TibioFemoral dislokasjon: Definisjon, symptomer, årsaker og behandling

COS’er en dislokasjon av artikulasjonstibiofemoral?

L’TibioFemoral artikulasjon kalles vanligvis kneledd. En tibememoral dislokasjon er det formelle navnet på et lusty kne. Det er en ganske sjelden, men alvorlig skade.

En tibememoral dislokasjon kan forårsake skade på strukturene som støtter kneet. Dette kan forårsake felles ustabilitet, som kan være et langsiktig problem. I tillegg, nerver og skadede tibial sener alle’kneet inne kan forårsake langsiktig smerte.

Det er også mulig at 8217; Poplitea arterie, en av knearteriene, kan være interessert. Hvis ubehandlet, # 8217; arterie kunne blokkere. Denne alvorlige komplikasjonen kan hindre at andre vev fra å få blod, noe som kan føre til amputasjonen. Lesjonene i Poplitea-arterien oppstår i omtrent 20 prosent 40 av all dislokasjon av kneet og i 65 prosent av høy energi traumer.

Hva er symptomene på tibiofemoral luksuriøs?

Det mest åpenbare symptomet på en tibememoral dislokasjon vil være en sterk knesmerter. Andre symptomer kan omfatte:

  • Kne hevelse
  • Deformitet av kneet, som kneet som synes å ha blitt kastet ut av sted
  • ekkymose
  • Begrenset kapasitet til å bøye kneet
  • et kne som ikke kan bære vekten eller er ustabil

Prøv å ikke bøye kneet hvis du mistenker at det er lusty.

En poplitea pit oppblåser & # 8211; Grunt rekruttering på baksiden av kneet & # 8211; Det kan indikere en arteriell poplitea lesjon.

Hva forårsaker en tibememoral dislokasjon?

Tibiofemoral dislokasjoner er forårsaket av en sterk direkte innvirkning på kneet. Dette skjer vanligvis i trafikulykker. Andre traumer kan forekomme under en ulykke umiddelbart under kontaktsporter eller et voldelig høst.

De to vanligste typene tibiofemoral dislokasjoner er bak og foran tapere.

En bakre dislokasjon oppstår når noe treffer forsiden av kneet og skyver tibia eller tibia tilbake. Dette kan skje i løpet av fossen eller i noen trafikkulykker.

L’knehyperextension, som er en «8217 forlengelse utover det vanlige området, forårsaker en frontfordeling. Omtrent 30 grader av hyperextension kan føre til denne typen dislokasjon.

Mindre vanlig er den som kalles roterende dislokasjon. Kan oppstå når kroppen din roterer i en annen retning fra din stående fot.

Hvordan tibememoral dislokasjon er diagnostisert?

Kontakt legen din umiddelbart hvis du mistenker en tibememoral dislokasjon. Det kan ikke behandles uten medisinsk inngrep.

Under diagnoseprosessen vil legen bekrefte dislokasjonen og dens alvorlighetsgrad. Dette vil bestemme behandlingen, i tillegg til å verifisere de andre komplikasjonene som kan forårsake en dislokasjon av patellaen.

Legen din vil først utføre en fysisk eksamen, hvor du vil se på kneet for tegn på deformitet, blåmerker, hevelse og ustabilitet. Kan flytte kneet for å lete etter begrensninger i mobilitet. De vil be om din medisinske historie og hvordan såret har blitt lidd.

Legen vil også bestille en røntgen eller en magnetisk resonans. Røntgenstråler vil gi legen en klarere syn på artikulasjonen;. En MR-skanning vil hjelpe deg med å se ledbånd, sener eller brusk som kan ha blitt skadet.

Legen vil bruke disse testene for å sikre at du har en tibemoral dislokasjon. Theyore tegn på beinfrakturer i området: Tibia, Rotula og femur. Imaging tester vil kunne tilby en differensial diagnose. Det vil si at legen kan utelukke andre forhold som kan forårsake de samme symptomene.

Legen din vil bestille andre tester for å lete etter ytterligere komplikasjoner. Dette kan inneholde en O # 8217; Doppler ultralyd for å se etter en endret blodstrøm.

Hvordan tibiofemoral dislokasjoner behandles?

I motsetning til andre dislokasjoner krever de fleste tibiofemoral dislokasjoner kirurgi for en fullstendig behandling. Dette skyldes at C & # 8217 er en større forekomst av skade som må repareres, som ofte forekommer i disse strukturene i # 8217; lesjonsområdet:

  • LIGAMENTS
  • sener
  • arterier
  • blodårer

Kirurgi utføres vanligvis ikke umiddelbart. Din kirurg kan vente opp til tre uker etter skaden;. Dette gjør det mulig for hevelse tid å gå ned. De kan anbefale å ta ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer, bruke is og holde benet hevet først.

Hvis kneet er fullt av væske, kan legen bestille den artikulære aspirasjonen. I denne prosedyren bruker legen en sprøyte for å fjerne overflødig væske fra # 8217; artikulasjon.

Etter intervensjonen vil legen trolig anbefale en rehabiliteringsterapi. En fysioterapeut vil lære deg strekker og øvelser for å forbedre knæets mobilitet, styrke og funksjon. Det kan også være nødvendig å bruke kneputer under den fysiske aktiviteten for å holde kneet på plass.

Både før og umiddelbart etter intervensjonen, vil legen gi deg råd til å bruke krykker og redusere trykket på det berørte benet. Under behandlings- og gjenopprettingsprosessen kan legen også foreskrive smertestillende stoffer.

Hva er perspektiver for tibiofemoral dislokasjon?

Med rekonstruktiv kirurgi og fysioterapi, gjenoppretter mange mennesker helt eller nesten. Noen mennesker kan oppleve kronisk smerte eller leddgikt på grunn av smerten til lesjonen.

Selv om behandlingen er tilgjengelig for tibememoral dislokasjon, er det å foretrekke å unngå denne skaden. Den beste forebyggingsmetoden bærer alltid L’tilstrekkelig verneutstyr, som kneputer, når du praktiserer høykontakt sport. Du bør også ha på seg sikkerhetsbelte mens du kjører med bil.