Tidlig oppstart av HEP C: Hvorfor bør du ikke forsinke

Behandling Start for hepatitt C.

L’kronisk hepatitt c kan ta tid å forårsake alvorlige symptomer. Men dette betyr ikke at det er trygt å forsinke behandlingen. Startbehandling tidlig kan redusere risikoen for å utvikle komplikasjoner på grunn av sykdommen, inkludert arr og leverkreft.

Fortsett å lese for å finne ut hvorfor det er viktig å starte behandlingen så snart som mulig etter diagnosen av denne tilstanden.

Antiviral behandling kan ta vare på hepatitt c.

Takket være nyere fremgang i behandling kan antivirale stoffer kurere Mer enn 90 prosent av hepatitt C-tilfeller.

Sammenlignet med tidligere behandlinger, er de nye generasjonene av antivirale legemidler mer effektive i behandling av denne hepatitt C-infeksjonen. De siste stoffene har en tendens til å kreve kortere behandlingssykluser enn eldre alternativer. De har også en tendens til å forårsake mindre bivirkninger. Dette betyr at det er færre grunner enn noensinne å forsinke behandlingen.

Du kan trenge flere behandlingssykluser

Flere stoffer er tilgjengelige for behandling av hepatitt C. De fleste behandlingssykluser krever 6 til 24 uker Å fullføre, rapporter L’American Liver Foundation.

En antiviral behandlingssyklus kan være nok til å eliminere viruset fra kroppen din og kurere infeksjonen. Men i noen tilfeller trenger folk to eller flere behandlingssykluser. Hvis din første behandlingssyklus ikke har skjedd, vil legen din sannsynligvis foreskrive et annet kurs med forskjellige stoffer.

Startet på forhånd kan gi deg mer tid til å finne en behandling som fungerer.

Tidlig behandling kan bidra til å forhindre komplikasjoner

L’hepatitt C forårsaker leverskade. Over tid kan denne skaden forårsake en slags arr kjent som cirrhosis. Innen 15-25 år fra sammentrekningen av Dell’hepatitt c, estimat 20 prosent 30 Folk utvikler cirrhosis.

Jo mer cirrhosis blir avansert, desto vanskeligere vil det være for leveren for levering av næringsstoffer og fjerne avfallsprodukter fra kroppen din. Avansert stadium Cirrhosis kan forårsake alvorlige helseproblemer, for eksempel:

 • Høyt blodtrykk i venene som gir blod til leveren
 • Bryte og blødende årer i # 8217; esophagus og mage
 • Akkumulering av væsker i bena og # 8217; Abdomen
 • Akkumulering av toksiner i hjernen
 • Milt forstørrelse
 • Underernæring og vekttap
 • Økt risiko for infeksjon
 • Økt risiko for leverkreft
 • hepatisk insuffisiens

Etter at cirrhosis utvikler seg, kan det ikke være mulig å reversere det. Derfor er det så viktig å handle for å hindre det. Tidlig behandling for hepatitt C kan bidra til å forhindre eller begrense utviklingen av cirrhosis, redusere risikoen for å utvikle leverkreft, hepatisk insuffisiens og andre komplikasjoner.

Tidlig behandling kan legge år til livet ditt

Lengste aspekter å starte behandlingen, jo lenger viruset må forårsake potensielt dødelig skade på leveren din. Uten antiviral behandling, et estimat 67 prosent 91 av mennesker med lever arr relatert til hepatitt C dør for leveren kreft, leversvikt eller andre årsaker relatert til leveren.

Å få for tidlig behandling kan bidra til å forhindre potensielt dødelige komplikasjoner, som kan legge til år i livet ditt. Forhindre komplikasjoner kan også hjelpe deg med å nyte en bedre livskvalitet lenger.

Behandling kan bidra til å stoppe viruset

L’hepatitt c overfører fra en person til den andre blod blodkontakt. I dag inkluderer de vanligste overføringsruter:

 • Blir født av en mor med hepatitt c
 • Deling av nåler eller sprøyter som har blitt brukt til å injisere rekreasjonsdroger
 • Være nøyaktig blokkert med en nål som brukes mens du arbeider som helsepersonell

Selv om det er mindre vanlig, kan L’hepatitt C også overføres:

 • Seksuell kontakt
 • Del produkter for personlig pleie, for eksempel barbermaskiner eller tannbørster
 • Få piercinger eller tatoveringer i uregulerte sammenhenger

Hvis du har L’Hepatitt C, er det trinn du kan adoptere for å redusere risikoen for å overføre viruset til andre mennesker. I tillegg til å praktisere strategier, kan tidlig behandling hjelpe. Etter at infeksjonen er helbredet, kan den ikke overføres til andre mennesker.

L & # 8217;

I noen tilfeller kan legen oppmuntre deg til å forsinke behandlingen for hepatitt c. Hvis du er gravid, kan det for eksempel gi råd til å vente til jeg begynner å redusere risikoen for mangler til fødsel fra antivirale stoffer.

I de fleste tilfeller kan startbehandling umiddelbart være det beste valget du kan gjøre for helsen din. Snakk med legen din for å lære mer om behandlingsmuligheter og potensielle fordeler for å starte behandlingen tidlig.