Synovial cyster: Symptomer og behandling

COS’er en synovial cyste av ryggraden?

En synovial ryggscyste er mye full av væske som utvikler seg langs ryggraden. Det er resultatet av degenerasjonen av et artikulært ansikt på vertebrae vertebral. De fleste synoviale cyster utvikler seg i delen av den nedre ryggraden kalt lumbal kolonne.

Disse cystene er sjeldne og produserer ofte ikke symptomer. Cyster er ikke dødelige eller kreftformige. Imidlertid kan de forårsake problemer med ryggraden som spinal stenose.

Spinal Stenosis er innsnevring eller krymping av ryggraden. Trykket kan øke på ryggmargen og nerver ALLE’interiør i kolonnen. Symptomene øker alt 8217; økende press. Symptomene på spinal stenose inkluderer smerte og ryggkramper og ben. Ubehaget er ofte verre hvis du holder deg i lang tid.

Hvordan utvikle en synovial cyste?

Når en felles vertibristring av ryggraden bryter, kan den produsere mer væske enn en sunt felles. Væsken er nyttig for den skadede artikulasjonen. Gir ekstra smøring og bidrar til å lindre bevegelser av artikulasjonen;. Imidlertid kan en cyste utvikle seg som svar på overflødig væske. Når væsken akkumuleres, kan den forbli fanget i den syndige jakken i artikulasjonen. På slutten kan en cyste form.

Væsken i cysten er ikke farlig. Det er ikke under press og vil ikke forårsake noen problemer til det begynner å skyve på ryggraden. Selv veldig store cyster er sjelden et problem.

Hva er risikofaktorene for en synovial cyste?

Synovielle cyster er vanligere hos eldre siden de er resultatet av forverring av ryggraden. Det er sjelden at noen under 50 år utvikler en synovial cyste.

Hva er symptomene på en synovial cyste?

En synovial cyste forårsaker sjelden åpenbare eller påviselige symptomer til det blir stort nok til å forstyrre ryggraden. På det tidspunktet kan cysten begynne å forårsake symptomer på spinal stenose.

Symptomene kan inkludere:

  • Smerte i nedre rygg
  • Smerte til en eller begge bena
  • Smerte som utstråler langs baksiden av benet og til føttene
  • Smertefulle kramper med ben
  • nummenhet eller prikking i ett eller begge bena
  • Økt smerte og symptomer når du står at den lindrer eller lindrer når du sitter

Hvordan synoviale cyster er diagnostisert?

En synovial cyste kan ses bedre med en magnetisk resonans. Denne skanningen gjør det mulig for legen å se alt i ryggraden og finne noen cyster eller noe annet som forårsaker symptomer. Andre imaging tester slik som en røntgenstråle eller en & # 8217, ultralyd kan også være i stand til å detektere cyster.

Hvis legen din finner en cyste, vil du kanskje utføre ytterligere skanninger for å verifisere tilstedeværelsen av rygg og ryggskade. Det er viktig at legen din vurderer om det er skade på ryggraden. Videre vil legen ønske å lete etter problemer med ustabilitet før du utfører kirurgi for å fjerne cyster.

Hvordan synoviale cyster behandles?

Ikke-kirurgiske behandlingsmuligheter for synoviale cyster inkluderer:

Smerte medisiner

Degrede smertestillende stoffer som paracetamol og ibuprofen kan redusere smerte forårsaket av en cyste. Legen kan foreskrive et sterkere stoff hvis diskbehandlingene ikke hjelper.

Observasjon

Legen kan foreslå å forlate cyster alene hvis det ikke forårsaker problemer. Cyste kan ikke vokse nok til å forårsake symptomer. I så fall kan du gjennomgå behandlingsalternativene.

Redigerer Dell’aktivitet

Hvis symptomene oppstår kun med visse aktiviteter, slik som L’Trening eller arbeid, kan legen hjelpe deg med å finne måter å endre aktivitetene dine og bevegelsene dine for å redusere symptomene.

Selv en liten strekk og # 8217; trening kan hjelpe. Men det er viktig å få legenes godkjenning før. Og kald og kald terapi kan redusere ubehag og smerte.

Injeksjon

To typer injeksjoner brukes til å behandle synoviale cyster. A’Facettinjeksjon kan tømme væsken fra cyster gjennom skjøtet ventilert. En steroid settes inn etter at væsken er fjernet for å redusere hevelse og # 8217; betennelse.

En annen type injeksjon, en epidural injeksjon av steroider, kan brukes til å behandle smerten forårsaket av en synovial cyste. Denne vanlige behandlingen reduserer ikke eller fjerner cyster. I stedet, l’injeksjon tar sikte på å redusere smerten forårsaket av cyster. Imidlertid er smertelindring midlertidig, og du kan trenge ytterligere behandlinger for å opprettholde effekten.

Hvis disse ikke-kirurgiske behandlingene ikke virker eller ikke er et’alternativ for deg, kan legen anbefale kirurgi for å fjerne cyster. L’Intervensjon er ikke veldig vanskelig, men du trenger tid til å gjenopprette. De siste kirurgiske teknikkene har begrenset størrelsen på # 8217; gravering av at legen må utføre for å fjerne cysten. Dette reduserer smerte og gjenopprettingstid.

En synovial cyste er aldri farlig?

Synovial cyster er sjelden farlig. I noen tilfeller kan en tilstand som kalles cauda equina syndrom (ces) utvikle på grunn av en synovial cyste. Dette syndromet er en alvorlig tilstand og krever akuttmedisinsk behandling.

CES treffer equine cauda (nerve røtter) i lumbal kolonnen. Du kan miste følsomheten og evnen til å bevege deg når disse nerverøttene er tabletter. Denne tilstanden kan også påvirke andre nerver, som de som er koblet til # 8217; tarmene og blæren.

Skaden kan være permanent hvis denne tilstanden ikke behandles raskt. Gjenoppretting av full funksjonalitet kan være vanskelig.

Hva er forskjellen mellom ganglion og synoviale cyster?

En ganglia cyste er mye full av væske som ofte utvikler seg i håndleddene og anklene. Og leger kan sjelden si forskjellen mellom ganglion og synovial cyste med nakent øye. Det er først etter at legen har fjernet og inspisert cysten som kan forstå forskjellen.

En synovial cyste har en tynn tekstilfilm rundt cysten (Sinovia). En ganglia cyste har ingen stoff. Men legen din trenger ikke å skille dem ut fordi de begge behandles på samme måte.

Ta bort

Synovielle cysterene i ryggraden er ikke dødelige eller kreftfremkallende og produserer ofte ikke symptomer. Symptomene som kan oppstå, inkluderer ryggsmerter eller nummenhet, prikking eller benkramper. Det er behandlinger for å redusere ubehag, for eksempel narkotika, modifikasjon av & injeksjoner.

I sjeldne tilfeller kan Cauda Equina syndromet (CES) utvikles på grunn av en synovial cyste. Dette syndromet er en alvorlig tilstand og krever akuttmedisinsk behandling.