Tilfeldig brudd: Symptomer, Behandling, Gjenoppretting, Bilder

COS’er en sjanse fraktur?

En sjanse fraktur er en type spinal skade. Tilfeldige frakturer er også kjent som brudd på setebelter. Dette skyldes at de vanligvis er forårsaket av setebelter type abdominal belte under trafikulykker. Fra # 8217; å legge til skulderrem, disse lesjonene er mye mindre vanlige.

Beskrevet for første gang av GQ sjanse i 1948, en sjanse fraktur er forårsaket av flexion-distraksjon krefter på ryggraden. Dette er når ryggraden bøyer og strekker seg med for mye kraft. En sjanse fraktur er en av de tre typer skader som stammer fra disse kreftene, noe som kan skade beinet, ledbåndene og skivene i ryggraden.

Tilfeldige frakturer forekommer mer vanlig i en’vertebral kolonneområde kalt Toraculum Junction (hvor thoracic ryggraden blir med i lumbal kolonnen). Vanligvis involvere den 12. thoracic vertebra og den første eller andre lumbale vertebraen.

Spine Toracolombare har tre kolonner. Den første kolonnen er kjent som frontkolonnen. Den består i den fremre halvdelen av vertebralkroppen, platen og foran langsgående ligament. Den sentrale kolonnen inneholder den bakre halvdelen av vertebralkroppen, dens tilhørende disk og langsgående bakre ligament. Den bakre kolonnen er representert av peduncles, joint ventilasjoner, lamina, tornede og transversale prosesser og et ligamentose-kompleks. I tilfelle en sjanse fraktur, er alle tre kolonnene involvert og bruddlinjen krysser ryggraden, som skader folien, peduncles og vertebral kroppen.

Hos barn oppstår denne lesjonen vanligvis i den nedre delen av ryggraden, i # 8217; område kjent som medium-lumbalregionen.

I en sjanse fraktur er vertebral kolonnebenelementer brutt, men ligamentene forblir intakte. Disse lesjonene er svært ustabile og involverer ofte andre abdominal lesjoner.

Del på Pinterest

Hva er symptomene på en sjanse fraktur?

Hoved symptomet på en sjanse fraktur er en sterk ryggsmerter som blir verre når du beveger deg. Avhengig av typen lesjon, kan andre symptomer forekomme. For eksempel, hvis du lider en sjanse fraktur på grunn av en høy-energi ulykke, kan du også lide en hjerneskade eller miste kunnskap.

Hva er årsakene til en sjanse fraktur?

Flex-distraherende styrker er ansvarlige for sjanse frakturer. Når vekten av overkroppen beveger seg fremover, mens livets og øvre del av kroppen forblir faste, kan det oppstå en fleksibel distraksjonsskade.

En fleksibeskade forekommer vanligvis i vertebralkroppen, mens en distraheringsskade påvirker ryggradenes bakre elementer. For eksempel, hvis du har på seg et sikkerhetsbelte som bare krysser knærne når du er i en ulykke D’bil, vil den øvre delen av kroppen brette seg fremover & # 8211; eller flex & # 8211; forårsaker kompresjonen eller knuser forsiden av vertebraen mens du blir trukket bort fra setet eller distractee. Dette fører til brudd på den bakre kolonnen og brudd på grunn av styrken av momentumet.

Hvordan en sjanse fraktur er diagnostisert

Kontakt lege hvis du lider av ryggsmerter, spesielt hvis du nylig har hatt en ulykke D’bil eller et betydelig høst. Hvis legen din mistenker at du har en spinal skade, er en røntgen vanligvis det første trinnet for å bestemme typen og alvorlighetsgraden av skaden.

Men hvis du har vært involvert i et traumer med høy energi, er det mer sannsynlig at du vil bli båret direkte for å lage en TAC på beredskapsrommet. Det er også mer enn sannsynlig at legen din også foreskriver en magnetisk resonans for å avgjøre om det er skade på ledbånd og ryggmargen selv.

En sjanse fraktur kan forårsake komplikasjoner?

Folk med sjanse frakturer ofte lider også skade på deres indre organer. Bukspyttkjertelen og tolvfingertarmen er kroppene som er mer sannsynlig å gjennomgå skader i tilfelle tilfeldig fraktur. Hos barn er dette enda mer vanlig.

Hvis ikke behandlet, kan sjansen lesjoner forårsake progressiv cythose eller overdreven krumning av thoracic ryggraden. Dette kan forårsake smerte og deformitet av ryggraden.

Hvordan tilfeldige frakturer behandles?

Sjansen Frakturbehandlingsplanen avhenger av LESION-enhet. Hvis TC eller magnetisk resonans viser ryggmargenskader eller hvis C’det er et engasjement av de bakre leddene, er det mer sannsynlig å være en operasjon. Under operasjonen vil ryggraden stabiliseres med auksjoner og skruer.

Hvis ingen skade er gjort til ryggmargen og kirurgi, er det ikke nødvendig å frakturer generelt reduseres. Behandlingen omfatter posisjonering på et risserbord med hyperextensjon påført thoracium-lumbal-veikrysset før du bruker en glassfiber eller gips eller en verge (Toracoloble ortose, AKA TLSO) plassert i forlengelse.

Hvor lang tid tar det en sjanse fraktur å helt helbrede?

Spinalskader tar normalt lang tid å helbrede. Hastigheten som spinallesjonen helbreder, vil avhenge av arten av lesjonen og andre komplikasjoner. Hvis kirurgi er nødvendig for en del av behandlingen, følg legenes postcyregiske instruksjoner nøyaktig.

Etter skaden kan legen anbefale fysioterapi for å hjelpe deg med å gjenopprette’hele spekteret av bevegelser.

Kald og varm terapi kan også bidra til å håndtere smerten forårsaket av såret ditt.