Testicular Atrofi: Symptomer, årsaker og behandling

Så’er testikulær atrofi?

L’testikulær atrofi refererer til krympingen av testiklene, som er de to mannlige reproduktive kjertlene som ligger i pungen. Hovedfunksjonen til skrotumet er å justere temperaturen rundt testiklene, som er innsnevring som svar på kalde temperaturer og slapper av som svar på de heteste temperaturene. Dette kan få testiklene dine til å se lengre eller mindre enn vanlig.

Imidlertid, L’testicular atrofi refererer til krympingen av ekte testikler, ikke skrotumet. Dette kan skyldes flere faktorer, inkludert en skade, en tilstand nedenfor eller eksponering for visse kjemikalier.

Fortsett å lese Finn ut mer om mulige årsaker, og hvis testikulær atrofien er reversibel.

Hva er symptomene?

Mens det viktigste symptomet på’testikulær atrofi er innsnevring av en eller begge testikler, kan mange andre symptomer følge det, avhengig av & # 8217;.

Symptomer før puberteten

For personer som ikke har passert gjennom puberteten, inkluderer ytterligere symptomer på testikulær atrofi manglende evne til å utvikle sekundære seksuelle egenskaper, for eksempel:

 • Ansiktshår
 • kjønnshår
 • større penis størrelse

Symptomer etter puberteten

Hvis du har krysset puberteten, kan ytterligere symptomer på testikulært atrofi inkludere:

 • Redusert seksuell lyst
 • infertilitet
 • Redusert muskelmasse
 • Fraværende eller redusert ansiktshårvekst
 • Vekst av fraværende eller redusert skamhår
 • Mykere testikler

Hva årsaken?

orkitt

L’orkitt refererer til # 8217; betennelse i testiklene. Dens viktigste symptomer er smerte og hevelse i testiklene, men det kan også forårsake kvalme og feber. Mens hevelse i utgangspunktet kan gjøre de større testiklene ser ut, kan orkittet til slutt bringe til testikulært atrofi.

Det er to hovedtyper av orchitis:

 • Viral orchitis. Dette er vanligvis forårsaket av matetittviruset. Så langt som en tredjedel av menn som har kusma etter at puberteten utvikler orkitt;. Dette skjer ofte innen fire eller syv dager fra utseendet på matetitt.
 • Bakteriell orkitis. Denne typen orkitt på grunn av en Seksuell overføring (STI) -infeksjon, som gonoré eller klamydia. I noen tilfeller er det forårsaket av A’urinveisinfeksjon eller fra & fra’innsetting av et kateter eller et annet medisinsk instrument i penis.

Andre årsaker

Utover orkittet kan mange andre ting forårsake testikulær atrofi, inkludert:

 • Alder. Mens kvinner krysser overgangsalderen, krysser noen menn en lignende prosess kjent som andropause. Dette forårsaker lave testosteronnivåer, som kan føre til testikulær atrofi.
 • Varicocele. En varicocele er som en åreknuter, men den ligger i nærheten av testiklene i stedet for bena. Varicoceli påvirker vanligvis den venstre testiklen og kan skade rørene som produserer sæd, alt dette er indre av testiklene. Dette kan gjøre testerskapet interessert mindre.
 • Testicular Twist. Dette skjer når en testikkel roterer og vri spermabelen, som bærer blodet til skrotet. Reduksjonen av blodstrømmen kan forårsake smerte og hevelse til testiklene. Hvis det ikke er behandlet innen få timer, kan det forårsake permanent testikulær atrofi.
 • Testosteron erstatningsterapi (TRT). Noen menn sendt til TRT Experience Testicular Atrofi. Dette skyldes at TRT kan avbryte produksjonen av gonadotropinfrigivelsen hormonet (GnRH). Uten GnRH stopper hypofysen som produserer det luteiniserende hormonet (LH). Uten LH, stopper testiklene som slutter å utskille testosteron, noe som fører til mindre testikler.
 • Bruk av anabole eller østrogen steroider. L’Inntak av anabole steroider eller østrogentilskudd kan forårsake den samme effekten på TRT-hormonene.
 • Lidelse fra alkoholbruk. L’Alkohol kan forårsake både lavt testosteronnivå og testikulær vevskader, som begge kan føre til testikulær atrofi.

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

For å forstå hva som forårsaker testikulær atrofi, kan legen stille deg noen spørsmål om din livsstil og din seksuelle historie. Dette vil hjelpe dem med å avgjøre om alkoholen eller en IST kan være årsaken.

Deretter vil de trolig undersøke testiklene dine, verifisere sin størrelse, konsistens og kompaktitet. Avhengig av hva de finner, kan de bestille noen tester, inkludert:

 • A’testikulær ultralyd
 • En komplett emochromocytometrisk undersøkelse
 • En testosteron nivå test

Hvordan det blir behandlet?

Behandling av testikulær atrofien avhenger av årsaken. Hvis det skyldes en STI eller A’annen infeksjon, vil du sannsynligvis trenge en syklus av antibiotika. I andre tilfeller må du gjøre noen endringer i livsstilen. I sjeldne tilfeller kan kirurgi være nødvendig for å behandle tilfeller av testikulær vri.

Mens forholdene som kan forårsake testikulær atrofi generelt enkle å behandle, # 8217; Testicular atrofi selv er ikke alltid reversibel. I mange tilfeller øker for tidlig behandling sannsynligheten for at 8217; testikulær atrofi er reversibel. Dette er spesielt viktig hvis din testikulære atrofi skyldes testikulær vri. Venter enda mer enn noen få timer å se etter behandling kan føre til permanent skade.

Det er ingen prøvet måte å naturligvis invertere testikulært atrofi.

Lev med testikulær atrofi

Mange ting kan forårsake innsnevring av testikler, fra # 8217; bruk av steroider til seksuelt overførbare sykdommer. Uavhengig av årsaken, er det viktig å snakke med legen din så snart du begynner å merke en krymping. Tidlig behandling er nøkkelen til å lykkes med å invertere testikkel-atrofien.