Thina Massasje: Fordeler, Teknikker og mer

Del på Pinterest

Tuina eller Tui-na massasje (uttalt twee-nah) stammer fra Gamle Kina og det antas å være Eldre system bodylike. Det er en av de fire hovedgrenene av tradisjonell kinesisk medisin, sammen med akupunktur, på qi gong og kinesisk fytoterapi.

Den er basert på teorien om at Qi ubalanser, som er den vitale kraften eller vitale energien i kroppen, kan forårsake blokker eller ubalanser som fører til symptomer som smerte og sykdom.

Tuina massasje stimulerer strømmen av qi for å fremme balansen og # 8217; harmoni ved kroppsinteriøret ved hjelp av mange av de samme prinsippene i # 8217; akupunktur.

Hans ligner # 8217; akupunktur På den måten vender det seg til spesifikke terapeutiske punkter, men fagfolk bruker fingrene i stedet for nåler for å påføre trykk for å stimulere disse punktene. Tuina Massasje brukes ofte i kombinasjon med akupunktur.

Hvordan virker det

Filosofien og prinsippene i Tuina-massasjen er basert på tradisjonell kinesisk medisin, som fokuserer på de følelsesmessige og fysiske komponentene i en persons velvære, så vel som på aspekter som klima, relasjoner og kosthold.

Filosofien ved foten av Tuina-massasjen er at sann helse er oppnådd når den har funnet harmoni og balanse hele seg selv og dets miljø.

L’Målet med Tuina massasje er å skape harmoni i Yin og i kroppen av kroppen ved å eliminere blokker og lidelser som manifesterer seg som sykdommer, sykdommer og følelsesmessige problemer.

I likhet med’Akupunktur bruker Tuina-massasjen de samme energibesidne og terapeutiske poeng for å balansere qi og blod i kroppen, noe som fører til bedre helse. IQ flyter feil kan forårsake blokker, som en dårlig blodsirkulasjon i # 8217; interessert område.

L’Hovedterapeutisk mål for Tuina massasje er å fjerne energiblokkene som forårsaker qi stagnasjon.

Teknikk

Under en økt bruker fagfolk oscillasjon og trykk teknikker som varierer i kraft og hastighet. Tuina massasje kan utføres som en sterkere massasje av dype vev eller en mer delikat og energibehandling.

Noen teknikker er mer yin, som er snillere, passiv og meditativ. L’Yang-tilnærming er mer aktiv, dynamisk og fysisk, og skaper flere intense følelser ved å stimulere dype blokker og noder.

L’Operatør massasjer muskler og sener og bruker manipulasjonsteknikker for å justere kroppen. Passive fellesbevegelser brukes til å gjenopprette funksjonen av muskler og ledd.

Avhengig av din utøver og dine spesifikke behov, vil ulike teknikker bli brukt i en økt. For å øke effekten av behandling, brukes urtepakker eller wraps, lotioner og salver.

Tuina Massasje bruker massasje teknikker som akupressur, myofascial release og refleksologi. Noen ganger er vanlige teknikker også brukt til osteopati og kiropraktikk, som for eksempel strekk og felles mobilisering.

Det er Åtte grunnleggende teknikker Brukes i Tuina massasje:

 • Palpando (MO)
 • Rejoin (Jie)
 • motstander (Duan)
 • løfte
 • Pressing (AN)
 • Bland (mo)
 • Skyve (TUI)
 • Holding (NA)

Annen Teknikker å inkludere:

 • Rullende. Dette brukes til skader som forvrengninger og strekker.
 • Teknikk med en finger. Dette er stimulering med en finger av akupressurpunkter.
 • I Gungs. Dette er en teknikk for manipulering av hele kroppen.

Se denne videoen for en demonstrasjon av noen av Tuina Massage Techniques:

Hva er det?

Tuina Massasje kan brukes til å behandle spesifikke helseproblemer eller kroppsområder. Fordi Tuina-massasjen regnes som en alternativ behandling, er det viktig at du snakker med legen din før du bruker den til å behandle enhver medisinsk tilstand.

