Sysselsettingavhengighet: Symptomer, diagnose og behandling

Når arbeidet blir en avhengighet

Ansettelsesavhengighet, ofte kalt arbeid maniac, er en sann betingelse for mental helse. Som enhver annen avhengighet, er avhengighet av arbeid manglende evne til å stoppe atferd. Ofte kommer fra et tvangsmessig behov for å nå en status og suksess eller rømme følelsesmessig stress. Sysselsettingsavhengighet styres ofte av suksess. Og er vanlig i de som er beskrevet som perfeksjonist.

Akkurat som noen med en narkotikamisbruk, får en person med en avhengighet til arbeidet en & # 8220; høye & # 8221; fra jobb. Dette fører dem til å fortsette å gjenta oppførselen som gir dem denne effekten. Folk med en avhengighet til arbeid kan ikke være i stand til å forstyrre oppførselen til tross for de negative måtene som det kan påvirke deres personlige liv eller fysisk eller psykisk helse.

Symptomer

I en kultur hvor hardt arbeid er rost, og vi forventer ofte å gjøre ekstraordinært, kan det være vanskelig å gjenkjenne avhengighet av arbeid. Folk med en avhengighet til jobben rettferdiggjør ofte deres oppførsel som forklarer hvorfor det er en god ting og kan hjelpe dem med å oppnå suksess. De kan bare virke forpliktet til sitt arbeid eller i suksessen til deres prosjekter. Imidlertid er ambisjon og avhengighet svært forskjellige.

En person med en avhengighet av arbeidet kan engasjere seg i en tvangs jobb for å unngå andre aspekter av ens liv, for eksempel å bekymre følelsesmessige problemer eller personlige kriser. Og på en lignende måte til andre avhengigheter kan personen engasjere seg i den ubevisste oppførselen til de negative effektene som avhengigheten forårsaker.

Symptomene på en avhengighet av arbeidet inkluderer:

 • tilbringe lange timer på kontoret, selv når du ikke trenger det
 • miste søvn for å engasjere seg i arbeidsprosjekter eller ferdige aktiviteter
 • være besatt av suksess relatert til arbeid
 • Ha en intens frykt for feil på jobben
 • være paranoid på arbeidsrelatert ytelse
 • forstyrrelse av personlige forhold på grunn av arbeid
 • ha en defensiv holdning til andre om sitt arbeid
 • Bruk arbeid som en måte å unngå relasjoner på
 • Arbeid for å takle feil følelser eller depresjon
 • Arbeid for å unngå å håndtere krise som død, skilsmisse eller økonomiske problemer

Diagnose

Bergen Work Addiction Scale brukes til å identifisere ansettelsesavhengighet. Ble utviklet av Rangert nr. 8217; Universitetet i Bergen og er akseptert av det medisinske samfunnet. Skalaen måler flere faktorer, inkludert frekvensen som visse aspekter gjelder for livet ditt. Disse elementene måles på en skala av:

 • Aldri (1)
 • Sjelden (2)
 • Noen ganger (3)
 • Ofte (4)
 • Alltid (5)

Elementene som du kan bli bedt om å evaluere inkluderer:

 • Tenk hvordan du frigjør tid til jobb.
 • Jobber for å redusere skyld, Ipresjon, depresjon og # 8217; angst.
 • Du ble fortalt å redusere arbeidstiden, men ignorerer de som kreves.
 • Bruke mye mer tid til å jobbe enn i utgangspunktet du mener.
 • Du føler deg stresset når du ikke klarer å jobbe.
 • Reduser hobbyer, morsomme og treningsaktiviteter i bytte for mer tid for arbeid.
 • Jobber så mye at han hadde en negativ innvirkning på helsen din.

Forskning knyttet til skalaen Publisert på Scandinavian Journal of Psychology indikerer at hvis du kan svare på & # 8220; ofte & # 8221; O & # 8220; alltid & # 8221; Til minst fire av disse elementene, kan du ha en avhengighet av arbeidet.

