Til min venn som døde selvmord, vil jeg aldri dømme deg

Følgende presentasjon kommer fra en anonym forfatter. De ønsket ikke å krenke personvernet til familien og de kjære av vennene sine.

Kjære beste venn,

Jeg savner deg.

Men jeg vil aldri dømme deg for det du gjorde.

Hvordan kunne jeg da, jeg vet hvordan du føler å ha selvmord. Når jeg også kjenner Com’det føles fanget og som om livet mitt ikke så noe.

Jeg vet at selskapet har dømt deg for dine handlinger. Da du døde, var det Et lovbrudd I India å dø selvmord. Dette betyr at hvis jeg hadde overlevd, ville loven behandle deg som en kriminell. Det ser galt ut. I stedet for å hjelpe deg, ville loven ha straffet deg for å være syk. I dag, den loven har forandret seg, men samfunnets mentalitet om selvmordsnummer.

Snakker om psykiske lidelser, forstår jeg hvorfor du ikke snakket om hvordan du følte. Det ser ut til at begrepet & # 8220; psykisk lidelse & # 8221; Det er rett og slett ikke beregnet i det indiske samfunnet.

Og selvfølgelig er det ikke gjort å være paagal. Tross alt, Paagal People & # 8221; som vi blir fortalt, er de hjemløse og scruffy og slitasje slitte klær, mens du bor på gaten. De er ikke folk som & # 8220; US & # 8221;, kommer fra & # 8220; gode familier & # 8221; & # 8211; Med penger og arbeid.

Og du kan også si, det er verre å leve med en psykisk lidelse som depresjon hvis du er en mann. Tross alt må menn ikke gråte. De trenger ikke å klage. I stedet må de være sterke. De er steinene i deres familier. Og himmelen vil ikke at noen oppdager at steinen smuldrer på # 8217;.

Men jeg skulle ønske jeg fortalte meg & # 8211; fortalte noe av hvordan du lider, hvordan du følte deg overveldet og fanget. Og jeg vil fremfor alt, jeg hadde fått # 8217; hjelpe deg.

I stedet er jeg sikker på at du har hørt de vanlige ekteskapsforslagene som Panacea for depresjon. Ekteskapet, som vi begge vet i dette tilfellet, er ingenting annet enn en eufemisme for sex. Jeg forstår fortsatt ikke hvorfor, men jeg vet at ekteskap og barn ofte er foreskrevet som omsorg for mange problemer i dette selskapet: voldtekt, psykiske lidelser, homoseksualitet, depresjon, blant mange andre.

Jeg fikk deg til å le, nei? Jeg savner latteret ditt så mye.

Du var der for meg da familien min trengte hjelp. Du lyttet til meg mens jeg gråt i måneder etter min brudd. Du forsikret meg om at du alltid ville vært der da jeg trengte deg. Du var min rock som livet jeg hadde planlagt for meg selv gikk i stykker.

Jeg skulle ønske jeg kunne være puten som du kan hvile på dine problemer på.

Jeg så familien din og dine kjære, kollapser når du har fjernet livet ditt. Vi begge så konsekvensene av andre mennesker selvmord. Døden er vanskelig spesielt for de levende. Og din død veier på alle de som elsker deg. Og ja, livet fortsetter å halte. L’Siste gang vi snakket om, snakket vi om de menneskene vi mistet.

Men se, vi er indianere. Derfor snakker vi selvfølgelig ikke om selvmord. Vi sørger for at de døde for selvmord ikke er oppført som selvmord på juridiske dokumenter. Vi beskytter familiemedlemmer som må leve med stigmatikk av selvmord i offentligheten, mens vi snakker om døde med en blanding av skam og smerte i privat. Vi vil aldri ha en nedleggelse. Vi kan aldri argumentere eller snakke om vår feil.

Men vi er ikke alene. Dette er et verdensproblem. Selvmord påvirker ikke bare et land, en religion eller et kjønn. Hele verden lider av saken som ingen ønsker å møte, men treffer så mange.

Jeg vil aldri klandre deg for det du gjorde. Jeg vil like deg hver dag du aldri har hørt om å måtte ta livet ditt for å unnslippe. Jeg vet at det ikke kunne vært en enkel beslutning, spesielt når jeg vet at når depresjon ikke overvelde deg, elsket du livet ditt, din familie, god mat, fornøyelsesparker og alt du forlot.

Jeg skulle ønske jeg hjalp deg med å forandre deg. Jeg skulle ønske jeg kunne høre.

Og i mine nedre dager vil jeg gjerne være borte med deg.

Det er hjerteskjærende det rundt 800.000 mennesker dø for selvmord hvert år. Og bare for noen år siden, L’India hadde Høyere estimerte selvmordsfrekvenser av noe annet land. Med skam, stigma og generell predileksjon for å dekke selvmord, C’er noen overraskelser fordi?

La oss ikke glemme de mange andre menneskene der ute som tenker på å drepe seg selv eller prøve å gjøre det og overleve. De mottar den hjelpen de trenger eller til slutt bidrar til Sammensatts stigma, føler seg skam, svakhet og mer alene enn noensinne?

Men disse er ikke statistikk. Dette er folk. Bekymringer.

Dette er meg at jeg ikke har hatt deg i mitt liv?. Bekymrer det faktum at jeg føler meg skyldig fordi jeg ikke visste hva de lider. Bekymrer det faktum at jeg føler meg skyldig i å være medskyldige av din død. Det handler om å vite at vi har et alvorlig problem når nesten en million mennesker tar av livet ditt hvert år, og vi vender hodet og ser på den andre delen.

Det er et spørsmål om å avslutte stigma, skam og ostracisme av våre kjære som lider. Det er nå at vi snakker om selvmord som vi snakker om smittsomme sykdommer og hvordan vi faktisk kan løse det.

Og det er meg at jeg savner deg. Hver eneste dag.

Din beste venn

Kontakt lege umiddelbart hvis du tenker på å handle med selvmordstanker. Hvis du ikke er i nærheten av et sykehus, ring til Nasjonal livslinje for selvmordsforebygging ved 800-273-8255. Har kvalifisert personale tilgjengelig for å snakke med deg 24 timer i døgnet, syv dager i uken.

Denne artikkelen har blitt publisert opprinnelig Brown Girl Magazine.

Denne artikkelen er en del av Healthlines innsats for å inkludere unike prospekter. Helse og velvære berører alles liv, og det er viktig at vi gjenkjenner det.