Terapi med plasma fibroblaster: prosedyre, fordeler og effektivitet

Del på Pinterest

Plasma fibroblast terapi er en estetisk prosedyre som noen helsepersonell kan tilby som alternativ til lasere, injeksjoner eller kirurgiske terapier for å faste og forbedre hudens utseende;.

Denne terapien er ganske ny for scenen for ansikts- og kosmetiske behandlinger.

Fortsett å lese for å finne ut hvordan det fungerer og hvor mye det vil ta deg tilbake.

COS’terapi med plasma fibroblaster?

Terapien med plasma fibroblaster måler fibroblaster. Dette er cellene i dermis som produserer kollagen og protein, lærlaget like under det ytre laget av huden.

Fibroblaster spiller en viktig rolle i # 8217; Hjelp helbredelsen av hudsår, samt å opprettholde kompaktiteten og spenningen i huden.

Plasma fibroblast terapi bruker en enhet som ligner en penn som laster ned en høyfrekvent elektrisk strøm i små hudområder.

Spissen av plasmaet berører ikke huden, men løser en målrettet strøm rett over huden. Den varme strømmen skaper små hull, eller mikroår, i hudlaget.

Ifølge en 2019 Artikkel Publisert i PMFA Magazine, L’termisk avbrudd, eller varme skade, fra terapi med plasma fibroblaster:

 • Dryss hudproteiner
 • oppfordrer vevsregenerering
 • Stimulerer fibroblaster-aktiviteten
 • Forårsaker vevkontraksjon (avstivning)

Helsepersonell kan også kalle denne plasma-hudens resurfacing tilnærming.

Hva er fordelene med terapi med plasma fibroblaster?

Terapi med plasma fibroblaster er en ikke-kirurgisk behandling som kan brukes til å behandle følgende betingelser:

 • Kvise-arr
 • Aldring foto, inkludert flekker av Dell & # 8217;
 • Seborrheic keratose
 • Rynket skinn, inkludert øyelokk, nakke, kjeve og over lepper

Kosmetiske spesialister kan også bruke terapi med plasma fibroblaster som et alternativ til å leppe fyllstoffer for å gjøre sine lepper fullere.

Det fungerer?

Når terapi med plasma fibroblaster utføres i et trygt og kontrollert miljø, kan:

 • Forbedre hudkornet
 • gi effekter av stramming av huden fra mild til moderat
 • forårsake en viss grad av endring av konturen i hudens ansikt

Ifølge en 2014 Artikkel Publisert i magasinet Klinisk, kosmetisk og undersøkelsesermatologi, bør effektene stimulere fibroblastproduksjon opptil 1 år etter behandling.

Det er imidlertid ikke mange terapi studier med plasma fibroblaster som det er en relativt ny estetisk prosedyre.

En liten studie av 2007 brukte terapier med plasma fibroblaster på åtte deltakere.

Hver deltaker mottok en fullstendig behandling av ansiktet hver 3. uke. På slutten av studien rapporterte pasientene til Prosentvis reduksjon 37 i rynkene i ansiktet og en 68 prosent Generell forbedring av # 8217; ansiktet på ansiktet.

Com’er prosedyren?

Selv om prosedyren kan variere litt basert på hvor du blir utsatt for behandlingen, inkluderer grunnleggende trinn generelt:

 • Hudrensing og anvendelse av en bedøvelsesrem (bedøvelse) topisk. Du må kanskje vente ca 30 minutter, slik at bedøvelse krem ​​har effekt.
 • Behandling av hudområdet utpekt med plasmapennen. Pennen vil skape små buer med mikrokjørenter som danner små poeng som ligner skorpe på huden.
 • En profesjonell vil fjerne bedøvelseskremet og vil påføre en forfriskende gel for å minimere prikking og brennende følelse når det er mulig.

Prosedyren tar vanligvis fra 30 til 60 minutter som skal utføres.

gjenoppretting

Når prosedyren er fullført, kan du forvente de små punktene å danne skorpene og falle etter ca. 1 uke. I de kommende to ukene, som huden helbreder, bør det se mer tid og brus.

