Testosteron pellets: bivirkninger, effektivitet og fordeler

Forstå testosteron

Testosteron er et viktig hormon. Kan øke libido, øke muskelmassen, forfinne minnet og øke energien;. Imidlertid mister de fleste menn testosteron med alder med alderen.

En rapportert 20 prosent 40 Eldre menn har en medisinsk tilstand som kalles hypogonadisme og krever erstatningsterapi med testosteron (TRT). Men det er ulemper i TRT, inkludert potensialet for hjertesykdom, et stort antall røde blodlegemer og andre forhold.

Suksessen med hormonbehandling innebærer antagelsen om riktig dose med riktig administrasjonsmetode for dine individuelle behov. Det er patcher, kremer, injeksjoner og testosteronpellets.

For å administrere en langsiktig konstant dose, kan pellets være et godt alternativ. Legen din kan diskutere disse alternativene for å finne den riktige metoden for deg.

Testosteron pellets

Testosteron pellets, som testopel, er små. Måle 3 millimeter (mm) for 9 mm og inneholder krystallinsk testosteron. Implantert under huden, frigjør sakte testosteron i løpet av tre til seks måneder.

En kort og enkel prosedyre utføres i legenes studie til implantatgranuler under huden, vanligvis i nærheten av hoften.

Disse pelletsene er en form for terapi med langsiktig testosteron. De bør gi en stabil og konstant testosterondose, som generelt gir nivået av hormon som trengs i fire måneder.

Finn riktig dose

Det kan være nødvendig å finne riktig dose for å forbedre symptomene på lavt testosteronnivå. For Testosteron kan utløse farlige bivirkninger, inkludert en økning i røde blodlegemer (RBC). Forskning viser at det også er andre risikoer for overflødig testosteron.

Finn den rette dosen kan være en utfordring for noen mennesker. Du kan jobbe med legen din for å finne riktig dose for kroppen din, som også kan hjelpe deg med å finne den rette metoden.

Testosteron dosering høy og bass

Kremer, geler, innsnevrede tabletter for kinnsiden og patchene er alle enkle å administrere alene, men må utføres daglig. Husk å administrere hver dag kan være en utfordring for noen. En annen bekymring for disse behandlingene er at de kan eksponere kvinner og barn å kontakte med overflødig testosteron.

I mellomtiden kan injeksjoner vare lenger og ikke presentere kontaktproblemene i disse andre metodene. Imidlertid kan irritasjon forekomme i injeksjonsstedet. Du må gå til en lege eller lære å injisere deg selv alene.

Noen av de negative bivirkningene av TRT skyldes høy og bass testosteron dosering med konvensjonelle administreringsmetoder.

Med testosteroninjeksjoner spesielt, kan testosteronnivåene starte veldig høyt og deretter bli svært lavt før den påfølgende injeksjonen oppstår. Dette kan forårsake en rekke humørsvendelser, seksuell aktivitet og energinivå som ligner på berg-og dalbane.

Disse høye eksponeringstoppene til testosteron kan føre til testosteronbrudd og konvertering av enzymer i kroppen & # 8211; Vanligvis i fettvev & # 8211; i østradiol, et østrogen. Dette overskuddet av østrogen kan potensielt føre til brystvekst og ømhet.

Andre bivirkninger av TRT kan omfatte:

  • Søvnapné
  • kviser
  • lavt antall spermatozoa
  • forstørret bryst
  • innsnevring av testikler
  • Økning i røde blodlegemer

Pellet anlegget

L’plante er en enkel prosedyre som vanligvis krever bare 10 minutter.

Huden på toppen av hofte eller skinker rengjøres grundig, deretter injiseres med en lokal bedøvelse for å redusere ubehag. En liten gravering praktiseres. Små testosteron granulater er plassert under huden med et instrument kalt Trequati. Typisk, under prosedyren implanteres med 10 til 12 granulater.

Potensielle pellet ulemper

Pellets gir en langsiktig doseringsløsning for de med lave testosteronnivåer, men det er ulemper.

Sporadiske infeksjoner kan forekomme eller granulene kan «ekstruderes» og lekker ut av huden. Dette er sjeldent: Søk rapporter 1.4 prosent 6.8 av tilfeller forårsaker infeksjoner, mens omtrent ca 5 prosent 12 av tilfellene er i ekstrudering.

Det er også vanskelig å enkelt endre dosen, fordi A & # 8217 er nødvendig; annen kirurgisk prosedyre for å legge til pellets.

Hvis du velger å bruke testosteronpellets, kan det være lurt å bruke andre former for daglige testosteronapplikasjoner, for eksempel kremer eller flekker, for å etablere den riktige testosterondosen som kroppen din trenger. Legen din kan hjelpe deg i dette.

Når du har en etablert dose som lar deg se fordelene uten en økning i røde blodlegemer eller andre negative effekter, er du en kandidat til testosteronpellets.

Testosteron pellets for kvinner

Selv om det er kontroversielt, mottar kvinner også en testosteronbehandling. Postmenopausale kvinner mottok TRT, med eller uten ekstra østrogener, for behandling av lidelse av hypoaktivt seksuell lyst. Forbedringer i seksuell lyst, frekvens av # 8217; orgasme og tilfredshet har blitt vist.

Det kan også være rettssaken å forbedre:

  • Muskelmasse
  • Bein tetthet
  • Kognitiv ytelse
  • Hjertehelse

Det er imidlertid vanskelig å gi lav analyse terapi som kvinner trenger. Selv om testosteronpellets har blitt brukt hos kvinner, har konsekvente studier ennå ikke vurdert risiko, spesielt for utvikling av noen svulster.

Også L’testosteron pellet bruk hos kvinner er en bruk & # 8220; off-label & # 8221;. For off-label bruk av rusmidler mener vi at et stoff som er godkjent av US Food and Drug Administration (FDA) for en hensikt, brukes til et annet formål som ikke er godkjent.

Imidlertid kan en lege fortsatt bruke stoffet til dette formålet. Dette skyldes at FDA regulerer tester og stoffene, men ikke hvordan legene bruker narkotika til å behandle sine pasienter. Så legen din kan foreskrive et stoff i det måten det føles bedre for din omsorg.

Snakk med legen din

Snakk med legen din dersom du trenger testosteronbehandling. Når en dose er etablert som fungerer med kroppen din, kan du vurdere den beste metoden som fungerer for deg å administrere den.

TRT er en langsiktig forpliktelse. Testosteron pellets betyr flere medisinske besøk og potensielt flere utgifter. Men det kan være mindre bekymring for daglig administrasjon og andre mennesker som kommer i kontakt med testosteron.