Thrush er smittsom? Forebygging, komplikasjoner og mer

Beskrivelse

Dalenes orale lilje (eller bare «8220; lily av dalen & # 8221;) er en» 8217; gjærinfeksjon forårsaket av Candida. Selv om det er ubehagelig, er en «8217, dal-lignende infeksjon ikke nødvendigvis smittsom. Gjæren kan spre seg fra person til person, men noen som kommer i kontakt med dalen, vil ikke automatisk utvikle infeksjonen automatisk. Fortsett å lese for å lære mer om Oral Valley og hva du kan gjøre for å hindre en oral dal-lignende infeksjon.

Hva forårsaker dalen?

En sopp kalt Candida er ansvarlig for årsaken til dalen. Candida forårsaker også andre typer gjærinfeksjoner, som for eksempel de som forekommer vaginalt. Svampen selv er vanlig. Faktisk har du allerede små mengder i hele kroppen. Slike små mengder forårsaker ikke problemer.

Men soppen kan bli til en dal når naturlige bakterier i munnen ikke er balansert. Dette gjør munnen din A’lekeplass hvor kandidatet sprer seg og forårsaker infeksjonen.

Blant årsakene til dalen er det:

 • Bruk av antibiotika
 • kjemoterapi
 • protesure
 • diabetes
 • tørr i munnen
 • Hiv
 • Mangler av immunforsvaret
 • Bruk av inhalerte kortikosteroider
 • røyk
 • Bruk av steroid medisiner

Dalen er også vanlig hos nyfødte. Nyfødte kan utvikle infeksjonen fra # 8217; eksponering for gjær i mors fødselskanal.

Dalen er mer vanlig hos barn under 6 måneder, så vel som hos eldre. Imidlertid, L’infeksjon kan forekomme hos mennesker i alle aldre. Det er ikke alderen i seg selv som fører til dalen, men heller forholdene og situasjonene som er felles for visse år.

Lilje av dalen og amming

L’amming kan også forårsake oral dal hos barn. Candida kan forekomme hvor som helst i kroppen, inkludert bryster og brystvorter. Du kan ikke si at soppen er der, med mindre det er en infeksjon på din hud. A’infeksjon kan forårsake mer smerte og rødhet på vanlig.

Hvis Candida er tilstede på brystvorten under amming, overføres soppen til barnet ditt. De kan ikke nødvendigvis kontrakt en infeksjon fra dette. Men å ha mer gjær i munnen øker risikoen for å utvikle dalen som et resultat.

På baksiden av medaljen kan du ta en del av soppet fra babyens munn på brystet og brystvorter når pleie. Dette betyr imidlertid ikke at du automatisk vil utvikle en & # 8217;.

Hyggelig løve symptomer

Plumberson symptomene inkluderer:

 • Hvite flekker Alle’munn interiør, hovedsakelig på tunge og kinn
 • rødhet i og rundt munnen
 • munn smerte
 • sår hals
 • Følelser av bomull i munnen din
 • Brennende følelser i munnen
 • Vanskelighetsgrad å svelge
 • Metallisk smak på ditt språk
 • Nye plager som ser ut som ricotta
 • Redusert følelse av smak, spesielt når du spiser og drikker
 • Sprekker i munnen av munnen

Barn med dal vil også ha irritasjon i og rundt munnen. De kan også uttrykke irritabilitet og tap av appetitt. Barn som har dalen, kan også ha en «8217; Candida bleieutbrudd. Lær å forstå forskjellen mellom bleiedermatitt og gjærinfeksjon.

Oral Valley Gallery

Diagnose

Dalen må diagnostiseres av legen. Først vil de gi en «8217; se på de fysiske tegnene alle i munnen din og vil stille deg noen andre symptomer du har hatt.

