Tendon reparasjon kirurgi: grunner, prosedyre og utvinning

COS’Tendon Repair Surgery er?

Tendon reparasjon er en operasjon utført for å behandle en revet eller på annen måte skadet senen. Senene er det myke vevet i form av et band som forbinder musklene til beinene. Når musklene kontrakt, tar senene beinene og gjør leddene flytte.

Når Senon Skade oppstår, kan bevegelsen være alvorlig begrenset. L’skadet område kan virke svak eller smertefullt.

L’Tendon Reparasjonsintervensjon kan være nyttig for folk som har seneskader som gjør bevegelsen av A’artikulasjon eller er svært smertefulle.

Vanlige grunner til en gardiner reparasjon kirurgi

Tendon reparasjon utføres for å gjenopprette normal bevegelse av A’artikulasjon. Tendonskader kan forekomme hvor som helst i kroppen der senene er til stede. Leddene som er mest berørt fra skade på senene er skuldrene, albuene, anklene, knærne og fingrene.

En seneskade kan oppstå på grunn av en lacerasjon (kutt) som krysser huden og senen. En ulykke på senen er også vanlig av kontakt sportsskader som fotball, bryting og rugby.

Sekund American Academy of Orthopedic Surgeons, & # 8220; jersey finger & # 8221; Det er en av de vanligste sportsulykker som påvirker sener. Det kan skje når en spiller griper en annen spillers skjorte og forblir fast med fingeren på skjorten. Når den andre spilleren beveger seg, blir fingeren trukket og i sin tur trekkes senen fra # 8217;.

Skader på senene kan også forekomme i reumatoid artritt, en inflammatorisk artikulasjonssykdom. L’reumatoid artritt kan innebære sener, forårsaker tårer.

Hvordan sener reparasjon utføres?

Generelt er en kirurg reparert under tendens reparasjon:

 • Lage en eller flere graveringer (kutt) i huden over den skadede senen
 • sy de revet endene av senen sammen
 • Kontroller det omkringliggende vevet for å sikre at andre skader har skjedd, for eksempel skade på blodkar eller nerver
 • Lukk opp gravering
 • Dekke området med sterile bandasjer eller medisiner
 • Immobilisere eller holde artikulasjonen for å tillate gardinene å helbrede

Hvis ikke C’Det er ganske sunne sener å koble til igjen, kirurgen kan utføre en tendensgraft med et stykke sene fra en annen kroppsdel. Det kan være fra foten eller til spissen, for eksempel. Noen ganger kan en overføring av senen (flytte en sene fra A’andre) andre) kan være nyttig for å gjenopprette funksjonen.

L’anestesi (smertestillende stoffet) brukes under senerreparasjon for å hindre at pasienten prøver smerte under intervensjonen.

Typer av anestesi er:

 • Lokalbedøvelse. L’område hvor intervensjonen er ufølsom og smertefri.
 • Regional anestesi. L’Område og # 8217; område hvor operasjonen er ufølsom og smertefri.
 • Generell anestesi. Pasienten er bevisstløs (sover) og ikke i stand til å prøve smerte.

Potensielle risikoer som har en gardiner reparasjon kirurgi

Risiko forbundet med Tendon Repair inkluderer:

 • Arr stoff, som kan danne og forhindre at leddene beveger seg lett
 • et visst tap av leddbruk
 • Stivhet av’artikulasjon
 • Rive av senen

Risiko for anestesi inkluderer narkotikakreaksjoner som pustevansker, hudutslett eller kløe. Risiko for kirurgi generelt inkluderer blødning og infeksjon.

Utvinning og omsorg etter operasjonen;

TENGE Reparasjoner utføres vanligvis på ambulant basis. Dette betyr at pasienten kan gå hjem etter intervensjonen. Hvis pasienten forblir på sykehuset, er det vanligvis for en kort periode.

Healing kan ta opptil 12 uker. Det kan være nødvendig å støtte den skadde senen med en splint eller en kritt for å eliminere spenningen fra den reparerte senen.

Fysioterapi eller ergoterapi er vanligvis nødvendig for å gjenoppta bevegelsen trygt. Vent på bevegelsen tilbake til gradvis, med en viss stivhet.

En behandling kan være nødvendig etter operasjonen for å minimere arrvevet. For mye arr vev kan gjøre skadet senen bevegelse vanskelig.

Perspektiver av gardinreparasjon kirurgi

TENG-reparasjoner kan være svært vellykkede hvis de utføres sammen med riktig fysisk terapi eller ergoterapi. Som en generell regel utføres en gardinreparasjon etter senenreparasjonen etter ulykken, den enkleste er operasjonen og den enklere er gjenopprettingen.

I noen tilfeller kan langsiktige komplikasjoner utvikle seg. Stivhet kan være langvarig. Noen skader på sener, som for eksempel skade på arm flexor sen, kan være svært vanskelig å reparere.

Før intervensjonen, diskuter de potensielle resultatene med legen din for å få en realistisk visjon om dine individuelle prospekter.