Behandlingsalternativer

Hvis du har en avhengighet på jobben, trenger du kanskje ikke noen samme behandlingsnivå med narkotikamisbruk. Det er imidlertid mulig at det i utgangspunktet krever et sykehus- eller poliklinisk rehabiliteringsprogram for å håndtere oppførsel.

Mens et rehabiliteringsprogram er mer vanlig i narkotika- og alkoholavhengigheter, kan selv alvorlige ansettelsesavhengigheter bli hjulpet av denne intensive tilnærmingen. Sykehusbehandling krever permanence i en struktur under utvinning. Den polikliniske behandling gjør at du kan leve hjemme mens du hyppige leksjoner og rådgivning i løpet av dagen.

Mange mennesker med en avhengighet av arbeidet Finn hjelp gjennom grupper i 12 faser og andre terapiprogrammer. Gruppebehandlingsalternativer er tilgjengelige gjennom organisasjoner som anonyme Workaholics. Denne typen program lar deg komme i kontakt med andre mennesker som står overfor lignende kamper og gir en sunn støttekilde.

Arbeidsavhengighet kan utlede fra en tilstand av sameksistent psykisk helse, som obsessiv-kompulsiv lidelse (DOC) eller bipolar lidelse. Avhengighet kan også forårsake psykiske helseproblemer, som depresjon.

Av disse grunnene kan det være nyttig å ha en mental helsevurdering. En psykisk helse ekspert kan bidra til å designe en behandlingsplan. Planen vil adressere avhengigheten og eventuelle problemer nedenfor. Individuell terapi og til og med narkotika kan bidra til å kontrollere pulser, L’angst og stress.

Forventninger

Som de fleste avhengigheter vil sysselsettingsavhengigheten forverres over tid til en person leter etter hjelp. Folk kan oppleve & # 8220; Burnout & # 8221; Hvis de jobber opp til # 8217; fysisk og mental utmattelse. Dette er et vanlig resultat av ansettelsesavhengighet. Burnout kan føre til ekstrem stress, skadede relasjoner og til og med narkotikamisbruk.

Uten omhu, kan en person med en avhengighet av arbeidet fremmedgjøre fra venner og familie. Venter for lenge for å få hjelp kan permanent skade disse relasjonene. Videre kan kronisk stress som noen ganger kommer fra konstant arbeid være vanskelig for fysisk helse. Denne oppdagelsen kom fram fra en studie publisert i Journal of the American Medical Association (Jama).

Overdreven arbeid kan føre til et svekket immunforsvar og en økning i risikoen for sykdommer. Men heldigvis er ansattavhengigheten håndterbar. Med behandling kan folk gjenopprette en sunn arbeidsbalanse i deres liv.

Folk med en arbeidsavhengighet jobber ofte for å unngå følelser av skyld, for ikke å jobbe. Derfor er det viktig for narkomanene for å utvikle et sunt forhold med arbeid. De fleste av oss trenger å jobbe for å betale regninger, så skape en balanse er grunnleggende. I de fleste tilfeller er det umulig å slutte å bare jobbe.

Det kan være nyttig å ta en pause fra jobb for å innse at livet vil gå videre uten en konstant jobb. En karriereendring kan også bidra til å håndtere avhengighet. Som en psykososial tilstand er ansettelsesavhengighet vanligvis mye lettere å kontrollere enn narkotikamisbruk. Følgende endringer kan også hjelpe:

 • Gjøre endringer i livsstil
 • balansere aktivitetene i livet ditt
 • Unngå stressfaktorer og utløse faktorer

Ressurs

Hvis du eller noen i nærheten av deg, kan du ha en avhengighet på jobben, er det organisasjoner som kan hjelpe deg. Følgende ressurser kan være nyttige for å gi mer informasjon om avhengighet av arbeids- og behandlingsalternativer: