abdomen og alle abdominale organene er betent. Denne tilstanden kalles peritonitt. Det er en veldig alvorlig tilstand som kan være veldig smertefull og krever umiddelbar behandling. Symptomene vil lignes på de av «8217, blindtarmbetennelse, unntatt:

 • Smerter er i hele magen
 • Smerte er konstant og mer alvorlig
 • Feber er ofte høyere
 • Puste og hjertefrekvens kan være rask som svar på den sterke smerten
 • Du kan ha andre symptomer, inkludert kulderystelser, svakhet og forvirring

Når C’Det er en infeksjon i # 8217; Abdomen, det omkringliggende vevet prøver noen ganger å isolere det fra resten av bukhulen. Når dette er vellykket, danner en abscess. Dette er en lukket samling av bakterier og pus. Selv symptomene på en abscess ligner på [8217 ‘blindtarmbetennelse, unntatt:

 • Smerte kan være i A’område, men ikke nødvendigvis i # 8217; magen nederst til høyre, eller kan være over hele # 8217; Abdomen
 • Smerte kan være en kjedelig eller akutt og lancing smerte
 • Feber er generelt vedvarende, selv når de tar antibiotika
 • Du kan ha andre symptomer, for eksempel kulderystelser og svakhet

Hvis ikke behandlet, kan bakteriene i A.-8217; vedlegget ødelagt kan komme inn i blodet, noe som forårsaker en alvorlig tilstand som heter sepsis. Dette er en betennelse på 8217; som oppstår i hele kroppen. Noen av sepsis symptomene er:

 • feber eller lav temperatur
 • Akselerert hjerterytme og pust
 • frysninger
 • svakhet
 • forvirring
 • Lavt blodtrykk

Behandling av en pause

Behandling for A’Vedlegg Broken er fjerning av vedlegget gjennom kirurgi. Peritonitt behandles ved å rense bukhulen under operasjonen for å fjerne bakterier. Du vil vanligvis motta antibiotika i venen, i hvert fall de første dagene. Du må kanskje bruke antibiotika i flere uker for å være sikker på at 8217; infeksjon er forsvunnet.

Ofte blir vedlegget ditt fjernet umiddelbart. Hvis C’Det er en stor abscess, kan legen kanskje drenere før’kirurgi. Dette gjøres ved å sette inn et rør i # 8217; abscess og la bakteriene og pus-dråper. Dette kan ta flere uker, så du kan bli utsatt hjemme med eksos på plass og antibiotika.

Når abscessen er drenert og infeksjonen og betennelsen og betennelsen er kontrollert, vil legen utføre intervensjonen.

Utvinning prosessen

Når vedleggsruten din er fjernet eller en drenering er satt inn i en abscess, trenger du antibiotika for en PO & # 8216;. De første forskjellige dosene vil bli administrert gjennom venene på sykehuset. Så vil du ta dem i munnen når du forlater sykehuset.

Vanligvis ta antibiotika i maksimalt to eller fire uker, avhengig av hvor alvorlig peritonitt eller abscess.

Åpen kirurgi (i stedet for laparoskopisk) er nesten alltid brukt til en tilleggsrute & # 8217;. På denne måten kan legen være sikker på at all infeksjonen er eliminert fra bukhulen. De kan være nødvendig fra fire til seks uker for å fullstendig gjenopprette fra’intervensjon. Det vil være lengre hvis du har satt inn en utslipp.

I noen dager etter operasjonen eller etter drenering, kan du motta smertestillende midler på resept. Deretter kan du vanligvis håndtere smerte med benk-toppmedisiner, som L’ibuprofen (Advil) eller Paracetamol (Tylenol).

Vanligvis vil du bli oppfordret til å stå opp og gå så snart som mulig etter intervensjonen. Det tar et par dager før tarmene begynner å jobbe etter intervensjonen, slik at du kan få et svært begrenset kosthold til dette vil skje. Når du gikk ferdig fra # 8217; sykehuset, bør du kunne følge din vanlige diett.

Hold snittet rent og tørt. Unngå bading eller dusj til legen sier at det er greit.

Unngå å løfte tunge gjenstander eller øve sport eller andre anstrengende aktiviteter for XNUMX-XNUMX uker etter friluftsintervensjon. Du bør kunne gå tilbake til jobb eller skole omtrent en uke etter intervensjonen, avhengig av hvordan du føler.

Prospekter

Uten en rettidig eller passende behandling, en «8217; vedlegget er en farlig tilstand for livet. Resultatet er ofte knappe.

Det er en annen historie for A’Vedlegg ødelagt lett og tilstrekkelig behandlet. Når du vet symptomene, kontakt lege nå og motta riktig diagnose, bør du ta deg helt fra’vedlegget ødelagt.

Av denne grunn er det viktig å konsultere en lege hvis du har symptomer på blindtarmbetennelse.

Du kan hindre en pause?

Ikke c’det er måte å vite når eller om appendisitt vil skje, så du kan ikke forhindre det. Du kan imidlertid unngå en pause hvis blindtarmbetennelsen blir behandlet umiddelbart.

Nøkkelen er å være klar over symptomene på appendisitt. Hvis du utvikler dem, kontakt lege umiddelbart.

Selv om du har symptomer som ser ut som blindtarmbetennelse, men du er ikke sikker, kontakt legen din umiddelbart. Det er bedre å finne ut at det ikke er en «8217, blindtarmbetennelse som venter og har bruddet av # 8217, vedlegg.