Testikkelklump: Årsaker, symptomer og diagnose

En testikkelnodul eller testikkelnodul, er en unormal masse som kan danne seg i testiklene.

Testiklene, eller testiklene, er mannlige reproduktive organer i form av et egg som henger under penis i en sekk kalt skrotum. Deres hovedfunksjon er å produsere sæd og et hormon kalt testosteron.

En testikkelnodul er en ganske vanlig tilstand som kan ha mange forskjellige årsaker. Testikulære knuter kan forekomme hos menn, tenåringer eller mindre barn. De kan være plassert i en eller begge testikler.

Testikulære knuter kan være et tegn på testikulære problemer. De kan skyldes en skade, men de kan også indikere et alvorlig underliggende medisinsk problem.

Ikke alle klumper angir tilstedeværelsen av testikkelkreft. De fleste klumper er forårsaket av godartede eller ikke-kreftformige forhold. Disse krever vanligvis ikke noen behandling.

Imidlertid bør legen undersøke eventuelle endringer i testiklene, spesielt knuter eller hevelse.

Symptomer på en testikkelnodul

Nesten alle testikulære knuter forårsaker tydelig hevelse og endringer i konsistensen av testikelen. Andre symptomer varierer avhengig av den underliggende årsaken til testikkelnodulen:

 • En varicocele forårsaker sjelden symptomer. Hvis det forårsaker symptomer, kan den slått testikel virke tyngre enn # 8217; andre testikkel, eller nodulen kan virke som en liten masse ormer.
 • En hyrocele er smertefri hos nyfødte, men kan forårsake en følelse av abdominaltrykk hos eldre gutter og menn. Det forårsaker også synlig hevelse i testiklene.
 • Epididimale cyster er også generelt indolor. I noen menn kan en testikkel virke tyngre enn normalt.
 • A’infeksjon kan forårsake smerte, hevelse eller ømhet i en eller begge testikler. Det kan også forårsake feber, kvalme og oppkast.

Selv om det kan forekomme spontant, er testikulær vri en tilstand som vanligvis skyldes en scrotal lesjon. Er en medisinsk nødsituasjon & # 8217. Det kan være ekstremt smertefullt og kan føre til følgende symptomer:

 • feberen
 • hyppig urinering
 • magesmerter
 • kvalme
 • Han retched
 • Scuroto hevelse
 • Uvanlig posisjonering av en testikkel, som kan være høyere enn normalt eller merkelig vinklet

En knutepunkt forårsaket av testikkelkreft kan produsere følgende symptomer:

 • en kjedelig smerte på # 8217; Abdomen eller ALLE & # 8217;
 • Hevelse eller bryst ømhet
 • tyngde i skrotet
 • En’plutselig samling av væske i skrotet
 • smerte

Typer og årsaker til testikulære knuter

Det er flere mulige årsaker til testikulære knuter, inkludert skader, fødselsskader, infeksjoner og andre faktorer.

Varicocele

Denne typen testikkelnodul er den vanligste. Forekommer i ca 15 prosent 20 noen menn. De innsatte årene i testiklene forårsaker varicocele. De blir tydelige etter puberteten, som er når blodet øker i de helt utviklede testiklene.

Hydrocele

En opphopning av væske i testiklene forårsaker en hyrocele. Denne typen testikulær nodule oppstår i det minste i 5 prosent av menn. Premature barn har større risiko for å utvikle en hyrocele.

Epididimale cyster

En epididimal cyste oppstår når det lange spiralrøret bak testiklene kalles epididymm fyller med væske og kan ikke renne.

Hvis cysten inneholder cum, er det kjent som spermatocele. Denne form for testikulær nodule er svært vanlig. Veldig ofte løser det alene.

Epididymitt og orkitt

Epididymitten er en ePididal betennelse på 8217;. Det er ofte en «8217; bakteriell infeksjon. Dette inkluderer noen seksuelle transmisjon (IST) infeksjoner, som gonoré eller klamydia.

A’infeksjon forårsaker også orkitt, som er en Testicle Inflammation. Bakterier eller Mump Virus kan forårsake infeksjonen.

Testicular Twist

Testicular Twist oppstår når testiklene vri, generelt på grunn av et sår eller en ulykke. Denne tilstanden forekommer oftere i gutter i alderen 13 og 17, men kan påvirke menn i alle aldre.

Dette er en medisinsk nødsituasjon som krever presserende undersøkelser og mulig omsorg.

Brokk

En type brokk oppstår når en del av # 8217; tarmene trenger inn gjennom lysken og i pungen. Dette kan forårsake pungenforstørrelse.

Testikkelkreft

Noen klumper indikerer veksten av testisk kreft. Bare en lege kan avgjøre om en knutepunkt er kreftfremkallende.

