Tattoo fjerningskrem: virkelig fungerer? Pluss andre fjerningsmetoder

Så’er tatovering fjerning krem?

Kremer for tatovering fjerning påføres huden tatovert i håp om å slette blekk. Mange er tilgjengelige i varehus eller i nettbutikker, men det er få tester som kremer for fjerning av tatoveringer faktisk fjerner tatoveringer.

De fleste av disse produktene hevder ikke engang å fjerne tatoveringer helt. I stedet hevder de å bidra til å gjøre tatoveringer mindre åpenbare.

Kremene for å fjerne tatoveringer innebærer også alvorlige bivirkninger, inkludert brennende og arr.

Fortsett å lese for å lære mer om hvorfor tatovering fjerningskrem ikke fungerer, og hvilke metoder du kan bruke til å fjerne tatoveringer uten å skade kroppen din eller skade huden din.

Kremer for å fjerne tatoveringer virkelig fungerer?

Det korte svaret? Nei.

Disse kremer hevder å fjerne tatoveringer som blekner eller løsner det øvre laget av huden (epidermis). Noen hevder å erstatte hvite blodlegemer på huden (makrofager) som er fulle av tatoveringsblekk.

L’Tattoo blekk injiseres i det etterfølgende laget av huden (Derma), så mange av disse overflate-nivået behandlinger med tatovering fjerning kremer er ineffektive i å fjerne tatovering blekk. I beste fall vil en krem ​​forsvinne tatoveringen, og etterlate en forvrengt og misfarget versjon av tatoveringen som kan bli et permanent arr.

Kremer for fjerning av tatoveringer inneholder også kjemikalier, slik som LIrichlorediksyre-peelingmiddel, som også anvendes i behandlinger for andre hudsykdommer. Selv om trikloreddiksyren regelmessig brukes av helsepersonell for profesjonelle hudbehandlinger, kan det være farlig å bruke det hjemme uten tilsyn.

Bivirkninger er mulige?

Kjemikalier som L’Trikloreddiksyre er regulert av mat- og legemiddeladministrasjonen (FDA), men deres bruk i disse kremer er ikke. Ingen tatoveringer fjerningskrem på markedet er godkjent av FDA.

Kjemikaliene som finnes i disse produktene, kan forårsake smertefulle bivirkninger, inkludert:

 • rødhet
 • kutane utslett
 • Fiery
 • peeling
 • Permanente arr
 • Permanent hud misfarging
 • betennelse

I tilfelle allergi, L’bruk av en tvilsom krem ​​kan forårsake potensielt dødelige symptomer.

Disse inkluderer:

 • kutane utslett
 • urticaria
 • opphovning
 • respiratoriske vanskeligheter
 • kvalme
 • Han retched
 • anafylaksi

Hva kan du gjøre for å trygt fjerne tatoveringer?

Flere tatoveringsfjerningsalternativer anses å være sikre hvis de utføres av en lege, en dermatolog eller en annen autorisert medisinsk profesjonell.

Dette inkluderer:

 • Laser kirurgi
 • Kirurgisk ekskisjon
 • Dermabrasion

Laser kirurgi

Laser kirurgi fjerner tatoveringer ved hjelp av en spesiell type laser kalt laser Q-Switch. Disse lasere påfører en konsentrert varmepuls som bryter huden.

På grunn av varmen involvert, kan huden blåse, form blærer eller bløt på grunn av behandling. Legen vil gi deg en antibakteriell salve, som neoporin, for å hindre infeksjon.

Kostnadene ved fjerning av laseroperasjon varierer avhengig av størrelsen, farger og type tatovering som skal fjernes. I gjennomsnitt kan en enkelt økt koste fra $ 200 til $ 500.

Laseroperasjon kan ta flere økter for å fjerne tatoveringen helt, så en komplett behandling kan koste fra $ 1000 til over $ 10.000.

Kirurgisk ekskisjon

For å gjøre dette, vil legen numme huden rundt tatoveringen med en lokal bedøvelse. Da vil de bruke en skalpell for å kutte ut den tatoverte huden og bruke suturpunkter for å sy huden.

