Tannanatomi: Diagram, struktur og funksjon, relaterte forhold

Typer av tenner

De fleste starter L’voksen alder med 32 tenner, unntatt dommen av dommen. Det er fire typer tenner og alle spiller en viktig rolle i måten du spiser, drikker og snakker.

De forskjellige typene inkluderer:

Fortsett å lese Finn ut mer om’Anatomi og struktur av tennene dine og forhold som kan påvirke tennene dine. Vi vil også gi råd om tannhelse.

Struktur og funksjon

Rot

Roten er den delen av tannen som strekker seg i # 8217; beinet og holder tannen på plass. Det handler om to tredjedeler av tannen.

Den består av flere deler:

Nakke

Halsen, også kalt dental livmoderhals, ligger mellom kronen og roten. Danner linjen der sementet (som dekker roten) møter emaljen.

Den har tre hoveddeler:

krone

Kronen av en tann er den delen av tannen som er synlig.

Inneholder tre deler:

Tanndiagram

Utforsk det interaktive 3-D-diagrammet for å lære mer om tennene.

Vanlige dentalforhold

Tennene dine utfører mange funksjoner på daglig basis, noe som gjør dem utsatt for en rekke forhold.

Hulrom

Hulrommene i tennene er små hull forårsaket av en akkumulering av bakterier og syre på overflaten av en tann. Hvis ikke behandlet, kan de vokse dypere inn i tannen, til du kommer til massen. Karies kan forårsake smerte, varm og kald følsomhet og kan føre til infeksjoner eller tap av tenner.

Pulpite

Pulpitten refererer til massebetennelsen, ofte på grunn av ubehandlet hulrom. De viktigste symptomene er ekstrem smerte og følsomhet i treffen. Til slutt kan han føre til en [8217; infeksjon forårsaker en abscess i tannroten.

Tannkjøttsykdom

Periodontal sykdom kalles noen ganger gingival sykdom. Er en infeksjon i & # 8217;. Vanlige symptomer inkluderer rødt, hovent, blødende eller unnvikende tannkjøtt. Det kan også forårsake halitose, smerte, følsomhet og tap av tenner. Røyking, noen stoffer og dårlig muntlig helse øker risikoen for gingival sykdommer.

maloklusjon

Maloklusjon er misalignment av tennene. Dette kan forårsake trengsel, underbatter eller overbatter. Det er ofte arvelig, men suger også tommelen, L’langsiktig bruk av en pacifier eller babyflaske, de slått eller manglende tennene og de riktige dental-enhetene kan også forårsake det. Maloklusjon kan vanligvis korrigeres med apparatet.

Bruxisme

Bruxisme refererer til sliping eller strammende tenner. Folk med bruxisme er ofte ikke klar over å ha det, og mange mennesker gjør det bare når de sover. Over tid kan bruxisme konsumere tenner emalje, forårsaker skade og til og med tenner tap. Det kan også forårsake smerte til tenner, kjeve og ører. Avhengig av tyngdekraften, kan det også skade kjeften og hindre dem i å åpne og lukke seg riktig.

Abscess

En dental abscess er en pus-veske forårsaket av en «-bakteriell infeksjon». Kan forårsake smerte til tennene som utstråler seg til kjeften, alle øre eller nakke. Andre symptomer på en abscess inkluderer følsomhet for tenner, feber, ingrossed eller smertefulle lymfeknuter og hevelse av kinn eller ansikt. Sjekk ut en tannlege eller en lege hvis du tror du har en dental abscess. Hvis ikke behandlet, kan infeksjonen spre seg til brystene eller hjernen.

Erosjon tann

L’Erosjon av tenner er pause og tap av emalje forårsaket av syre eller friksjon. Syr mat og drikke kan forårsake det. Selv L’magesyre på grunn av gastrointestinale forhold, for eksempel sur refluks, kan forårsake det. Videre kan tørrheten av langsiktige fauces også forårsake friksjon, og bringe til tennene erosjon. Vanlige tegn på tenner erosjon inkluderer smerte, følsomhet og misfarging.

Tenner påvirkning

L’tannpåvirkning skjer når det ikke er nok plass til å bringe ut en ny tann, vanligvis på grunn av overbefolkning. Det er vanlig i dommenes tenner, men det kan også oppstå når en melk tann faller før den permanente tann er klar til å gå inn.

Symptomer på en tenningstilstand

Vilkårene for tennene kan forårsake en rekke symptomer og ikke alle er åpenbare.

Sikre en avtale med tannlegen din hvis du merker et av følgende symptomer:

Forslag til sunne tenner

Du kan unngå mange tenner sykdommer ved å ta vare på tennene dine. Følg disse forslagene for å holde tennene sterke og sunne: