Thoracic spondylosis: Øvelser, symptomer, årsaker, behandling

Beskrivelse

Aldring, din ryggvirvler (vertebrale kolonneben) har en tendens til å ha på seg. Bone disker og ledd kan bryte.

Du trenger ikke å lide en skade, som et fall, fordi dette skjer. L’slitasje på noe bein kan forårsake stressbrudd.

Tiden kan også forårsake brusk, lageret mellom beinene. Ligamentene som forbinder beinene dine, kan bli tykkere og mindre fleksible.

Når disse endringene utvikler seg i midten av ryggraden, er tilstanden kjent som thorax spondylose.

Den thoraxdelen av ryggraden refererer til midten av ryggen. Spinet inkluderer to andre seksjoner i den øvre og nedre delen av thoraxområdet.

Den cervical delen av vertebral kolonnen er den øvre delen som inkluderer nakken. Lumbal-delen er den nedre ryggen. Hver seksjon kan oppleve spondylose. Thoracic spondylosis er mindre vanlig enn lumbal eller cervikal spondylosis.

Spondylosis hvor som helst i ryggen kan også komme fra en sportsskade som forårsaker en liten brudd i en vertebra. Barn og ungdom kan være spesielt sårbare for dette problemet, fordi deres bein fortsatt utvikler seg.

Hva er symptomene?

Thoracic spondylosis fører ikke alltid til åpenbare symptomer. Når han gjør det, har han en tendens til å føle seg stiv eller vondt eller begge deler.

Når smerte er involvert, er det ofte fordi endringene i diskene gjør en eller flere av dem premisset på nerver som strekker seg fra spinalkanalen. For eksempel kan stoffet danne et knutepunkt rundt en stressfraktur for å helbrede beinet. Men et stykke stoff kan presse mot ryggnøver, utløse smerte eller andre symptomer.

Spondylose i hvilken som helst del av ryggen, inkludert thoracic-delen, kan utstråle smerte ned i bena. Smerte kan bli verre med aktiviteten, men forbedrer seg med hvile.

Bena dine kan bli prikkende eller nummen. Du kan også føle muskel svakhet i armene og bena, så vel som vanskeligheter med å gå.

A’annen komplikasjon av spondylose er spondylolistese, hvor en vertebra glir frem og på underliggende bein og strammer en nerve. Denne smertefulle tilstanden er ofte definert knust nerve. Gi en titt på disse øvelsene for å lindre smerte.

Hva årsaken?

Thoracic spondylosis er ofte en medisinsk tilstand knyttet til alderen. Hvert år som går, øker du sjansene dine for å utvikle en form for spondylose. Relativt friske mennesker kan oppleve litt disk degenerasjon.

Fordi du legger mindre belastning på thoracic ryggraden enn andre deler av ryggen, utvikler thoracic spondylosen vanligvis fordi det var første cervical eller lumbal spondylosis. Når en del av ryggen har problemer, er resten av ryggraden mer utsatt for problemer.

For eldre, blir daglig stress på ryggraden ganske enkelt lagt til over tid. Årsaken til spondylosis kan faktisk være en kombinasjon av løfting av tunge belastninger og en aktiv livsstil. L’Osteoporose, en tilstand av tynnbenet også forbundet med alderen, kan bidra til stressfrakturer i ryggvirvlene.

Den delen av en vertebra som mest er forbundet med spondylosis, er et snitt som heter Pars Interatticularis. PARS kombinerer de to skjekkede finene på baksiden av en vertebra. Selv en veldig liten sprekk i pars kan forårsake spondylosis.

For unge med ryggvirvler som fortsatt vokser og utvikler, kan traumer fra en fotball eller stress fotball av en treningsrutine føre til spondylosis.

Genetikk kan også spille en rolle. Du kan komme fra en familie der vertebralbenet er tynnere.

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

Når en sår og stiv tilbake begynner å forstyrre din daglige operasjon eller forhindrer deg i å sove eller nyte din normale livskvalitet, bør du konsultere en lege.

Siden smerte og prikking ofte føler seg i skinker og ben, er det ikke alltid lett å identifisere kilden til symptomene. Du kan være tilbøyelig til å tildele problemer til nedre rygg og ikke en brudd eller andre problemer med den thoraxdelen av ryggraden.

I tillegg til å samle medisinsk historie og dine nåværende symptomer, vil legen din sannsynligvis bestille røntgenbilder hvis spondylosis er mistenkt. De fleste voksne over 60 år De har noen tegn på spondylosis som vil vises i en røntgenstråle. Røntgenstråler kan avsløre posisjonen og størrelsen på beinfrakturer.