Tuina Massasje kan brukes til å behandle smerte og sykdom eller for å opprettholde god helse. Teknikken er effektiv for å redusere stress, oppmuntre til avslapning og dypere søvn. Det brukes ofte til forhold og skader knyttet til muskuloskeletal og nervesystemet.

Her er noen forhold som Tuina-massasje kan behandle:

 • nakke og ryggsmerter
 • Muskel-skjelettforstyrrelser
 • premenstruelt syndrom
 • Tretthet og søvnløshet
 • Carpal tunnel
 • hodepine
 • leddgikt
 • L’osteoporose
 • understreke
 • fordøyelsessituasjoner
 • Åndedrettsforholdene

fordeler

Mens noen av undersøkelsene er foreløpig og pågår, er det mange tester som støtter Tuina-massasjens effektivitet i behandling av helsemessige forhold. La oss se hva noen studier sier om fordelene.

1. Øker blodsirkulasjonen

En av de viktigste intensjonene i Tuina massasje er å øke blodsirkulasjonen ved å stimulere kroppen til kroppen.

En liten en 2015 Studio indikerer at manipuleringen av Yi Zhi Chan Tuina på det terapeutiske punktet BL 56 er effektivt for å forbedre sirkulasjonen. I denne studien var manipuleringen som bruker en gjennomsnittlig kraft i 10 minutter, mer effektivt enn behandlingene som bruker en lys eller tung kraft i kortere tidsperioder.

Største studier er nødvendig for å utvide disse resultatene.

2. Reduserer nakkesmerter

Tuina massasje lindrer nakke smerte og spenning, følelse av undertrykkelse og # 8217; irritasjon.

TIL 2018 Studio konkluderte med at Tuina Massasje er et praktisk alternativ for å redusere smerte hos personer med kronisk nakkesmerter. Personer som fikk seks tuina-behandlinger innen tre uker, reduserte smerteintensiteten mer enn folk som ikke har mottatt noen behandling.

Imidlertid er det nødvendig med videre forskning som sammenligner Tuina til andre behandlinger.

3. Lindrer lav ryggsmerter

Tuina massasje kan lindre ryggsmerter, spesielt når behandling kombineres med grunnleggende øvelser.

Forskere i A 2016 studio Han fant at Tuina-massasje var mer effektivt hvis det ble kombinert med kjernestabilitetsøvelser hos mennesker med lav ryggsmerter.

Folket som gjorde Tuina-massasjen alene, har hatt høyere tilbakepriser enn oppfølging med hensyn til mennesker som har innarbeidet grunnleggende øvelser i behandlingen.

4. Det handler om depresjon

Fokus på helbredelsen av hele kroppen er viktig for personer med depresjon, siden årsakene kan være både fysiske og følelsesmessige.

TIL 2015 Gjennomgang Studier konkluderte med at Tuina massasje har en terapeutisk effekt på depresjon. Har vist seg å være betydelig mer effektiv for å redusere depresjon enn konvensjonelle behandlinger.

Flere studier av høy kvalitet er nødvendig for å bekrefte og utvide disse resultatene.

5. Fremmer en sunn laktasjon

Tuina Massasje brukes til å fremme post-partum amming.

Resultatene av a 2012 studie har vist at den tuine massasje på brystet øker mengden amming sammenlignet med kvinner som bare har fått konvensjonell behandling.

Selv om ingen signifikant forskjell har blitt funnet mellom gruppene når det gjelder forsinkelse av nedgangen i prolaktinnivåene, tror forskerne at Tuina-massasjen kan ha en positiv effekt i Quest & # 8217;. Det kan hjelpe nye mødre til å produsere raskere mengder melk.

6. Behandler artrosen

Terapeutiske Tuine Massasje Fordeler strekker seg for å lindre symptomene på slitasjegikt.

Ifølge en liten 2011 studie, Forbedrer muskelspenning av flexor muskler og extensors hos mennesker med knelartrose. Behandling brukt pistol manøvrer, en, na og ca. Pasienter mottok behandlinger tre ganger i uken i løpet av ni måneder.

Pasienter har oppstått forbedring i smerte, stivhet og funksjonalitet.

