Tegn på inflammatorisk brystkreft

COS’er inflammatorisk brystkreft?

Inflammatorisk brystkreft (IBC) er en sjelden og aggressiv form av brystkreft som oppstår når ondartet celler blokkerer lymfekar i brysthuden. L’IBC er forskjellig fra andre former for brystkreft fordi det vanligvis ikke forårsaker et knutepunkt eller en masse.

Denne kreften er bare 1 prosent 5 av alle tilfeller av brystkreft. Den har en femårig overlevelse av bare 40 prosent. Det er viktig å gjenkjenne tegnene på inflammatorisk brystkreft og snakke umiddelbart med en lege hvis det er kjent at brystet endres.

Symptomer på inflammatorisk brystkreft

Fordi IBC er en aggressiv kreftform, kan sykdommen utvikle seg raskt innen dager, uker eller måneder. Av denne grunn, motta en tidlig diagnose er ekstremt viktig.

Selv om du ikke vanligvis utvikler en karakteristisk nodule av andre brystkreft, kan du ha mange av følgende symptomer.

Bryst misfarging

Et tidlig inflammatorisk brystkreft tegn er bryst misfarging. En liten del kan virke rød, rosa eller lilla.

Misfargingen kan virke som en blåmerke, så du kan rive den av som noe seriøst. Men brystrødhet er et klassisk inflammatorisk brystkreft symptom. Ikke ignorere uforklarlige blåmerker på brystet.

Brystsmerter

På grunn av den inflammatoriske karakteren av denne kreften, kan brystet ha et annet utseende og følelse. For eksempel, L’betennelse kan få brystet til å føle seg varmt for berøring. Du kan også ha soreliness og brystsmerter.

Opphold liggende på magen kan være ubeleilig. Avhengig av alvorlighetsgraden av ømhet, kan det være smertefullt å ha på seg en bh. I tillegg til smerte og ømhet, kan L’IBC forårsake vedvarende bryst kløe, spesielt rundt brystvorten.

Hud dimples

En annen inflammatorisk brystkreft detektor tegn er hud dimples eller smurt hud. Den dimple, som kan gjøre huden ligner på en peeling d’oransje, det er et bekymringsfullt tegn.

Endring i # 8217; aspektet av brystvorten

En endring i form av brystvorten er et annet mulig forgjengelig tegn på inflammatorisk brystkreft. Din brystvorte kan bli flatt eller trekke ut alle & # 8217;.

En klype testen kan bidra til å avgjøre om brystvortene dine er flate eller inverterte. Plasser tommelen og # 8217; indeks rundt areola og forsiktig belønninger. En vanlig nippel beveger seg fremover etter å klemme den. En flat nippel beveger seg ikke fremover eller bakover. En klemme legger tilbake en brystvorte opp ned i brystet.

Å ha flate eller inverterte brystvorter betyr ikke nødvendigvis å ha en inflammatorisk brystkreft. Disse typer brystvorter er normale for noen kvinner og er ikke en grunn til bekymring. D’En annen del, hvis brystvorten endres, snakk umiddelbart med legen din.

Svelgede lymfeknuter

L’IBC kan forårsake utvidelse av lymfeknuter. Hvis du mistenker en utvidelse av lymfeknuter under armen eller på kragebenet, kontakt lege raskt.

Plutselig endring av bryststørrelse

Inflammatorisk brystkreft kan endre brystets utseende. Denne endringen kan oppstå for plutselig. Siden denne kreften kan forårsake betennelse og hevelse, kan det oppstå utvidelse eller brysttykkelse.

Det slått brystet kan virke betydelig større enn det andre brystet eller føle seg tungt og hardt. Noen kvinner med IBC opplever også brystkrympe og deres bryster reduseres i størrelse.

Hvis du alltid har hatt symmetriske bryster og kjent en plutselig økning eller reduksjon i størrelsen på et bryst, snakk med legen din for å utelukke en inflammatorisk brystkreft.

Inflammatorisk brystkreft vs brystinfeksjon

Hvis du har et av de ovennevnte symptomene, kan du tenke på å ha en inflammatorisk brystkreft. Før panikk, er det viktig å merke seg at symptomene på # 8217; IBC kan etterligne de av mastittet, A’brystinfeksjon.

Mastitt kan forårsake hevelse, smerte og bryst rødhet. Denne tilstanden er mer vanlig hos kvinner som ammer, men kan også utvikle seg hos kvinner som ikke ammer. L’Infeksjon kan skyldes en hindret melkekanal eller fra bakterier som kommer inn i huden gjennom et spor eller en pause rundt brystvorten.

Mastitt kan også forårsake feber, hodepine og sekresjon fra brystvorten. Disse tre symptomene er ikke typiske for’IBC. Siden symptomene på mastitt og inflammatorisk brystkreft kan forveksles, bør du aldri diagnostisere deg selv med noen av de to forholdene.

La legen din gjøre diagnosen. Hvis du lider av mastitt, kan legen din foreskrive antibiotika for å behandle infeksjonen. Dine symptomer bør forbedres innen et par dager. Mastitt kan sjelden forårsake en brystabsess, at legen må tømme.

Hvis legen diagnostiserer mastitt, men infeksjonen ikke forbedrer eller forverres, følger du raskt en annen avtale.

Mastitt som ikke reagerer på antibiotika kan være en inflammatorisk brystkreft. Legen din kan planlegge en bildebehandlingstest eller biopsi for å diagnostisere eller ekskludere kreft.

Kommende trinn

Etter at du har blitt diagnostisert med inflammatorisk brystkreft, er det neste trinnet at legen din stadier kreft. For å gjøre dette, kan legen din bestille flere bildebehandlingstester, for eksempel en TC eller bein scintigrafi, for å se om kreft har spredt seg til nærliggende lymfeknuter eller andre deler av kroppen.

Den inflammatoriske brystkreftbehandlingen kan inkludere:

  • Kjemoterapi, som er en kombinasjon av rusmidler for å drepe tumorceller
  • Kirurgi for å fjerne de berørte brystene og lymfeknuter
  • Radioterapi, som bruker høy effekt energi bjelker for å ødelegge og stoppe diffusjonen av kreft celler

En diagnose av kreft er ødeleggende og skremmende. Sjansene dine for å beseire sykdommen øker med en tidlig diagnose og starten på behandlingen så snart som mulig.

Under behandling, søk støtte for å håndtere sykdommen din. Gjenoppretting kan være en global kombinasjon. Det er viktig å kjenne dine tilstands- og behandlingsalternativer.

Søk også støtte for andre. Dette kan inkludere L’Adhesion til en lokal støttegruppe for kreftpasienter og overlevende, arbeid med en terapeut som hjelper kreftpasienter eller betro med familie og venner.

Finn støtte fra andre mennesker som bor med brystkreft. Last ned Healthline Free App her.