MR-skanninger kan gi detaljert syn på nervene og myke vev rundt ryggraden. Hvis legen din mistenker en knust nerve, kan en magnetisk resonans ofte diagnostisere problemet.

Hvilke behandlingsalternativer er?

L’Behandlingsmål er vanligvis å unngå kirurgi, om mulig. Symptomer kan styres av smertestillende stoffer og fysioterapi.

Men hvis thoracic spondylosis presser på en nerve, kan kirurgi lindre presset. Kirurgiske alternativer inkluderer:

 • Discektomi, som fjerner den skadede platen
 • Laminektomi, som fjerner beinsporer eller folie, L’bue på baksiden av en vertebra
 • Laminoplastikk, som endrer folienes posisjon for å skape mer plass til det nervøse stoffet ALL’interiør i ryggraden
 • Spinal fusion, kobler deler av ryggraden med transplantert bein, med eller uten auksjon eller skruer for å koble til to eller flere bein

En brace for ryggen kan bidra til å holde ryggraden stabil etter operasjonen eller i stedet for operasjonen mens frakturen helbreder alene.

Hjemledelse

Hvile kan være det beste for thoracic spondylose til du begynner å føle deg bedre. Men du vil ikke være i sengen for lenge. Stativ som ligger ned eller sitter i lengre perioder øker risikoen for dannelse av blodpropper i bena. Lettvandring og andre aktiviteter kan være nyttige, men du bør søke råd til legen din om når du starter og hvor trygt det er.

Legen kan foreskrive antiinflammatoriske og smertestillende stoffer hvis du har lidd kirurgi. Pass på at alle stoffene du tar, er under legen din stramt tilsyn.

Avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden din, og hvis du har lidd kirurgi, må du kanskje avstå fra løftingen av tunge belastninger og andre aktiviteter som krever bøyning eller bøying for a Et par uker for noen måneder siden.

Fysioterapi og mosjon

Du kan starte øvelser som strekker seg og forsterker ryggen din så snart legen din gir deg det grønne lyset. Du kan ha maksimal nytte av fysioterapi, der du vil lære den riktige teknikken for spektakulære måleøvelser.

Når du trener med thoracic spondylosis, husk å følge legen din eller fysioterapeutens guide og stoppe hvis du føler deg smerte.

L’Øvelse bør fokusere på forbedring:

 • posisjon
 • Behandlingsområde
 • Muskelfleksibilitet
 • Sentral kraft, siden musklene i’Abdomen bidrar til å holde ryggraden stabil
 • Muskuløs vertebral styrke
 • Vektkontroll
 • sirkulasjon
 • Generell fitness

Styringsøvelsene i kjernen, grunnleggende for helsen til ryggraden, kan utføres hjemme. L’bekkenhelling er enkelt:

 • Ligge på ryggen og brette knærne. Lener føttene på gulvet.
 • Bruk bukemuskulaturen til å trekke vertebral kolonnen.
 • Hold den posisjonen i 10-15 sekunder.
 • Pause og slapp av i noen sekunder.
 • Gjenta 10 ganger.
 • FAI 3-serien av 10 repetisjoner.

En annen øvelse for å styrke ryggmuskulaturen kalles Bridge:

 • Ligge på ryggen og brette knærne. Lener føttene på gulvet.
 • Bruk musklene i baken og tilbake for å løfte sidene som holder de flate skuldrene på gulvet.
 • Hold den posisjonen i 5 sekunder.
 • Slapp av og senk hoftene dine.
 • Gjenta 10 ganger.
 • FAI 3-serien av 10 repetisjoner.

Svømming er en lavpåvirkning som kan bidra til å styrke styrken på ryggen og skuldrene, bevegelsesfrihet og fleksibilitet. L’Hydroterapi er en annen bassengbasert behandling som kan bidra til å lindre smerte og løsne avhandlingsmusklene.

Før du starter noen form for terapi eller fysisk behandlingsplan, må du sørge for at du får det grønne lyset fra legen din.

Hva er perspektivet?

Trening for å styrke ryggraden og sentrale musklene og opprettholde fleksibilitet er viktig, selv om du ikke er symptomer på thoracic spondylosis. Disse øvelsene kan bidra til å forhindre eller i det minste forsinke problemer.

Hvis du har symptomer, må du ikke ignorere dem. Gjør dem evaluere fra en ryggsekspert og behandle en behandlingsplan, med tanke på at kirurgi bør betraktes som L’Last Resort. Å ignorere symptomer kan føre til langsiktige nevrologiske problemer, inkludert smerte, nummenhet og muskel svakhet.

Å få en diagnose og etter fysioterapi og andre livsstilsendringer, kan du nyte mange år med liten eller ingen ryggsmerter.