Legen kan også ta en prøve fra munnen inne med en bomullsflate for laboratorietester. Dette kan bekrefte A’Candida infeksjon. Imidlertid er prosessen ikke ufeilbarlig, da du sikkert har små mengder gjær i munnen med eller uten en infeksjon på 8217. Legen vil evaluere resultatene med tegn og symptomer for å gjøre en diagnose.

Det er viktig å konsultere en lege slik at de også kan utelukke andre årsaker til hvite flekker på tungen, som leukoplachia og skarlet synd.

Behandling

I mange tilfeller går dalen bort alene uten behandling. A’vedvarende gjærinfeksjon kan be om antifungale legemidler. Disse kan tas oralt eller påføres som salver direkte i munnen. Antifungal skyllinger er A’annet alternativ for håndtering av dalen.

Barn med thrush trenger salver eller antifungale dråper. Disse blir brukt med en svampapplikator eller en dropper alle’innsiden av munnen og på tungen.

Mer aggressive behandlingsforanstaltninger kan være nødvendig hvis du har mangler i immunsystemet. Intense behandling bidrar til å forhindre at dalen infiserte andre kroppsområder, som lunger, livsstil og lever.

Skiltene til dalen begynner å synke med tiden. De fleste helbreder fra dalen innen 1 eller 2 uker.

Kjøp Online Valley Behandlingsalternativer på Amazon.

Komplikasjoner

Uten behandling kan dalen muligens slå esophagus. Alvorlige infeksjoner kan spre seg og bli verre. Derfor er det viktig å ringe legen din dersom du ikke kjenner noen symptomerforbedringer innen en uke. Folk med et kompromittert immunsystem er mer utsatt for alvorlig lilje av dalen infeksjoner.

Hindre dalen

Dalen kan forebygges med probiotika. Du kan også finne noen av de samme fordelene ved å spise yoghurt med Lattobacilli. Lactobacilli er bakterier som hjelper å kvitte seg med gjær gjennom hele kroppen. Snakk med barnelege før du administrerer probiotika til barnet ditt.

Kjøp probiotiske kosttilskudd online på Amazon.

Selv L’Oral Hygiene er viktig for å hindre dalen. Dette inkluderer ikke bare børstingen og tannets intradentale tråd, men også bruken av en munnvann for å eliminere overflødige mikroorganismer. Skyll munnen din selv etter å ha ansatt narkotika. Munnvann som inneholder klorhexidin er spesielt nyttige hvis du har et svekket immunforsvar.

Kjøp online munnvann på Amazon.

Hvis du ammer, kan du også være i stand til å forhindre spredning av candida fra kroppen din til barnets munn. Siden gjær elsker varme og fuktige miljøer, prøv å la det tørke godt i området rundt brystvorten etter amming. Kontakt legen din dersom du tror at du har sopp på brystet. Det kan forårsake overdreven smerte og rødhet. Du kan også ha dype vondt i brystområdet. Hvis Candida er på brystet, må du kanskje bruke en antifungal salve på # 8217; området til L’gjær infeksjon løses ikke.

Kjøp en antifungal salve online på Amazon.

Outlook

Dalen i seg selv er ikke en smittsom infeksjon. Ikke den & # 8220; du vil ta & # 8221; nødvendigvis fra en’en annen person. Det er imidlertid viktig å ta forholdsregler hvis du eller en elsket du har dalen. L’Eksponering for gjær kan bli en infeksjon på 8217, spesielt hvis immunforsvaret ikke fungerer bra.

Q&A: Thrush og kyss

Spørsmål:

Dalen er smittsom gjennom kyssene?

TIL:

Hvis du har overdreven Candida-vekst i munnen som forårsaker en GRY av dalen (# 8217), kan gjæren føres fra munnen til den av partneren din kysser den. Men gjær er overalt, og sannsynligvis har vi alle små mengder i munnen. Candida vil bare føre til dalen hvis det er de rette forholdene. Hvis du tror du har thrush, kontakt legen din så snart som mulig for å starte behandlingen.

Karen Gill, Mdanswers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.