Testikkelkreft er ikke vanlig samlet, men det er mer vanlig Type kreft blant amerikanske menn i alderen 15 og 35 år gammel.

Diagnose av testikulære knuter

Legen kan riktig diagnostisere årsaken til en testikkelnodul. Fikse en avtale med legen din dersom du merker et knutepunkt under en selveksamen eller hvis du finner symptomene beskrevet ovenfor.

Hvis du finner testikulære twisting symptomer etter en skade, gå til beredskapsrommet umiddelbart. Hvis det ikke er behandlet, kan testikulær vri forårsake dødsfallet til testiklene og infertiliteten.

Før d ‘& # 8217; avtalen, noterer symptomene du opplever, og hvor lenge har du advart dem. Fortell legen din dersom du har lidd nylig skader. Du bør også være klar til å snakke om din seksuelle aktivitet.

Legen vil ha på seg hansker og fysisk undersøke testiklene for å annotere sin størrelse og posisjonering og å kontrollere tilstedeværelsen av hevelse og ømhet.

De fleste testikulære knuter kan diagnostiseres under en fysisk undersøkelse. Imidlertid kan legen bestille andre tester for å bekrefte diagnosen.

Disse testene kan inkludere:

 • A’ultralyd, som bruker lydbølger for å lage en «8217; bilde av testiklene, scrotum og # 8217; Abdomen
 • En blodprøve, som involverer analysen av en blodprøve for tilstedeværelsen av tumorceller, infeksjoner eller andre tegn på problemer
 • En screening Ti, hvor en væskeprøve oppsamles fra penis med en pute eller urin som skal analyseres i et laboratorium for gonoré og klamydia
 • En biopsi, som involverer fjerning av en liten prøve av stoff fra testikelen med spesialutstyr og prøven til et testlaboratorium

Behandling for testikulære knuter

Behandlingsplanen din varierer avhengig av årsaken til testikkelnodulen.

Varicocele

Smerte fra en varicocele forsvinner vanligvis uten behandling. Imidlertid kan legen foreskrive smertestillende midler eller gi deg råd til å bruke benk smertestillende midler.

I tilfelle tilbakevendende episoder av ubehag kan kirurgi redusere overbelastning i blodårene.

L’Intervensjon kan føre til binding av de berørte venene eller avviket i blodet til disse årene gjennom andre metoder. Dette betyr at blodet omgår disse årene, og eliminerer hevelsen.

Hydrocele

Behandling for en hydrocele nodule kan også føre til kirurgi, men oftest løser alene alle’alder av 2 år. L’Intervensjonen inkluderer utførelsen av et lite snitt i skrotet for å tømme overflødig væske.

Epididimale cyster

En epididimal cyste krever ikke behandling med mindre det forårsaker smerte eller ubehag. Kirurgi kan trenge. Under denne prosedyren vil kirurgen fjerne cysten og forsegle skrotet med poeng som vanligvis løses innen 10 dager.

Testicular Twist

Testikulær vridning krever umiddelbar kirurgi for å oppløse testikelen og gjenopprette blodet. Testiklen din kan dø hvis du ikke mottar en torsjonsbehandling innen 6 timer.

Hvis ditt testikkel dør, må legen kirurgisk fjerne den.

Epididymitt og orkitt

Legen kan behandle infeksjoner i # 8217; epididal eller i testiklene med antibiotika hvis bakteriene er årsaken. I tilfelle av en TSI, kan det også være nødvendig å ta vare på partneren din.

Brokk

En’Hernia blir ofte behandlet med kirurgi. Legen kan lede deg til en spesialist i brokk for behandling.

Testikkelkreft

Testkreft behandles ved kirurgi, kjemoterapi, radioterapi og andre metoder. Ditt spesifikke behandlingskurs vil avhenge av hvor tidlig kreften din er oppdaget og andre faktorer.

Den kirurgiske fjerningen av testiklen kan bidra til å stoppe spredningen av kreft til andre deler av kroppen.

Hva er perspektivet?

Ditt perspektiv vil avhenge av den underliggende årsaken til testikkelnappen din.

De fleste tilfeller av testikulære knuter er ikke alvorlige eller kreftfremkallende. Testikkelkreft er sjeldent. Det er også svært herdbart, og det er herdbart hvis du finner det snart.

Det faktum at menn skal eller ikke å gjøre Testestal Månedlig selvundersøkelse, er et kontroversielt problem. Det er ingen gyldige tester som en selvundersøkelse fører til en reduksjon i dødelighet for testikkelkreft.

Fordi det er vanskelig å forstå årsaken til en testikkelnodul basert bare for symptomer, er det viktig å besøke en lege hvis du legger merke til noen endringer. Fikse en avtale med legen din hvis du merker klumper, hevelse eller smerte i testiklene.