7. Tilrettelegger Carpal Tunnel Syndrome

I følge dette 2010 studio, Tuina Massasje kan lindre symptomene på karpaltunnelsyndrom.

Personer med karpaltunnelsyndrom mottok akupunktur med varme nåler I tillegg til Tuina-massasjen viste betydelig større forbedringer i forhold til personer som ble behandlet med hormonbehandling og blokker.

8. Behandler muskuloskeletiserende lidelser

Tuina Massasje brukes ofte til å forbedre funksjonaliteten og redusere ledsmerter, bein og muskler.

TIL Revisjon og meta-analyse av 2017 Understreker effektiviteten av Tuina massasje i behandlingen av muskuloskeletale lidelser. Teknikken viste seg å være effektiv i # 8217; lindre smerte, spesielt i forhold til trekkraft, Fysiske stoffer og terapier.

Testene til støtte for bedre funksjonalitet var ikke så sterke som reduksjon av smerte. Videre forskning er nødvendig for å utvide disse resultatene.

9. Fordeler problemer på føttene fra diabetes

Tuina Massasje kan være nyttig for personer med diabetes som har problemer ved foten.

TIL 2018 Studio Han oppdaget at Tuina-massasjen kombinert med et fotbad av kinesisk medisin var terapeutisk gunstig for personer med diabetisk fot i begynnelsen.

Folk som fikk Tuina-massasjen og en fotbad i tillegg til konvensjonell medisin viste betydelige forbedringer enn personer som bare har mottatt konvensjonell medisin.

10. Forbedrer livskvaliteten i kreftpatienter

Tuina massasje er et gyldig alternativ for personer med kreft som ønsker å håndtere symptomer knyttet til sykdom og dens konvensjonelle behandling.

TIL Meta-analyse 2016 Vurdert l’Tuina massasje effekt på å forbedre symptomene og kvaliteten på folks liv med kreft. Meta-analysen undersøkte også effektene av:

 • akupunktur
 • Tai Chi
 • Qi gong
 • Fem Element Music Therapy av tradisjonell kinesisk medisin

Når kombinert med akupunktur, var Tuina Massasje effektiv for å forbedre livskvaliteten hos mennesker med terminalkreft. Selv Tuina-massasjen har vist seg å være effektiv i # 8217; lindre magesmerter.

Selv om Tuina-massasjen er lovende som en terapi for å behandle mennesker med kreft, er det behov for en mer grundig forskning, siden mange av studiene hadde grenser.

Oppdag noen av automasseringsteknikkene for bivirkningene av kreftbehandlinger her.

Bivirkninger

Tuina Massasje er en sikker behandling og er generelt godt tolerert. Men husk at det ikke er en søt eller avslappende massasje, og du kan prøve litt ubehag under eller etter en økt. Milde blåmerker er mulige.

Det anbefales ikke for folk som har frakturer eller er utsatt for frakturer, betennelse i venene eller en hvilken som helst type åpent sår. Og også ikke anbefalt For personer med tidligere kroniske ryggproblemer, som ankyloserende spondylitt.

Når skal du se en lege

Snakk med legen din før du legger til Tuina-massasjen til din behandlingsplan hvis du har helseproblemer. Legen din kan gi deg råd til å bruke Tuina-massasjen som et supplement til konvensjonell behandling.

Videre kan de anbefale en annen alternativ behandling for å bruke sammen med Tuina massasje. Hvis bivirkninger oppstår eller endres i tilstanden etter en behandling med Tuina, snakk med legen din.

Bunnlinjen

Tuina Massasje er en helbredende teknikk som tilbyr en rekke fordeler. Hvis du er interessert i å prøve det, kontakt en sertifisert profesjonell gjennom Amerikansk organisasjon for kroppsbehandlinger av’Asia.

Som med mange helbredende moduser, fungerer Tuina-massasjen godt hvis de kombineres med andre naturlige behandlinger og en sunn livsstil. Legen din kan oppmuntre deg til å gjøre bilområder, strekker seg og øvelser alene for å øke fordelene med hver behandling.