Symptomene på en hormonell ubalanse og hvordan å behandle det

Begrepet & # 8220; hormonell ubalanse & # 8221; Det er utbredt av helsepersonell i disse dager.

Men hva betyr egentlig? Det virker så generisk og omnicomprariv at de fleste kvinner er overveldet av utsiktene til å prøve å forstå dette første stykket av puslespillet.

Hvordan vet vi selv hva hormoner er ubalansert, enda mindre hvilke symptomer vi bør prøve å forstå om våre hormoner er ute av kontroll?

Når de fleste kvinner under 40 år høres ordet ordet & # 8220; hormoner & # 8221; fremkaller bilder av overgangsalder, varmeflushes og svinger D & # 8217;.

Øyeblikket vi født (lenge før overgangsalderen), bestemmer våre hormoner en myriade av kroppsfunksjoner, for eksempel vår appetitt, søvnmodeller, slik vi reagerer på stress, vår libido, er. At vi er glade eller engstelige og alt annet.

Derfor er det så viktig for kvinner i alle aldre å ha en grunnleggende kunnskap om hvordan deres hormoner fungerer. Ellers føler vi oss bare i # 8217; mørke i flere tiår, og prøver å sette sammen en forståelse av hva i helvete skjer i kroppen vår.

Hormonene som vanligvis er ubalanserte først, er kortisol og insulin, henholdsvis hormonene i «stress» og «blodsukker».

Jeg kaller dem & # 8220; alfa hormoner & # 8221; fordi de har en nedstrøms effekt på våre skjoldbruskhormoner, eggstokkene og søvn. Som i, avbryter driften av skjoldbruskhormoner, østrogener, progesteron, testosteron og melatonin i kroppen.

Ok, men hva betyr det når det gjelder symptomer? Her er noen av de første tegnene på en hormonell ubalanse for å være oppmerksom på:

  • Du har problemer med å sovne eller sove hele natten.
  • Sliter med å stå opp fra sengen, selv etter syv eller ni timers søvn.
  • Du trenger koffein bare for å starte om morgenen.
  • Du trenger mer koffein eller sukker rundt 10: xnumx og deretter tilbake i midten av ettermiddagen for å komme deg fremover.
  • Kjente symptomer på følelsesmessig premenstruelt syndrom, som mesterskap D’humør, eksplosjoner av sinne og energi kollapser.
  • Du føler deg og # 8221; oftere enn du vil gjerne innrømme!

Hvis du manifesterer en eller flere av disse symptomene, kan du ha disaged cortisol, insulin eller begge deler. Da, hva en jente har å gjøre med hormonell ubalanse?

Vri spisningen i en bevisst praksis

Hva du spiser er like viktig som når og hvordan du spiser.

For å opprettholde det som kalles sukker i balansert blod, noe som betyr at du holder blodsukkeret i en ganske rett linje i forhold til store topper og dråper om dagen, bør du spise hver tredje eller fire timer.

Vennligst ikke vent til å dø av sult, for å blande, for å kaste bort eller svake. Videre følg disse reglene under måltider. Sloowww ned, jente.

Sitt mens du spiser (jeg vet, jeg sier det egentlig), tygge mat fra 20 til 30 ganger (jeg tuller ikke) og fokusert på noe positivt mens du spiser. Når du er stresset, kan tarmen din ikke lett absorbere næringsstoffene du bruker, så uansett hvor mange spiser brokkoli!

Redusere alkoholholdige drikker

Jeg ble ofte fortalt at de er bærer av dårlige nyheter, men jeg lover at avfyring av likøren vil endre spillets regler.

Et glass alkohol er hvordan å konsumere en håndfull sukkerkaker, bare gjennom en annen leveringsmetode. Han treffer straks blodet ditt, og sender blodsukkernivået på en berg-og dalbane tur.

Også l’alkohol raises østrogen nivåer, fordi det skaper mye ekstra arbeid for leveren din, så det kan ikke effektivt avgifte østrogener, som er en av hovedoppgavene. Dette overskuddet av østrogen kan utløse tyngre og lengre perioder, brystsmerter, hodepine og premenstruelt syndrom.

Se sammenhengen mellom det vi spiser og drikker og våre menstruasjonsproblemer?

Vurder hvordan koffein påvirker deg

Når jeg snakker med de fleste koffein kvinner, føler jeg vanligvis noe som: Jeg vil gjøre alt du vil, men ikke gi opp kaffe & # 8221;.

jeg skjønner. Livet er gal og de fleste av oss må ta koffein bare for å komme videre. Som jeg sa ovenfor, kan dette imidlertid være veldig problematisk, spesielt hvis du føler deg angst regelmessig, du har følelsen av å ikke være i stand til å komme seg ut av sengen om morgenen, ha energiforstyrrelser i løpet av dagen eller har problemer med å sovne om natten .

Hvis du ikke er klar til å forlate Joe, se hvordan du føler 30, 60 og 120 minutter etter å ha tatt kaffe. Hvis du vil fullføre den, slapp av den med koffeinfri halv og halv normal, erstatt en kopp om dagen med koffeinfri eller eksperimenter med Matcha.

Livet er fullt for mange av oss i disse dager, og derfor håper jeg at du har et klarere bilde av hvordan det faktisk presenterer en hormonell ubalanse og hvordan man begynner å reversere den. Hormoner finnes i et hierarki, så det er viktig å vedta en tilnærming og # 8220; fra # 8217; High Downwards & # 8221; Å møte problemene som kommer fra en hormonell ubalanse.

Hormonene snakker også med hverandre hele dagen, så når du jobber med et hormon, vil resten begynne å være online. Dette er skjønnheten i hormonene. De jobber sammen for å støtte deg, alltid.

Nicole Jardim er en sertifisert kvinnelig helse trener og skaperen av Korrigere syklusen din, En rekke programmer som tillater kvinner å gjenopprette sin hormonelle helse ved hjelp av en metode som kombinerer enkelhet og brazen. Hans utrolige arbeid har hatt en innvirkning på livet til hundretusener av kvinner rundt om i verden i verden i # 8217; effektivt adressere A’bredt utvalg av menstruasjonsproblemer, inkludert PMS, uregelmessige perioder, PCOS, smertefulle perioder , amenoré og mange andre. Nicole er også co-presentatøren av & # 8220;Perioden partiet, & # 8220; en podcast av prim’Bestill på iTunes: Pass på å stille inn deg hvis du vil lære mer om hvordan du retter syklusen din. Det er også skaperen av det kontinuerlige kurset på hormonell helse i’Institutt for tilleggs ernæring. Gjør quizen på Nicole-syklusen Å få et personlig forhold basert på din unike fysiologi og finne ut hva som skjer med din periode!