Tett bryst stoff: så & # 039; er og hva det betyr om risikoen for kreft

Hva er tette bryster?

Brystene er de samme hos menn og kvinner opp til puberteten. Under seksuell modenhet vokser en kvinnes brystvev i størrelse og kvantitet.

Kvinnenes bryst består av brystkjertler, eller kjertelstoff, som inneholder celler som produserer melk. De har også bindevev, som inkluderer fettvev (fettvev). Disse vevene er formen på brystet ditt.

Brystene dine vil ikke nødvendigvis føle seg annerledes hvis de er tette. L’Enkelt måte å vite om du har et tett bryst, er gjennom et diagnostisk mammogram. Det er en type røntgenstråle. Mammografi vil vise hvilken type vev som er dominerende i brystet ditt.

Tette bryster er en risikofaktor for brystkreft. Andre risikofaktorer inkluderer:

 • være kvinne
 • høy alder
 • røyk
 • En familiehistorie av brystkreft
 • Noen gener, som BRCA1 og BRCA2

Les videre for å forstå hvordan tette bryster er diagnostisert og hvordan det er relatert til risikoen for brystkreft.

Hva er brystkonstruksjonen?

Å lære strukturen i et bryst kan hjelpe deg med å forstå brystetetthet.

Biologisk brystfil er å produsere melk for amming. L’hevet område Alle’eksteriør er brystvorten. Rundt brystvorten C’er en mørkere fargehud som heter Areola.

Alle’bryst interiør C’er glandular stoff, fett og binde. Et lymfeknude-system, kalt en intern brystkjede, krysser midten av brystet.

Glandular stoff

Kjertelvevet består av et komplekst nettverk av strukturer som er utformet for å transportere melk til brystvorten.

Denne bihule kjertelen er delt inn i seksjoner kalt Lobes. All’Hver lobe er det mindre pærer, kalt lobules, som produserer melk.

Melken beveger seg gjennom små ledninger som kommer sammen og kobler til større rørledninger som er utformet for å inneholde melk. Kanalene slutter på brystvorten.

Bindevev

Bindevevet i brystet gir form og støtte. Det muskulære vevet er tilstede rundt brystvorten og kanalene. Hjelper med å klemme melken til og ut av brystvorten.

Det er også nerver, blodårer og lymfatiske fartøy. Brystvævet strekker seg fra brystbenet nær midten av brystet til # 8217; armpitten.

Bryst lymfatiske fartøy drenerer overflødig væske og plasmaproteiner i lymfeknuter. Det meste av denne drenering går til knuter under armhulen. Resten går til nodene som ligger i midten av brystet.

Adiposevevet er den gjenværende komponenten i brystvevet. Mer adipose vev har et bryst, mindre tett er vurdert.

Etter overgangsalderen er brystet vanligvis komponert mer enn fett enn andre binde- og kjertelvev. Dette skyldes at antallet og størrelsen på lobulene reduseres etter overgangsalderen.

Hva forårsaker tette bryster?

Tette bryster er normale i mange mammogrammer. Ifølge en 2012 artikkel på Journal of National Cancer Institute, nesten 40 prosent Kvinner i USA har et tett bryst. Faktorene som øker sannsynligheten for tette bryster er:

 • Avansert alder ved første fødsel
 • mindre eller ingen graviditet
 • yngre kvinner
 • Hormonbehandling, spesielt kombinert østrogen og progestin
 • preremenopause

Tette bryster kan ha en genetisk komponent. Sjansene dine for å ha tette bryster øker hvis moren din også har dem.

Fikse en avtale med legen din hvis du er bekymret for det tette brystet og risikoen for brystkreft.

Hvor tett bryster oppdages?

Når radiologer ser på mammogrammet, vises brystvevet i svart og hvitt. Glandular og tett bindevev vises hvitt på et mammogram fordi røntgenstråler ikke passerer lett. Det er derfor det kalles tett stoff.

X-stråler krysser fettvevet lettere, så det ser svart ut og anses mindre tett. Du har tett bryst hvis mammografi viser mer hvit enn svart.

Et klassifikasjonssystem kjent som brystbilding Rapportering og databasesystemer (Bi-Rads) Brystsammensetningskategorier gjenkjenner fire størrelser av brystsammensetning:

Sammensetningskategori Bi-Rad Beskrivelse av brystvev Evne til å oppdage kreft A: For det meste fettfettvev, svært få aklandiske og bindevev vil trolig bli vist å skanner B: tetthet spredt for det meste fettstoffer med få stoffutbrudd som binde og kjertel vil trolig vises på Skanner C: Konstant tetthet Også kvantitet av fett, bindevev og glandular i løpet av de mindre kreftutbruddene er vanskelige å se D: en ekstremt tett mengde signifikant kreft i bindevev og kjertel kan fusjonere med stoffet og være vanskelig å detektere

Spør legen din Bi-radene resulterer i forhold til brystvevets tetthet når du får mammografi resultater.

