Symptomer og årsaker til dårlig sirkulasjon

Beskrivelse

Kroppens sirkulasjonssystem er ansvarlig for # 8217; sender blod, oksygen og næringsstoffer i hele kroppen. Når blodet i en bestemt del av kroppen er redusert, kan symptomene på en dårlig sirkulasjon forekomme. En dårlig sirkulasjon er mer vanlig i enden, som ben og armer.

Dårlig sirkulasjon er ikke en tilstand i seg selv. I stedet kommer det fra andre helseproblemer. Derfor er det viktig å behandle de underliggende årsakene i stedet for bare symptomene. Ulike forhold kan føre til dårlig sirkulasjon. De vanligste årsakene inkluderer fedme, diabetes, hjerte-sykdommer og arterielle problemer.

Symptomer på dårlig sirkulasjon

De vanligste symptomene på dårlig sirkulasjon inkluderer:

 • prikking
 • nummenhet
 • Lansinant eller skarp smerte i lemmer
 • smerte
 • muskel kramper

Hver tilstand som kan føre til dårlig sirkulasjon, kan også forårsake unike symptomer. For eksempel kan personer med sykdom av perifere arterier ha erektil dysfunksjon sammen med typisk smerte, nummenhet og prikking.

Årsaker til dårlig sirkulasjon

Det er flere årsaker til dårlig sirkulasjon.

Sykdom i’perifere arterie

Sykdommen i Perifer arterie (PAD) kan føre til dårlig sirkulasjon i bena. Puten er en sirkulasjonsbetingelse som forårsaker krymping av blodårer og arterier. I en assosiert tilstand kalt aterosklerose, stiver arterier som stiver på grunn av Dell ‘# 8217; Akkumulering av plakett i arterier og blodårer. Begge forholdene reduserer blodstrømmen i enden og kan forårsake smerte.

Over tid kan blodstrømningsreduksjon på endene forårsake:

 • nummenhet
 • prikking
 • Nerveskade
 • Stoffskade

Hvis ikke behandlet, kan blodstrømmen redusert og plakett i karoten arterier forårsake et slag. Carotid arterier er de viktigste blodkarene som bærer blod til hjernen. Hvis L’plakettakkumulering oppstår i hjertets arterier, er du i fare for et hjerteinfarkt.

Puten er mer vanlig hos voksne over 50 år, men kan også forekomme hos unge mennesker. Folk som røyker, gir større risiko for å utvikle puten i de første årene av livet.

Blodkoaguli

Blodkoagulær blokkerer blodstrømmen, delvis eller helt. Kan utvikle seg nesten hvor som helst i kroppen, men en blodpropp som utvikler seg i armene eller i bena kan forårsake sirkulasjonsproblemer.

Blodpropper kan utvikle seg av flere grunner og kan være farlig. Hvis en blodpropp i benet bryter, kan det passere gjennom andre deler av kroppen, inkludert hjerte eller lunger. Det kan også føre til et slag. Når dette skjer, kan resultatene være alvorlige eller til og med dødelige. Hvis oppdaget før et større problem fører til at blodpropp ofte ofte behandles.

Åreknuter

Åreknuter er ingrossed vener forårsaket av en ventilfeil. Årene vises knockers og hovne og finnes oftere på baksiden av bena. Skadede vener kan ikke bevege seg effektivt som de andre årene, så dårlig sirkulasjon kan bli et problem. Selv om sjeldne, kan åreknuter også forårsake blodpropper.

Generen avgjører i stor grad om årlige årer utvikler seg eller ikke. Hvis en slektning har åreknuter, er risikoen større. Selv kvinner er mer sannsynlig å utvikle dem, så vel som overvektige eller overvektige mennesker.

