Synkroniseringen av syklusen er en ekte ting? Fordi kvinners perioder kan synkronisere

COS’er synkroniseringen av perioden?

Menstruasjonssynkronisering beskriver en populær tro på at kvinner som bor sammen eller bruker mye tid sammen, begynner menstruasjon samme dag hver måned.

Synkroniseringen av syklusen er også kjent som & # 8220; menstrual synkronisering og # 8221; og & # 8220; McClintock Effect & # 8221;. Er basert på teorien om at når du går inn i fysisk kontakt med en annen person som har menstruasjon, påvirker dine feromoner hverandre slik at dine månedlige sykluser er i slutten.

Noen kvinner sverger selv som noen «8220; alfa kvinner & # 8221; De kan være den avgjørende faktoren når heltallene av kvinner opplever eggløsningen og menstruasjonen.

Anekdotisk, folkene som har menstruasjon aksepterer at synkroniseringen av syklusen er en ekte ting som oppstår. Men medisinsk litteratur har ikke et solid fundament for å vise at dette skjer. Fortsett å lese for å finne ut hva vi vet om synkronisering av menstruasjonssykluser.

L’McClintock Effect

L’ide om synkronisering av perioden ble levert ned fra mødre til deres døtre og diskutert i sovesaler og kvinners bad i århundrer. Men det vitenskapelige samfunnet begynte å ta seriøst L’ideen når en navngitt forsker Marta McClintock L’han utførte En studie av 135 kvinner på college Bor sammen i et sovesal for å se om deres menstruasjonssykluser var justert.

Studioet har ikke testet andre sykluser, som når kvinner har eggløset, men har sporet når den månedlige blødningen av kvinner begynte. McClintock konkluderte med at kvinners perioder faktisk var synkronisert. Deretter ble synkroniseringen av perioden definert & # 8220; McClintock Effect & # 8221;.

Men hva sier den nåværende forskningen?

Med oppfinnelsen av syklusovervåkingsprogrammene som lagrer digitale kvinners sykluser, er det nå mange flere data tilgjengelige for å forstå om synkroniseringen av syklusen er ekte. Og det nye søket støtter ikke den opprinnelige konklusjonen av McClintock.

I 2006, a Ny studie og revisjon av litteraturen uttalt at kvinner ikke synkroniserer deres menstruasjonssykluser & # 8221;. Denne studien har samlet dataene fra 186 kvinner som bor i grupper i en sovesal i Kina. Enhver synkronisering av perioden som syntes å oppstå, avsluttet studien, returnert til kongedømmet for matematisk tilfeldighet.

TIL Stort studio utført av Oxford University og overvåking appen samfunnet i klimaet var det største skuddet til teorien om synkronisering av perioden. Data fra over 1500 personer har vist at det ikke er sannsynlig at kvinner kan interrovere menstruasjonssykluser L’en av # 8217; andre er nærbilde # 8217; en ALLE & # 8217;.

Mye mindre 2017 Studio Holder Viva L’ideen om synkroniseringen av perioden som peker på at 44% av deltakerne som bodde hos andre kvinner, opplevde synkroniseringen av perioden. Selv menstruasjonssymptomer som menstrual migrene var mer vanlig hos kvinner som bodde sammen. Dette vil indikere at kvinner kunne påvirke hverandres syklus på måter som går utover menstruasjonstider.

Synkronisering med månen

Ordet & # 8220; menstruasjon og # 8221; Det er en kombinasjon av latinske og greske ord som betyr «8220; Luna & # 8221; og & # 8220; måned & # 8221;. Folk har lenge trodd at kvinners fruktbarhetsrytmer var relatert til månens syklus. Og det er noen undersøkelser som tyder på at perioden er koblet til eller på en eller annen måte synkroniserer med månen faser.

I en tidligere studie av 1986, på 28 prosent Deltakerne opplevde menstrual blødning under nymånefasen. Hvis dette datasettet på 826 kvinner var for hele befolkningen, ville det indikere at 1 kvinne på 4 har syklusen i nymånefasen. Men foreslått av en nyere studie utført i 2013 Ingen forbindelse.

Fordi synkronisitet er vanskelig å bevise

Sannheten er at vi aldri kan forstå hvor ekte fenomenet synkronisering av perioden, av noen grunner.

Synkroniseringen av perioden er kontroversiell fordi vi ikke vet med sikkerhet hvis feromonene på hvilken teori er basert på, kan påvirke syklusstart.

Feromoner er kjemiske signaler som vi sender til andre mennesker rundt oss. Gjennomsnittlig attraksjon, fruktbarhet og seksuell spenning, blant annet. Men en kvinnes feromoner kan rapportere alle «8217; andre menstruasjon bør finne sted? Vi vet ikke.

Synkroniseringen av perioden er også vanskelig å demonstrere på grunn av logistikken til menns menstruasjonssykluser. Mens den vanlige menstruasjonssyklusen varer 28 dager, starter fra 5 til 7 dager i din & # 8220; syklus & # 8221; Under hvilken livmoren din mister og opplever blødninger, lever mange mennesker ikke syklusen på denne måten.

Varigheten av syklusen opptil 40 dager er fortsatt en del av rike av hva som er normalt & # 8221;. Noen kvinner har kortere sykluser med bare to eller tre dager med blødning. Dette gjør det vi tenker på Synkronisering av perioden «8221; En subjektiv metrisk som avhenger av hvordan vi definerer & # 8220; synkronisering & # 8221;.

Menstrual synkronisering kan ofte vises på grunn av sannsynlighetens lover mer enn noe annet. Hvis du har syklusen i en uke i måneden og lever med andre tre kvinner, er oddsene at minst to av dere vil ha syklusen på samme tid. Denne sannsynligheten kompliserer forskning om synkronisering av perioden.

L’

Som for mange kvinners helseproblemer, fortjener menstruasjonssynkronen mer oppmerksomhet og forskning, til tross for hvor vanskelig det kan være å bli demonstrert eller avvist. Inntil da vil synkroniseringen av perioden sannsynligvis fortsette å leve som en overbevisning demonstrert anekdotisk på kvinners perioder med kvinner.

Som mennesker er det naturlig å koble våre fysiske erfaringer med følelsesmessige, og ha en periode som Si & # 8220 synkroniserer & # 8221; Med et familiemedlem eller en intim venn legger til et annet nivå til våre relasjoner. Det er imidlertid viktig å merke seg at å ha en syklus som ikke er «8220; synkronisert & # 8221; Med kvinner med hvem du bor betyr, betyr ikke at noe er ujevnt eller feil i syklusen din eller i dine relasjoner.