Tennenavn: Form og funksjon av fire typer tenner

Hva slags tenner er?

Tennene dine er en av de sterkeste delene av kroppen din. De består av proteiner som kollagen og mineraler som fotball. I tillegg til å hjelpe deg med å tygge selv de vanskeligste matene, hjelper de deg også med å snakke tydelig.

De fleste voksne har 32 tenner, kalt permanente eller sekundære tenner:

  • 8 Incisors
  • 4 hjørnetenner, også kalt hjørnetenner
  • 8 Premolars, også kalt premolar
  • 12 molarer, hvorav 4 tenner av dommen

Barn har bare 20 tenner, kalt primære, midlertidige eller melke tenner. De inkluderer de samme 10 tennene i øvre og nedre kjeve:

  • 4 snitt
  • 2 hjørnetenner
  • Molari 4

De primære tennene begynner å eksplodere gjennom tannkjøttet når et barn er ca 6 måneder. De nedre snittene er vanligvis de første primære tennene for å komme inn. De fleste barn De har alle 20 primære tenner innen 3 år.

Barn har en tendens til å miste primære tenner mellom 6 og 12 år. De erstattes deretter av permanente tenner. Molarene er vanligvis de første faste tennene for å komme inn. De fleste har alle tennene permanent i deres sted for 21 år.

Fortsett å lese for å lære mer om de forskjellige typer tenner, inkludert deres form og funksjon.

Diagram

Del på Pinterest

Hva er snittene?

Dine åtte snitt er funnet i forsiden av munnen. Du har fire i øvre og fire kjeve i underkjeven.

Insisørene har form av små meisler. De har skarpe kanter som hjelper deg med å bite mat. Hver gang du føler tennene dine i noe, som et eple, bruk incisive tenner.

Insistene er vanligvis den første serien av tenner å bryte ut, som vises ca. 6 måneder. Det voksne settet vokser mellom 6 og 8 år.

Hva er hundene?

Dine fire hjørnetenner sitter ved siden av snittene. Du har to hjørnetenner på toppen av munnen og to på bunnen.

Hunder har en skarp og spiss overflate for å rive mat.

De første små hjørnetenene ankommer mellom 16 og 20 måneder. De øvre hjørnetenner vokser først, etterfulgt av nedre hjørnetenner.

De lavere voksne hjørnetenner dukker opp på motsatt måte. Først av alt, slår de nedre hjørnetenatene tannkjøttet rundt 9 år, slik at de øvre hjørnetenene går inn i en alder av 11217 år; alder 11 eller 12 år.

Hva premolarene er?

Dine åtte premolarer sitter ved siden av dine hjørnetenner. Det er fire premolarer opp og fire på bunnen.

Premolars er større enn hjørnetenner og snitt. De har en flat overflate med rygger for å knuse og male mat i mindre stykker for å gjøre det lettere å svelge.

Molar tenner fra meieri erstattes av premiere voksne. Babyer og små barn er ikke premolar fordi disse tennene ikke begynner å gå inn i ca 10 år.

Hva er molarene?

Dine 12 molar er dine større og sterkere tenner. Du er oppe og seks ned. De åtte hovedmolarene er noen ganger delt inn i 6 år gamle molarer og 12 år, basert på når de vokser vanligvis.

L’bred overflate av molarer hjelper dem med å male mat. Når du spiser, presser ditt språk maten på bunnen av munnen. Så, molarer bryter maten i stykker ganske små at de kan bli inntatt.

Molars inkluderer fire tenner av dommen, som er L’siste serien av tenner å komme inn. Vanligvis ankomme mellom 17 og 25 år. Dommens tenner kalles også tredje molarer.

Ikke alle har nok plass i munnen for denne # 8217; siste gruppe tenner. Noen ganger er dommen av dommen påvirkes, noe som betyr at de er blokkert under tannkjøttet. Dette betyr at de ikke har plass til å vokse. Hvis du ikke har plass til tenner av dommen, vil du sannsynligvis måtte fjerne dem.

Bunnlinjen

Dine 32 tenner er avgjørende for biting og sliping av mat. Du trenger også tennene dine for å hjelpe deg med å snakke tydelig. Selv om tennene dine er solide, vil de ikke vare en levetid hvis du ikke bryr deg om dem.

For å holde tennene i god form, bruk den interdentale tråden og tannbørsten regelmessig og følg profesjonell tannrengjøring hver sjette måned.