Diabetes

Du kan kanskje tro at diabetes bare påvirker blodsukkeret, men kan også forårsake dårlig sirkulasjon i enkelte områder av kroppen din. Dette inkluderer benkramper og kalvesmerter, lår eller skinker. Disse kramper kan være spesielt alvorlige når du er fysisk aktiv. Personer med avansert diabetes kan ha problemer med å oppdage tegn på dårlig sirkulasjon. Dette skyldes at diabetisk nevropati kan forårsake redusert følsomhet for endene.

Diabetes kan også forårsake hjerteproblemer og blodårer. Personer med diabetes gir større risiko for aterosklerose, hypertensjon og hjertesykdommer.

Fedme

Ta med ekstra pounds legger vekt på kroppen din. Hvis du er overvektig, kan sitte eller stå i flere timer forårsake sirkulasjonsproblemer.

Å være overvektig eller overvektig øker også risikoen for mange andre årsaker til dårlig sirkulasjon, inkludert åreknuter og blodkarproblemer.

Raynauds sykdom

Folk som lider av kronisk kalde hender og føtter, kan ha en tilstand som heter Raynauds sykdom. Denne sykdommen bringer for å begrense de små arteriene i hender og føtter. Begrensede arterier er mindre i stand til å bevege blod gjennom kroppen, så du kan begynne å demonstrere symptomer på dårlig sirkulasjon. Symptomene på Raynauds sykdom forekommer vanligvis når du er i lave temperaturer eller føler seg uvanlig stresset.

Andre områder av kroppen kan påvirkes i tillegg til fingrene i hender og føtter. Noen mennesker vil ha symptomer på lepper, nese, brystvorter og ører.

Kvinner er mer sannsynlig å utvikle Raynauds sykdom. Videre er folk som bor i kaldere klima mer sannsynlig å ha det.

Diagnose av dårlig sirkulasjon

Siden dårlig sirkulasjon er symptomatisk av mange forhold, vil tilstandsdiagnosen hjelpe legen din diagnostisert symptomer. Det er viktig å avsløre noen kjent historie notat av dårlig sirkulasjon og relaterte sykdommer. Dette kan hjelpe legen din bedre å vurdere risikofaktorer og avgjøre hvilke diagnostiske tester som er mer hensiktsmessige.

I tillegg til en fysisk undersøkelse for å oppdage smerte og hevelse, kan legen bestille:

 • En blodprøve av antistoffer for å oppdage inflammatoriske tilstander, som Raynauds sykdom
 • En glykemi test for diabetes
 • Blodanalyse for å lete etter høye nivåer av dimer d i tilfelle av blodpropp
 • A’ultralyd eller en tac
 • Blodtrykkstest inkludert benprøve

Behandle den dårlige sirkulasjonen

Behandling for dårlig sirkulasjon avhenger av tilstanden som årsaken. Metoder kan omfatte:

 • Kompresjonstrømper for ømme og hovne ben
 • Spesielt treningsprogram anbefales av legen for å øke sirkulasjonen
 • insulin for diabetes
 • Laser eller endoskopisk venøs kirurgi for åreknuter

Narkotika kan inkludere legemidler som løser koaguli og antikoagulanter, avhengig av forholdene. Alfa-blokkere og kalsium-antagonister brukes til å behandle Raynauds sykdom.

Hva er perspektivet?

Du bør diskutere de mulige symptomene på dårlig sirkulasjon med legen din. Hvis du har irriterende symptomer, kan de rapportere en tilstand nedenfor. Ubehandlede forhold kan føre til alvorlige komplikasjoner. Legen din vil fungere for å bestemme årsaken til dårlig sirkulasjon og behandle det underliggende problemet.

Hvis diagnostisert tidlig, er sykdommer som fører til dårlig sirkulasjon. Hvis ikke behandlet, kan dårlig sirkulasjon indikere at en sykdom er i en progressiv tilstand. Hvis tilstanden ikke behandles tilstrekkelig, kan potensielt dødelige komplikasjoner også forekomme, for eksempel løs blodpropper. Samarbeide med legen din for å starte en komplett behandlingsplan som også inkluderer en sunn livsstil.