L’Kirurgisk ekskisjon er rask og effektiv fordi den kan utføres i en enkelt økt og fjerner helt all tatovert hud. Men det kan legge igjen et synlig arr og kan ikke fungere godt på større tatoveringer.

Kirurgisk eksisjonskostnader avhenger av størrelsen og posisjonen til tatoveringen, samt det faktum at legen foreslår at du bruker hudtransplantater. I gjennomsnitt, l’kirurgisk ekskisjon koster ca $ 850.

Dermabrasion

Dermabrasion utføres ved hjelp av et verktøy som ligner på en roterende sander. Etter å ha numbing huden ved å vokse den eller bruke en lokalbedøvelse, vil legen bruke en sirkelformet slipemiddel for å klø den tatoverte huden.

Dermabrasion kan få huden til å føle seg grov i over en uke etter at prosedyren ble utført. Det er ikke så effektivt som laser eller kirurgiske teknikker, så det er vanligvis ikke det første valget av legen for tatovering fjerning.

Dermabrasionskostnader avhenger av tatoveringsstørrelse. En liten tatovering kan fjernes for mindre enn $ 100, men en større tatovering kan variere fra $ 1000 til $ 5000.

Hvordan vet jeg hva den rette metoden er for meg?

Ikke alle tatoveringsfjerningsteknikker kan fungere bra for deg. Størrelsen, fargen eller typen tatovering blekk som brukes, kan påvirke suksessen til hver behandling.

Legen din kan ikke anbefale laserfjerning hvis du har sensitiv hud eller hvis huden din ikke reagerer godt på andre behandlinger. Laser fjerning kan også være dyrere eller ta lang tid enn du foretrekker, spesielt fordi de større tatoveringer kan kreve mange behandlinger for fullstendig fjerning.

L’kirurgisk ekskisjon kan etterlate et åpenbart arr eller være for smertefullt for større tatoveringer. Denne teknikken er mer effektiv på små tatoveringer.

Dermabrasion kan være et godt alternativ hvis laser eller eksisjonsteknikker ikke virker for deg, eller de er for dyre. Det kan også være billigere og raskere for mindre tatoveringer. Men dermabrasion er også mye mindre effektiv enn laser eller kirurgisk behandling.

Spørsmål å spørre legen din

Før du fjerner en tatovering, spør legen din følgende spørsmål:

 • Hva er de sikreste prosedyrene for huden min?
 • Hvilken behandling du vil anbefale?
 • Hvor mye det vil koste fjerningen?
 • Hvor lenge vil behandlingen ta? Jeg trenger flere behandlinger?
 • Det er risikoer jeg kjører med tatovering fjerning?
 • Behandlingen vil skade? Hvilke typer anestesi eller nummenhet er trygge å bruke?
 • Fjerningsbehandlinger vil forårsake ubehag i mine daglige aktiviteter?
 • Hvordan kan jeg sørge for at du er klar for behandling?
 • Hvor effektiv behandling vil være?

Pass på at du spør din pålitelige lege med pålitelige tatoveringsfjerningskontorer. I noen tilfeller kan legen din være i stand til å lede deg til en kirurg eller en hudlege.

Personen som utfører fjerning bør være en autorisert lege, en kirurg eller en hudlege med erfaring i fjerning av tatoveringer. De bør også ha tilgang til din kliniske mappe for å sikre at du er sunn nok til prosedyren.

Bunnlinjen

Krem for fjerning av tatoveringer virker ikke og kan forårsake alvorlige hudreaksjoner som forårsaker permanent hud eller vevskader. Disse kremer bør ikke brukes som et alternativ til behandlingene som er godkjent av FDA.

Det er mange anerkjente tatoveringsfjerningstjenester som kan gi trygge og effektive behandlinger. Noen organisasjoner, som Homeboy industrien, Gir gratis fjerning av tatoveringer av frivillige leger for folk som ønsker å fjerne tatoveringer relatert til gjenger. Andre organisasjoner kan tilby gratis fjerning av tatovering for rasistisk blekk eller annen nedsettende.