Noen mennesker kan se fordelene ved behandling, mens andre kan ta tre behandlinger før det ser resultater.

Hvem er en god kandidat for denne prosedyren?

De beste kandidatene for denne prosedyren er mennesker med problemer med mild til moderate hudrynker.

Du bør ikke motta terapi med plasma fibroblaster hvis:

 • de ammer
 • jeg er gravid
 • Har en’allergi mot aktuelle anestetiske forberedelser
 • har en infeksjon på 8217
 • bruker isotretinoin for rynker eller l’akne

Videre, hvis du har en historie med cheloider eller hypertrofiske arr, er det tilrådelig å nærme seg terapien med plasma fibroblaster med forsiktighet.

Det er viktig å snakke med en helsepersonell før prosedyren for å diskutere dine behandlingsmål og eventuelle potensielle bekymringer for at du kanskje har gitt til dine generelle helsemessige forhold.

Det er trygt og det er bivirkninger?

Det er svært viktig at helsepersonell som utfører prosedyren, etablerer deg realistiske mål. Selv om terapi med plasma fibroblaster kan gi resultater, er det lite sannsynlig å være så dramatisk som en kirurgisk prosedyre.

Videre er prosedyren ikke uten bivirkninger. Eksempler på bivirkninger inkluderer:

 • rødhet
 • opphovning
 • Mild hypopigmentasjon (lysende punkter)
 • Mild hyperpigmentering (mørke flekker)
 • Hud peeling og skorpe formasjon

Det er verdt å merke seg at terapi med plasma fibroblaster ikke er lovlig i alle deler av verden.

For eksempel tillater Canada ikke bruk av plasma penner for kosmetiske formål.

Helse Canada mener at terapi med plasma fibroblaster kan føre til helserisiko som enheter (og noen av skjønnhetene som bruker dem), har ikke blitt evaluert for sikkerhet, effektivitet eller kvalitet.

Ikke prøv dette hjemme

Bare fordi noe er solgt på nettet, betyr det ikke at det er trygt. Noen nettsteder kan selge penner som bekrefter at du kan utføre terapi med plasma fibroblaster hjemme.

Dette er aldri en god ide. Det er ingen sjekker på hvordan disse penner er laget og kan forårsake betydelig skade, for eksempel brannskader i ansiktet.

Hvor mye terapi koster plasma fibroblaster?

Kostnadene ved behandling med plasma fibroblaster er vanligvis avhengige av de som utfører prosedyren, og fra hvilke områder av huden er målrettet.

For eksempel, Rain Spa En Rhinebeck, New York, rapporterer at terapi med plasma fibroblaster koster $ 600 for behandling av regionen under øynene, eller $ 720 for behandling av øvre eller underleppen.

De Celebrity Skincare Spa I Scottsdale, Arizona, belaster $ 500 for behandling av frontlinjer og $ 400 for behandling av høneben.

Hvis du er interessert i behandling, bør du spørre legen din hvor mange behandlinger du måtte trenge å se resultater, og hvis frekvensen inneholder alle kostnader, inkludert de for bedøvelse av kremer.

Hvordan finne en kosmetikkleverandør som kjører terapi med plasma fibroblaster

For tiden er det ingen forening av terapi leverandører med plasma fibroblaster som har en sentral for forskningsposisjon. Du kan imidlertid søke etter en pålitelig helsetjenester operatør på følgende nettsteder:

Hvis du kontakter disse helsepersonellene, kan du spørre om de gir en terapi med plasma fibroblaster.

Pass på at du spør leverandørene du vurderer:

 • Antall behandlinger som utføres
 • Hvordan minimere bivirkninger
 • Hvordan sterilisere utstyret

Main takeaways

Terapien med plasma fibroblaster er en nyere teknikk og har derfor for tiden ingen bevis på effektiviteten.

Det er imidlertid en teknikk som kan justere huden uten behov for invasive kosmetiske prosedyrer. De fleste vil ta ca 1 uke med inaktivitet og vil se resultatene over flere uker.

Hvis du er interessert i terapi med plasma fibroblaster, snakk med en helsetjenester operatør av hva du kan forvente, og hvis prosedyren er riktig for deg.