Hvor tett bryst påvirker kreftrisikoen?

Økt risiko for kreft

Noen utdanning De viste at kvinner med ekstremt tette bryster har en risiko fra fire til seks ganger større enn å utvikle brystkreft sammenlignet med kvinner med hovedsakelig fete bryster.

Kreft ser ut til å utvikle seg i områder hvor brystet er tett. Dette antyder et årsakssammenheng. Den nøyaktige forbindelsen er ukjent, skjønt.

Forskning & # 8211; Undersøkelser Det antyder også at kvinner med tette bryster har flere kanaler og lobes. Dette øker risikoen fordi kreft ofte manifesterer seg på disse stedene. Forskere studerer fortsatt denne teorien.

Tette bryster påvirker ikke andre resultater, for eksempel overlevelsesrater eller behandlingsrespons. Men en studere antyder at kvinner med tette bryster som anses overvektige eller som har en svulst på minst 2 centimeter, har en lavere bindekreftoverlevelsesrate.

Husk at å ha et tett bryst betyr ikke nødvendigvis at du har brystkreft, skjønt.

Tapt avlesninger

Tradisjonelt bruker legene mammografi til å diagnostisere potensielt skadelig for brystskader. Disse klumper eller skader vises vanligvis som hvite flekker mot svarte eller grå områder.

Men hvis du har et tett bryst, vil stoffet bli hvitt. Dette gjør det vanskeligere for leger å se en potensiell brystkreft.

Ifølge National Cancer Institute, om 20 prosent av kreft er tapt i et mammogram. Denne prosentandelen kan nærme seg 40-50% hos kvinner med tette bryster.

utdanning De fant også at digitale og 3-D mammogrammer er bedre å oppdage kreft i tette bryster fordi digitale bilder er klarere. Heldigvis blir disse typer maskiner stadig mer vanlige.

Hvordan kan du forhindre eller redusere risikoen for kreft

Du kan bidra til å redusere risikoen for brystkreft ved å vedta tiltak for å leve en sunn livsstil. Eksempler inkludert:

 • jevnlig
 • avstå fra røyking
 • Begrense alkoholinntaket

Vi anbefaler også å spise sunt. Men vet at dietter ikke påvirker brystetitet, ifølge en studere. Forskere har ikke funnet noen sammenheng mellom brysttetthet og:

 • karbohydrater
 • Rå og matfiber
 • Totalt antall proteiner, inkludert dyr L & # 8217
 • Fotball
 • koffein

Formel en screeningsplan med legen din

Mange stater, inkludert California, Virginia og New York, krever radiologer å fortelle deg om brystet ditt er ekstremt tett.

Selv om du har et tett bryst, betyr det ikke nødvendigvis å ha brystkreft, å vite å ha et tett bryst, er et skritt mot helsebevissthet. Spør legen din om å foreslå en screeningsplan hvis du har en tett bryst eller andre risikoer for brystkreft.

Generelle retningslinjer inkluderer et mammogram hvert annet år etter 45 år.

Selv kvinner i en høyrisiko gruppe av brystkreft og kvinner som bruker hormonbehandling, bør få en årlig magnetisk resonans. Magnetisk resonans kan noen ganger være mer nyttig i evalueringen av svært tette bryster.

Ta bort

Det foreslås at brystkreft utvikler seg i områder der brystet er tett. Imidlertid er det behov for ytterligere søk for å se om det er et direkte forhold. Tette bryster øker hovedsakelig risikoen for en savnet diagnose.

Dette skyldes at det er vanskeligere for leger å identifisere mammografi tumorer. Det tette brystvevet og tumorene er begge hvite. Fett brystvev ser ut som grå og svart.

Hvis du har et tett bryst, kan legen anbefale vanlige mammogrammer. Tidlig diagnose påvirker # 8217; brystkreftutfall. Legen kan anbefale mammogrammer og årlige magnetiske resonanser hvis du har andre risikofaktorer for brystkreft.

Husk at studier definerer en større risiko ved å sammenligne kvinner med høyere brysttetthet med kvinner med laveste tetthet. Risiko gjelder ikke nødvendigvis for alle på hele linjen. Tette bryster er en felles oppdagelse i mange mammogrammer.

Hvis du vil lese den nyeste forskningen og anbefalingene, den ideelle organisasjonen Du er kjedelig Glade kvinner med tett bryst.

Finn støtte fra andre mennesker som bor med brystkreft. Last ned Healthline Free App her.